Er du glad for mad? Kan du li' indonesisk mad? Og er du ikke bleg for en gang vegetarisk - og måske vegansk mad? Så er Ubud nok ikke det værste sted for dig at tage hen. Se 7 fine steder at spise i Ubud!

Er du glad for mad? Kan du li’ indonesisk mad? Og er du ikke bleg for en gang vegetarisk – og måske vegansk mad? Så er Ubud nok ikke det værste sted for dig at tage hen.

For os var Ubud klart det sted på Bali, hvor vi har spist bedst. Vi elsker mad. Og vi elsker at smage nyt og få gode oplevelser. Vi går gerne mange kilometer i brændende hede bare for at få en på smagsopleveren. Det er ikke alle steder vores penge rækker til, men indimellem tager vi også gerne en af de dyrere bare fordi… uhm… det smager så godt!

Hvis du er vild med indonesisk mad er der faktisk penge at spare mens du rejser på Bali. Du kan få mad fra de fleste verdens køkkener, men det er altid de indonesiske retter der har været billigst på menukortet når vi har spist ude, og i vores øjne også de retter vi har fået de største madoplevelser mens vi rejste på Bali.

Her er 7 steder vi har spist fantastisk mad i Ubud

1. Alchemy

Alchemy er en fin, økologisk, vegansk, raw café og juicebar. Caféen er lys og luftig og her summer af roligt liv, yogafolk, rejsende og hvad vi gætter på er bloggere og “digitale nomader” – bosat på Bali. Stemningen bærer præg af de mange expats på Bali og at Ubud tiltrækker kunstnere, yogaintresserede som gerne nyder eller helst ynder at spise vegan/raw food.

Vi fik gode smagsoplevelser her. Grønsags- og frugtjuices i spændende variationer og skønne salater.

Find mere om Alchemy

alchemy ubud, bali, indonesien
Græskarsalat fra Alchemy, Ubud

2. Karsa Kafe

Når du drejer til højre ved Jalan Raya og går “The Campuhan ridge walk” igennem rismarker, kommer du efter et stykke tid til Karsa Kafe. Her kan vælge om du vil nyde din kaffe (eller mad) på øverste etage som er svalende og med udsigt over rismarkerne, eller på små øer, spredt i deres spa og pools – fyldt med smukke lotus blomster.

Her kan du få fine indonesiske retter og ikke mindst Kopi luwak – som er den dyre kaffe fra Sumatra, kendetegnes ved at kaffebønnerne har passeret fordøjelsessystemet på en palmeruller (toddykat) og opsamlet fra dens afføring inden den viderebarbejdes… yummi!

Se mere om Karsa Kafe

 Sebastian nyder udsigten ud over rismarkerne og den svalende vind på Karsa Kafe, Ubud
Sebastian nyder udsigten ud over rismarkerne og den svalende vind på Karsa Kafe, Ubud

3. Clear Cafe

Med udsigt ud over floden finder du Clear Café (over vejen ved The Blanco Renaissance Museum). Clear Cafe serverer økologisk mad baseret af råvarer hentet fra lokale bønder. På menuen finder du også børnemenu, hvilket kan til tider være lidt af en lettelse, når man rejser med en 7-årig i Asien.

Læs mere om Clear Cafe

4. Warung Pulau Kelapa

Warung Pulau Kelapa er et indonesisk spisested, som har den fineste have og det fineste javanesiske bygning. Stedet ligger ud til den larmende vej – Jalan Raya Sanggingan, men fordi haven er så frodig holdes det meste af larmen ude, så du kan nyde haven og den yderst delikate indonesiske mad. Vi spiste en frokost der og prøvede lidt forskelligt for at åbne vores smagsløg. Vi smagte blandt andet øllen “Wedang Uwuh”, som bla. indeholder kanel, ingefær og nelliker. Ikke helt vores smag – men dejlig anderledes!

Vi fik denne forret “Tempe Mendoan”, som trods den størrelse var som at komme i himlen.

Se hvad ellers du kan berige dine sanser med hos Warung Pulau Kelapa

 Tempe Mendoan, forret på Pulau Kelapa, Ubud
Tempe Mendoan, forret på Pulau Kelapa, Ubud

5. Warung Mendez

Dette spisested kom vi flere gange tilbage til. Maden var afsindig lækker, indonesisk naturligvis, og indbydende med deres traditionelle bygning og indretning. Nogle af gangene sad vi på store puder på gulvet og nød en Bintang inden vi fik maden serveret. Maden bliver som de fleste andre steder i Ubud lavet helt fra bunden, og her kunne Sebastian godt falde i søvn i de store bløde puder.

Læs mere om Warung Mendez her.

 Nasi goreng, Warung Mendez, Ubud
Nasi goreng, Warung Mendez, Ubud

6. Sari Bamboo

Sari Bamboo er nem at overse fordi de ikke skilter særlig meget med deres restaurant. Men maden er eminent! Indonesisk – og ikke helt ueffent – afsindig billig! Derudover kan nævnes deres fantastiske staff, som udover at være dygtige i køkkenet også var utrolig imødekommende og hjælpsomme.

Sebastian blev syg, mens vi befandt os i Ubud, og her hentede vi maden fra Sari Bamboo, der pakkede den fint ind til os, i bananblade og fine plastikposer.

Se mere fra Sari Bamboo

7. Bayu’s Kitchen

Et ikke helt billigt sted, men nøøj, de laver lækker mad. Deres “Nasi campur” (indonesisk ret) er eminent og det samme gælder deres dessert pandekager med kokos og palmesukker…

Se hvordan der ser ud og læs mere om maden de serverer hos Bayu’s Kitchen

 

 

  Lidt fakta om Ubud, Bali, Indonesien

Cirka midt på Bali finder du byen Ubud, omgivet af rismarker.
Ubud er byen hvor du møder den indonesiske kultur og kunst.
Det er også her du finder masser af cafeer, restauranter, spaer og yoga- og wellness centre.

Indbyggere i Ubud: Ca. 30.000

 

  Nyttige links

-> Ubud Travelguide
-> Alchemy
-> Karsa Kafe
-> Clear Cafe
-> Warung Pulau Kelapa
-> Sari Bamboo
-> Bayu’s Kitchen

 

  Her finder du madeventyrene