Dry Torturgas, National Park, Key West

Dry Torturgas, Key West, Florida, USA

Dry Torturgas, National Park, Key West

Her er i sandhed en ægte, eventyrlig perle! Lige midt i det Caribiske Hav, en sejltur fra Key West – helt aller længst nede af USA finder du: Dry Torturgas, National Park!

USA har virkelig mange eventyr. Et af de eventyr jeg længe drømte om at opleve var et roadtrip ned gennem Florida, med motorvej ud over The Keys.

I 2001 gik min drøm i opfyldelse. Jeg havde dengang en hollandsk kæreste, som jeg tog turen sammen med. Vi startede i Orlando, Florida, hvor vi lejede en bil og kørte sydover.

Turen derned var et fantastisk eventyr og virkelig, virkelig smukt! Motorvejen kører over en hel perlerække af øer, som forbindes af ca. 40 broer – hvoraf den sidste ø i rækken er Key West (stedet, hvor Ernest Hemingway boede).

Fra Key West lod vi os lokke ud til Dry Torturgas National Park, som ligger et par timers sejltur sydvest for Key West.

Hvad er Dry Torturgas?

Dry Torturgas blev opdaget i 1513 af Ponce de Leon, som opkaldte øen efter de mange skilpadder der levede på øen. Torturgas betyder skildpadde på spansk, og “dry” blev tilføjet for at indikere overfor søfarerne, at de ikke ville kunne finde fersk vand på øen.

Øen er omgivet af et farligt rev, og man byggede i 1825 et fyrtårn, for at guide søfarerne trygt omkring.

I 1846 byggede man af strategiske årsager Fort Jefferson, som i dag blot ligger som et historisk icon for Dry Torturgas.

Hvad kan du på Dry Torturgas?

Det der tiltrak mig ved Dry Torturgas var helt klart sejlturen. De helt fantastiske smukke hvide sandstrande, og det caribisk-turkise vand.

Vi tilbragte nogle timer på øen, som i øvrigt ikke er særlig stor, med at gå rundt på det historiske fort, og spise frokost på stranden.

Du kan også tage til øen for at snorkle og dykke, i det afsindig klare vand med rev og koraller. Eller du kan se på fugle mange spændende fugle, der lader deres rute gå forbi her.

Og så kan du campe derude – se evt her: Key West Camping 

Fakta om Dry Torturgas

Dry Tortugas er en nationalpark i Florida, USA.
Den ligger omkring Dry Tortugas-øerne vest for øgruppen Florida Keys.
Dry Torturgas er 261,8 km² stor.

Rejsetips

 1. Medbring badetøj, håndklæde og snorklegear
 2. Bådturen kan være lidt rough i blæsevejr. Bare så du ved det.

Links til Dry Torturgas

-> Dry Torturgas National Park
-> Dry Torturgas – national park service
-> Key West Travelguide
-> History and nature at Dry Tortugras National Park

Dry Torturgas, The Keys, Florida, USA

Topbillede fotograf: Joop Heemskerk

Lise Kryger
lisekryger@gmail.com
2 Kommentarer
 • Bettina Arknæs
  Udgivet den 20:25h, 22 september Svar

  Dry TorTurgas ser da helt vildt dejligt ud og et meget lille sted. Her vil jeg gerne hen, hvis jeg skulle komme til Key West en dag. NU har jeg ihvertfald sat en pin på mit kort, så jeg husker stedet 🙂

  • Lise Kryger
   Udgivet den 08:58h, 23 september Svar

   Der må du simpelthen hen Bettina! Billederne er scannet ind fra papirsbilleder, så kvaliteten er ikke super god – men jeg lover dig der er smukt!

Skriv en kommentar