Det første syn der virkelig fangede min opmærksomhed da jeg ankom til Porto en sen aften i februar var "Dom Luís I Bridge".

Broen stod som en stolt skygge i baggrunden, af og til kunne jeg høre en bumlen fra tog der kørte over den knap 130 år gamle bro. Der var magi i luften og eventyret var lige begyndt.

Broen, Dom Luís I, der går over floden Rio Douro i Porto
Broen, Dom Luís I, der går over floden Rio Douro i Porto

Vi havde på forhånd booket overnatning (Apartementos Sobre O Douro) der havde udsigt ud over “Rio Douro”, hvilket viste sig at være helt fantastisk og virkelig godt kan anbefales.

Udsigten fra vores hotelværelse var uendelig smuk
Udsigten fra vores hotelværelse var uendelig smuk

Livet ved Rio Douro og Dom Luís I

Selv om det regnede den første dag vi var i Porto, kunne vi høre og se masser af liv langs floden og på broen om morgenen. Det gik hurtigt op for os, at der sker rigtig meget langs Douroen, og at broen “Dom Luís I” nærmest er et vartegn på byen.

Langs floden Rio Douro og op til “Dom Luís I” ligger der en lang række cafeer og spisesteder. Maden er helt sikkert dyrere her end hvis du vælger et sted væk fra floden, men vi spiste der alle dage alligevel, for der er nu noget eventyrligt i at drikke en god øl i solen i februar mens man kigger på mennesker.

Sebastian og Lise, ved River Douro
Sebastian og Lise, ved River Douro

Tågen letter og byen lever

Den store magi kom på dag 2. Vi vågnede op til tåge. Faktisk var der så tåget at vi ikke kunne se broen. Vi kunne kun lige nøjagtig se floden fra vores vindue. Da tågen så småt begyndte at lette var det som at være i et eventyr. Da den stille og roligt forsvandt kom byen til live på magisk vis frem af tågen.

Sebastian ser ud over floden i Porto
Sebastian ser ud over floden i Porto

Tæt ved “Dom Louis I” broen, langs floden, er der hver morgen et lille marked, hvor der nu nok mest bliver solgt ting til turister. Markedet bestod kun af nogle få boder, men det var der alle dagene vi var i byen.

Tur over broen

En af de mere udfordrende oplevelser i Porto er at gå over den broen (som er i to niveauer). Det nederste niveau er til biler og her er det også muligt at gå over broen – og hvis du har tendenser til højdeskræk og ønsker at udfordre den – er det det helt rette sted at gå over. Det øverste niveau er til sporvogne og også fodgængere, og her er udsigten helt fantastisk.

Turen over Dom Louis broen i Porto er ret flot og et must see!
Turen over Dom Louis broen i Porto er ret flot og et must see!
Dom Louis Bridge, Porto
Dom Louis Bridge, Porto

Det øverste niveau er en stor oplevelse at gå på, samtidigt er det ikke for sarte nerver, da der er 75 meter ned.

Lidt fakta

Broen blev bygget i 1886 af Téophile Seyrig som tidligere havde bygget en af de andre broer i byen og som også havde arbejdet sammen med den berømte Gustave Eiffel.

Broen er 75 meter høj har en totallængde på 385 meter.

  Dom Lous I Broen, Porto, Portugal