Drømmer du om at tage dine oplevelser med dig, ikke bare hjem på computeren men også så du får lyst til at se på dem igen og igen – og ikke mindst genkalde rejse følelserne du havde, mens du var afsted?
Sponsoreret

Jeg har mange tusind billeder. Jep. Nogle af dem er også rigtig gode. Og nogle af dem ville jeg ønske jeg tog frem, fremkaldte og måske endda hængte op. Jeg ønsker at billederne skal minde mig om fantastiske stunder og oplevelser, som jeg nogen gange længes efter i min hverdag.

Problemet er bare dét, hvis man kan kalde det et problem overhovedet, at billederne mangler karaktér. Ikke dem af min søn, naturligvis (ham er der altid plads til på min væg) – men de andre billeder, som jeg har taget af spændende steder rundt om i verden.

En verden af billeder

Jeg tror at vi har universets mest gennemfotograferede planet. Vi har fotograferet vores verden i århundreder, og især de sidste 10 år er det gået helt amok. Med mobilerne har vi fået mulighed for at dokumentere alle vores rejser i et væld af billeder, som vi deler på nettet og de sociale medier. Ikke kun til vores venner og familie, nej til hele verden.

Og vi vælter rundt i billeder af Taj Mahal, Eiffeltårnet, Frihedsgudinden og alverdens kendte (og ukendte) steder på jorden. For slet ikke at tale om madbilleder, kaffekopper med flotte mælke mønstre og hverdagsbilleder i alle tænkelige sammenhænge.

Så hvad er det vi vil med vores rejsebilleder? Hvad vil jeg med mine? Hvad vil du med dine?

Vi har gennem dokumenteret det meste, så hvorfor lade som om vi er de første der tager et fantastisk billede af “whatever” der er at finde på jorden?

Måske er det heller ikke længere meningen?

Den vigtige historie

Det ligger vist dybt i os. Trangen til at fortælle en historie. Dele vores viden og fortælle andre, hvad vi har oplevet, set og erfaret. Sådan gør vi, os mennesker. Fortæller historier. Og det er også dér jeg mærker trangen til at skabe noget med et billede. Jeg elsker historier. Og jeg elsker at fortælle dem. Mest af alt, at skrive om dem og fortælle dem visuelt.

Og jeg tror det er dér fotografierne kommer til sin ret. Især hvis vi formår at udtrykke de historier, vi har brug for at fortælle. Og det gør vi, når vi tør give vores rejsebilleder karaktér.

Karaktér er kant, personlighed, mod, æstetik samlet i en visuel komposition, der skaber en tanke, følelse eller forestilling om en historie.

Jeg har tænkt meget på netop dét, siden jeg fik mit nye kamera, og har derfor samlet 7 billeder for at minde mig selv om hvad det er jeg bla. vil med mine billeder fremover. Jeg håber du kan bruge det til at skabe karaktér og en god historie med dine rejsebilleder også.

1. Skab enkelhed

Rapsmark i Jylland, Danmark (Nikon D5600)
Rapsmark i Jylland, Danmark (Nikon D5600)

2. Skab motiver med farver

Butik i San Cristóbal de las Casas, Mexico (DSLR kamera)
Butik i San Cristóbal de las Casas, Mexico (DSLR kamera)

3. Forstør små ting

 Vandslebne glas fra strand i Estepone, Spanien (Nikon D5600, macro objektiv 60mm f2.8)

Vandslebne glas fra strand i Estepone, Spanien (Nikon D5600, macro objektiv 60mm f2.8)

 

4. Gå tæt på dyrene

Lille Grå, Danmark (Nikon D5600, macro objektiv 60mm f2.8)
Lille Grå, Danmark (Nikon D5600, macro objektiv 60mm f2.8)

5. Leg med stort mod småt

Frangipani blomster, smidt på strand, Bali (Iphone 6S)
Frangipani blomster, smidt på strand, Bali (Iphone 6S)

6. Skab øjenkontakt

Sebastian, Skæring, Danmark (Nikon D5600)
Sebastian, Skæring, Danmark (Nikon D5600)

7. Find mønstre

Fugletræk, Vestjylland, Danmark (DSLR kamera)
Fugletræk, Vestjylland, Danmark (DSLR kamera)

Privacy Preference Center