San Cristobál de las Casas

San Cristobál de las Casas

– en duft af brænderøg, indianere, festlige kirker og de vildeste farver

Efter at have befundet os et stykke tid i Tulum, på Yucatán halvøen, Mexico, fik vi en trang til at bevæge os ind i landet, nærmere betegnet, mod Chiapasregionen, højlandet og byen San Cristobál de las Casas.

Vi tog bussen fra Tulum og kørte ned mod grænsen til Belize og fortsatte med vest. Vi kørte det meste af natten og ankom næste dag, spændte.

Al træthed blev lagt bag os da byen åbenbarede sig med sine farvede huse, indianere og brænderøg i den ellers så klare og kølige bjergluft.

Indianere på markedet, San Cristobal de las Casas

San Cristobál, tidligere hovedstad i Chiapasregionen, nu opfattet som den kulturelle hovedstad i Chiapas.

Byen indtog os med dens mange smukke huse som var malet i de vildeste farver.

Hvor end vores øjne vandrede hen blev vi mødt med de mest eventyrlige sammensætninger af grønne nuancer, pink og gul, blå, orange og indigo…

Dodge-san-cristobal

Kirkerne lå spredt ud mellem gaderne og de var en fest at træde ind i.

Pyntet op med guldguirlander, glimmer og bannere der hang som fejrede de hver dag og alle der kom forbi.

Rundt omkring på pladserne hang folk ud, og de lokale var i byen for at sælge deres håndværk.

San Cristobal de las casas

San Cristobál var et af de eventyr vi ikke havde set eller planlagt. Selvom Lonely Planet var på bordet blev det de lange vandringer rundt i byen, markederne og de helt fantastisk smukke mennesker, som i dag sidder i vores erindringer – og lyser som ildfluerne, der fulgte vores bus dertil om natten.

San Cristóbal de las Casas, Mexico

Lise Kryger
lisekryger@gmail.com
4 Kommentarer
 • Mette / Mette & Martin Rejser
  Udgivet den 20:55h, 07 februar Svar

  Åh – det lyder som et sted, der bare må opleves! Vi har lige nu kig på Mexico til måske at blive vores næste rejse, så vi sætter fluks et kryds på kortet og skriver os bag øret at SAN CRISTÓBAL skal besøges 🙂 Super smukke billeder!

  • Lise Kryger
   Udgivet den 08:53h, 08 februar Svar

   Åh, det glæder mig så meget at høre, at i vil lægge vejen forbi San Cristóbal. San Cristóbal er et eventyr! Rigtig god rejse til jer!!!
   /Lise

   • Mette / Mette & Martin Rejser
    Udgivet den 22:39h, 21 februar Svar

    Tusind tak. Vi sender en varm hilsen fra jer, når vi kommer til SC 😉 Det vil sige: Jeg drømmer og håber i hvert fald, at vi kommer til Mexico i år eller næste år … Åh, det gad jeg så godt!

    • Lise Kryger
     Udgivet den 10:24h, 22 februar Svar

     Hvis i alligevel befinder jer på Yucatán halvøen, så vil jeg varmt anbefale jer at tage et smut forbi Tulum – beach. Der er fantastisk smukt, fredeligt og ligger tæt på nationalparken Reserva de la Biósfera Sian-Ka’an. Helt helt fantastisk! Jeg krydser fingrene for at i kommer afsted xxx 🙂

Skriv en kommentar