Egypten er meget mere end Cairo, pyramider, kameler og templer.. Fx er der det her sted, på Sinai halvøen, hvor du læner dig tilbage i arabiske puder i beduin lignende telte, der er en sultan værdig...

Egypten er meget mere end Cairo, pyramider, kameler og templer…

Fx er der det her sted, på Sinai halvøen, hvor du læner dig tilbage i arabiske puder i beduinlignende telte, der er en sultan værdig…

Det er stedet, hvor du efter en frisk banana-lassi sender blikket ud over det turkise hav, blot for at overveje hvornår du næste gang skal hoppe i med snorkel og finner.

Dahab er også stedet, hvor de cyklame farvede Sinaibjerge lyser op i horisonten, og får stjerner og måne til at blinke og lyse op som 1001 nats eventyr…

Det opdagede jeg, da Peter tog mig med til Dahab i 2004.

Vi havde rejst rundt i Egypten i et stykke tid

Vi havde oplevet hektiske Cairo, set Pyramiderne og den store ørken.

I havnebyen Alexandria havde vi oplevet et anderledes og levende Egypten og sejlet i Felucca Nilen.

Rejsen var gået videre vest på, mod Marsa Matruh, hvor vi blev syge af at spise grøntsager, skyllet i lokalt vand.

Med sygdommen hængende i kroppen tog vi bussen stik syd, ind i ørkenen til ørkenbyen Siwa Oasis, hvor vi indtog den tørre brændende ørkenluft med våde håndklæder som hovedpude for ikke at smelte i nattens varme.

Vi var ikke mindre end udmattede da vi igen landede i Cairos busstation og derfor besluttede os til at tage flyveren til Sharm el-Sheikh.

Dahab

Fra Sharm el-Sheikh tog vi bussen til Dahab, hvor vi smeltede ud på byens strande og restauranter, der flød ud med deres arabiske puder helt ned til vandkanten.

Der er en hyggelig vibe på restauranterne i Dahab
Der er en hyggelig vibe på restauranterne i Dahab
Badende børn i Dahab
Badende børn i Dahab

Med finner og dykkermaske vandrede vi ud over revet som kun var knæhøjt. Ved revets kant lod vi os vælte ud over kanten i ca 10 meters , helt klart cyan-blåt vand.

På trods af min “fiske-fobi”, som jeg har haft med mig fra barnsben af, blev jeg endnu engang overvældet af denne stille verden, fyldt med liv, koraller og fisk i de flotteste farver og formationer.

Vi snorklede hver dag, kun afbrudt af banana-lassi og pandekager i beduin-puderne, kortspil og snak med de lokale tjenere.

Peter på en af restauranterne i Dahab
Peter på en af restauranterne i Dahab
Peter og Lise, Dahab
Peter og Lise, Dahab

Blue Hole

Lidt nord for Dahab ligger der en lille lagune formet strand. Ud for denne strand ligger dykkernes paradis Blue Hole. Et 94 meters dyb jordfaldshul, lige ud fra stranden og revet. Her tog vi ud med snorkel og finner.

Dahab - Blue Hole

Vi snorklede i det store betagende hul, som var så dybt at det svimlede. Strømmen var stærk og det var ikke uden en vis bekymring – The blue hole bliver beskrevet som “The deadliest dive site in the world“. Rigtig mange dykkere har måtte lade livet her.

I dag forstår jeg egentlig ikke at jeg turde, men jeg tror at overvindelsen af “fiske-fobien” gav mig mod, samtidig med at jeg bevarede en vis “alertness” – en god kombi i den situation.

Blue Hole var et eventyr jeg tænker tilbage på med en vis stolthed, og også krillen i maven. I did it.

Vi ses, Dahab

Efter en uges tid i eventyrlige Dahab, måtte vi vende snuden mod Cairo igen. Vi havde et fly vi skulle nå.

Med snorkel gear i rygsækken steg vi på bussen for at køre mod Sharm el-Sheikh igen.

Måtte fælde en lille tåre… det havde været en fantastisk uge i stilhed og masser af eventyr.

Vi ses igen, Dahab.

 Lidt fakta om Dahab

Dahab er en lille by på Sinai halvøens østlige side. Tidligere har det været beduinernes fiskerleje. Er et af Egyptens bedste dykkerområder pga. revet der ligger lige ud for strandene i Det Røde Hav. I dag en populær destination for dykkere og turister.

Du kan flyve til Sharm el Sheik og herefter med bus for at komme til Dahab.

  Dahab, Egypten

Privacy Preference Center