Savner du flere eventyr i din hverdag? Her får du 5 tips til at få flere eventyr...

Kender du følelsen af at livet er blevet et hamsterhjul? Verden går op i arbejde, tøjvask, madpakker og økonomien er måske ikke, hvad du drømte om. I 2015 fangede vi os selv i lige netop den fælde! Vi havde mistet fokus på det vi brændte for i jagten på, at få det hele til at hænge sammen.

Lise og jeg tog lange snakke om det og var enige om, at der skulle ske et eller andet – noget skulle ændres. Vi ville have eventyrene tilbage i vores liv. Der skulle rejses mere, der skulle opleves mere og så måtte vi finde en vej gennem forhindringerne, så eventyrene igen kunne udleves. Men, hvad skulle der til?

Det første vi blev enige om var at vi havde brug for en måde, hvorpå vi kunne holde os selv fast i mantraet “der skal mere eventyr i hverdagen”. Til det formål valgte vi at lave en blog hvor vi kunne berette om både de små og store eventyr vi oplever, og hvor vi bloggede om dét at få eventyrene ind i livet. Det endte med at vi lavede Eventyrsstyrelsen.dk for at få mere fokus på eventyrene i håbet om at hverdagen ikke længere pakkede os ind i det trygge hamsterhjul.

Nu her 3½ år senere, holder vi stadig fast i eventyrene og Eventyrsstyrelsen. Vi kæmper stadig mod det trygge hamsterhjul, der nemt kan fange os ind på en travl hverdag, men vi bryder løs af den med spontane intervaller. Vi har nemlig fundet nogle små tricks der gør at vi stadig holder fokus på eventyrene, og dem vil vi gerne dele med dig.

Vil du også gerne have flere eventyr i livet? Så må du heller læse med her…

1. Stå tidligt op og tag afsted

Jeg ved at overskriften lyder banal – men ja, det kan faktisk være så simpelt. Der sker ofte magiske ting tidligt på dagen – eller sådan føles det under alle omstændigheder.

Prøv f.eks. at stå op en dag samme tid, som solen står op en forårsdag. Tag ud i naturen og se det fantastiske lys, lyt til den svage brise og fuglenes forårssang – det er som om dyrene og naturen har fattet at det er på det tidspunkt, alt det sjove starter.

Du kan også prøve at gå rundt i byen en tidlig morgen (hvor du ikke har været i byen til tidligt om morgenen ;-)) Oplev den helt specielle stemning, der er så godt som i alle byer om morgenen. Der er en stilhed og du kan fornemme at byen stille og roligt vågner – det er ret magisk.

Det er fantastisk at opleve solen stå op både på kendte steder og mindre kendte steder. Her er Lise taget ud for at tage billeder en tidlig oktober morgen ved Egå Marina.
Det er fantastisk at opleve solen stå op både på kendte steder og mindre kendte steder. Her er Lise taget ud for at tage billeder en tidlig oktober morgen ved Egå Marina.

Det kan også være at du er på eventyr uden for den danske grænse, så er det fantastisk fedt at tage tidligt afsted. Så kan du nå at opleve mere af dagen, når du når frem til din destination, og nå at tage byen/naturen ind, når du når frem. Det kan ofte være lidt tungt hvis man når for sent frem på destinationen. Selv, kan jeg godt blive lidt ærgerlig over hvis jeg ikke nåede at mærke lidt mere af pulsen det nye sted, inden sengen kalder.

Men Peter, jeg er totalt b-menneske og hader at stå tidligt op. Har du ikke en bedre ide til eventyr? Jo da, læs videre og se flere gode ideer til mere eventyr…

2. Alt koster ikke penge

En af de mange dårlige undskyldning, vi har haft igennem mange år er: “vi ikke har råd”. Alting koster penge, og det samme gør mange eventyr. F.eks. koster det lige omkring 500 kr. at gå i biffen, hvis vi også lige skal have sodavand og popcorn til filmen – og så er vi “kun” underholdt i ca. 2 timer. Skal vi en tur i Djurs Sommerland koster det knap 900,- for os alle tre i entre – dertil kommer evt. mad og drikke. Det samme gælder rigtig mange forlystelser…

En af de ting vi har erfaret, er at forlystelser ikke nødvendigvis er lig med eventyr. Og at eventyr ikke nødvendigvis behøver at koste noget – eller i hvert tilfælde ikke koste noget særligt. Det handler om at åbne op for, hvor du kan finde gratis eventyr – eller, næsten gratis.

Prøv at tænk over, hvornår i har haft de bedste øjeblikke og største eventyr. Skriv dem ned og kig på om der i virkeligheden ikke er en hel del af dem, der ikke har kostet noget.

Vi har gjort det og har fundet frem til mange eventyr, der er så godt som gratis! F.eks. kan vi finde på at tage en snak over morgenkaffen, om vi ikke skal ud at opleve et eller andet. Vi snakker om, hvad eventyret skal indebære den dag. Det kunne f.eks. være at vi snakker om at Sebastian ikke har oplevet, hvad en ørken er… – nu kan vi jo ikke lige flyve til Sahara og opleve en ørken, men vi kan starte bilen og køre til Råbjerg Mile, det koster kun brændstof til bilen. Et andet eventyr kunne være at køre til en by vi aldrig har været i før bare for at se, hvordan den by er. Eller tage en smuttur til Mols Bjerge, hvor man vandre i ægte dansk natur, hvilket vi altid kan gøre. Her er det bare et spørgsmål om påklædning.

Der er mange muligheder… det handler mest af alt om at være bevidst om, at eventyr ikke behøver at koste penge.

En spontan vinterdukkert ved Ahl Strand gjorde pludselig en kold januarsøndag lidt mere eventyrlig
En spontan vinterdukkert ved Ahl Strand gjorde pludselig en kold januarsøndag lidt mere eventyrlig

3. Ønsk dig oplevelser som gave

En af de ting vi gør en dyd ud af i vores familie er at ønske os oplevelser. Her taler vi ikke kun om betalte oplevelser, som man kan få i en Smartbox men oplevelser fra andre og med andre.

Vi fik f.eks. et gavekort til en picnic (all inclusive) sammen med Lises brors familie, hvor vi blev hentet i deres jolle. Vi blev sejlet til et naturskønt område, hvor vi kunne folde vores picnic tæpper ud og fik serveret lækker mad i naturen. Det var en fantastisk dejlig dag og vi kunne ikke have fået en bedre gave fra dem.

Idet vi selv ønsker os oplevelser kommer det let til at smitte, så andre også begynder også at ønske sig oplevelser af jer. Dermed kommer i på endnu flere eventyr og i får tid sammen, i vil huske i lang tid frem for endnu et stykke tøj, køkkenservice, [fyld selv flere ind her].

Man ikke alting er gratis. Og nej, man kan heller ikke ønske sig til alt. Jeg ved det godt…  Læs videre og se, hvad vi gør…

4. Har jeg nu brug for…

Som skrevet er det jo ikke alle eventyr, der er gratis. Det er f.eks. ikke gratis at tage en weekendtur til London eller Paris. Så nej, alt kommer ikke gratis!

Her er vores trick at tage beslutningen om et sådant eventyr i god tid. F.eks. en London tur. For nogle er det måske et greb i lommen men for os kræver det, at vi sparer op. Det lyder sikkert meget enkelt og trivielt (og det er det i princippet også) – men tvisten ligger i at tænke over, hvad du ellers bruger penge på.

Bare fordi det er søndag og i ikke lige gider lave aftensmad, behøver i jo ikke købe pizza eller sushi som takeaway. I kunne jo f.eks. lave ekstra store portioner mad en af dagene i ugen, og fryse det ned. I kunne også vælge at købe en frossen pizza og smide den i fryseren til en dag, hvor i får behov for den – det er trods alt billigere end at købe mad ude. De penge i sparer pr. gang i blev fristet til take-away, kan i jo smide i eventyrs-opsparingen. Tænk også over, om i nu har brug for det ekstra stykke tøj, den ekstra gadget, eller hvad nu du føler dig fristet af – læg pengene i opsparingen i stedet.

Så tænker over om du har brug for… eller, om du ikke har. Spar pengene og gem dem på din eventyropsparing.

5. Prøv noget nyt (hver dag)

Dette her kan også virke banalt og måske lidt overdrevet – men ikke desto mindre virker det at tvinge små forandringer i din hverdag. Det vækker dig fra sovepuden, åbner dit sind og gør dig mere modtagelig for nye eventyr. Ofte er eventyrene lige for næsen af dig, men du opdager det ikke for den ene hverdag tager den anden uden de store udsving.

Her er nogle eksempler:

  • En lille forandring i din hverdag er at køre/gå/cykle en anden vej på arbejdet. Det kan være, du plejer at tage den korteste vej så prøv istedet at ændre den lidt og se om du kan tage en mere spændende (eller bare anderledes) vej.
  • Spiser du en skive franskbrød med ost om morgenen? Prøv at skifte den ud med müsli. Eller banan pandekage… eller noget andet lækkert.
  • Plejer i at tage på den samme cafe/restaurant hver gang, i går ud for at spise? Prøv f.eks. at prøv en ny cafe/restaurant af hver eneste gang, i går ud for at spise i de næste 2 måneder.

Det kan også ændre lidt i detaljerne i dine ferier. I stedet for at tage på All Inclusive Resort i Italien, så prøv at tage på øhop i Grækenland. Og omvendt, hvis i plejer i at tage langt væk hvert år – f.eks. til Thailand, så prøv at tage til en mere nær destination.

Det kunne også være i de mindre ferier, at rejsen forandres lidt. F.eks. er det meget oplagt at rejse til nogle af de klassiske storbyer i Europa som f.eks. London, Paris, Berlin og Barcelona – prøv istedet at rejse til andre storbyer som Warszawa, Bratislava eller Kiev. Det kunne også være at en mindre by kunne være interessant – (næsten) alle byer, har noget at byde på.

Hele ideen med at prøve noget nyt hver dag eller oftere, end du plejer, er at skabe kreativitet og inspiration. Eventyrene findes ofte der hvor vi bliver lidt udfordret, det kan være utroligt rart når tingene bare virker, men eventyrerne udebliver desværre nemt, når vi ikke også bliver udfordret.

Lever vi selv op til alle tricks?

– Nej, det gør vi bestemt ikke.

Men vi er bevidste om dem og prøver at tage så mange af dem ind i hverdagen som muligt. Vi er også bare mennesker og falder også ofte i de glemtes eventyrs fælde. Det er dog når vi minder hinanden om disse tricks, at vi kommer tilbage på rette køl og får (eller skaber) flere eventyr i hverdagen.

Har du gode tricks eller kommentarer så smid dem gerne i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil elske at høre fra dig 🙂

Privacy Preference Center