Sådan er det at snorkle i Amed, Bali

Sebastian snorkler i Amed, Bali

Sådan er det at snorkle i Amed, Bali

Er du vild med at snorkle? Og har du prøvet at snorkle ved sorte strande? Eller vil du bare vide hvordan det er at snorkle ved en sort strand, fx den der er i Amed – Bali?

Jeg er vild med at snorkle! Jeg har snorklet flere steder, bla. i Malaysia og “The blue hole” i Dahab, Egypten – alle steder med kridhvidt sand hvor det krystalklare vand lod mig se koraller og fiske i de fineste klare farver.

Da vi i sommer overvejede om vi skulle tage til Balis nordlige kyst, nærmere betegnet Amed, hvor den store vulkan Gunung Agung har medført sorte strande var jeg lidt bekymret om snorkling nu også var så godt i Amed, som der blev sagt.

For hvis sandet er sort sand – hvordan er det så at snorkle? Kan man overhovedet se noget i farver og er det overhovedet værd at tage til?

Det sorte sand

Ja, der er sort sand i Amed. Ikke helt sort sand, men nærmest gråsort sand. Og ja, det brænder ekstra meget under fødderne når du går på det med bare fødder.

Men det sorte sand gør ikke at din snorkling bliver mørk og dunkel. Sandet ude i vandet har måske en mørkere farve, men det klare vand og lyset gør sit for at oplevelsen bliver ikke mindre end fantastisk – og vandet er stadig azurblåt – ikke sort!

Prøv selv at se på filmen – sådan er det at snorkle i Amed:

Fisk og korallers farve

Selvom sandet er sort, er vandet klart med masser af lys der når ned. Lys bringer farverne frem på både koraller og fisk.

Snorklingen kan på ingen måde sammenlignes med oplevelserne de helt uovertrufne snorkeloplevelser jeg havde i Malaysia og Egypten, men det var alligevel en stor oplevelse både for Peter og jeg – og ikke mindst for Sebastian.

Snorkling i Amed, Bali Snorkling i Amed, Bali

Omgivelserne

Det er ikke en øde lagune du snorkler i, når du snorkler i Amed. Snorklingen tiltrækker mange rejsende fra de omkring liggende bugte, især fordi mange af strandende i nærheden har stærke bølger der kan være svære at snorkle i. Men hvis du kan leve med at være en blandt mange, og at du indimellem skal passe på ikke at dunke dine goggles med andre – er Amed et udmærket sted at snorkle.

Det fede ved at snorkle i Amed er at du går lige fra strandens sand, ud i de stille bølger og vupti så er du midt i korallerne. Det er lige noget for os, der havde en 7-årig dreng, der kun lige havde lært at svømme.

Sebastian - amed, bali Sebastian snorkler i Amed, Bali

Lidt fakta om Amed, Bali, Indonesien

Amed, – Bali, som det var for 30 år siden (er der nogen der siger)…

Byen ligger på den nordlige side af Bali – mød øst og er en del af det der kaldes for Amed-strækningen, som strækker sig 14 km øst på over den ene bugt efter den anden. På denne strækning finder du bla. Jemeluk, Bunutan, Lipah, Selang, Banyuning og Aas.

Du kan snorkle lige ud for stranden, men du kan også vælge en af de mange dykkerture som får dig lidt længere ud – og sikkert også på langt bedre snorkelområder end den du når fra stranden.

Nyttige links

-> Amed Travel guide
-> Amed Beach in Bali
-> Amed – bay after bay after bay (Travelfish)

Her kan du snorkle – Amed, Bali

Tags:
,
Lise Kryger
lisekryger@gmail.com
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar