Tag på Din Tai Fung – og få eventyrlige dim sum

Sebastian og Peter spiser dim sum på Din Tai Fung - Singapore

Tag på Din Tai Fung – og få eventyrlige dim sum

På dim sum hunting i Singapore

For mange år siden oplevede jeg et festmåltid i Singapore, hvor jeg fik serveret dim sum. Jeg anede ikke hvad det var, men jeg var fuldstændig solgt. Dim sum var noget nær det bedste jeg dengang havde smagt.

Derfor var en af mine største “need to have”, da vi kom til Singapore i år, at jeg fik smagt dim sum igen.

Jeg havde egentlig ikke rigtig googlet på ordet “dim sum”, så jeg vidste ikke så meget andet, end det ville jeg ha’ igen. Derfor gik der flere dage i Singapore, hvor jeg forgæves kiggede efter foodhawkers som serverede dim sum, desværre uden held.

Et par dage før vi skulle rejse hjem, gik det op for mig, at dim sum ikke nødvendigvis bliver skiltet med, og at mange af de steder jeg havde tjekket, faktisk serverede dim sum.

Og så fik jeg mine dim sum, både her og der! Det sted der gjorde mest indtryk på mig var restauranten Din Tai Fung, som ligger under Paragon shoppingmall på Orchard Road.

Den ligger aller nederst, sammen med alle de andre (i øvrigt – ret lækre) foodhawkers. Udefra kan man se ind i køkkenet, hvordan de laver dim sum, og damper dem i riscontainerne og stabler dem til servering.

Her var altid kø, men køen var ventetiden værd.

Hvad er dim sum?

Dim sum er små, lette kinesiske retter serveret sammen med te. Måltiderne sammensætter du selv ved at afkrydse en lang liste, du får udleveret. Dim sum er små, kombinerede retter, som ofte består af  små pakker af rismels-ravioli eller wanton-dej.

De små pakker kan være dampede eller friturestegte. Eller det kan være små retter af kød, grøntsager og sågar hønsefødder! Ja, vi åd hønsefødder en af dagene (og ja, der er VIRKELIG mange små knogler i en hønsefod)!

Dim sum får du også som små søde, dessertagtige dampede boller med fx pasta af røde bønner (smager som chokolade).

Blandt verdens 10 bedste restauranter

Din Tai Fung er en filial til restauranten Din Tai Fung i Taiwan, hvor det hele startede. New York Times har rangeret netop denne restaurant, i Taiwan, til at være blandt verdens 10 bedste restauranter. Deres speciale er dampede svinekøds dumplings og “hjerte-varmende” dampet kylling suppe. Restauranterne er i dag at finde i landene, Taiwan, Singapore, Japan, Australien, Kina, Hong Kong, Indonesien, Malaysia, Sydkorea og USA.

Så, selvom du ikke lige når til Singapore – så skulle der stadig være god mulighed for at nå ind på restauranten.

Vi kan i hvertfald varmt anbefale deres mad – og giver den 4 ud af 5 stjerner!

Hvor finder du dine eventyrlige dim sum i Singapore?

Skriv gerne dit bud til os i kommentarfeltet!

Nyttige links

-> Din Tai Fung, Singapore

Her finder du Din Tai Fung i Singapore

 

Tags:
Lise Kryger
lisekryger@gmail.com
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar