Vandpaladset Tirta Gangga er en af de mest romantiske haver i verden. Den fantastisk smukke have med smukke springvand, pools og vidunderlige smukke omgivelser, byder på et dejligt lille eventyr, som nok de færreste regner med.

aakander

Åkander. Tirta Ganggas. Bali.

Lidt om Tirta Gangga

Nu er det jo ikke alle der lige ved hvad Tirta Gangga er, så for at forstå det specielle ved dette eventyr kommer der lige lidt baggrundsviden.

Tirta Gangga er et smukt palads der blev skabt af Raja af Karangasem i 1948. Raja blev inspireret til at bygge paladset efter en tur til Versaille Paladset i Frankrig, til skabe dette smukke palads i bjergene med udsigt over sit kongerige. Han gav paladset navnet Tirta Gangga hvilket betyder “helligt vand af Ganges”, på Balinesisk, vandet kommer dog ikke helt fra ganges i Indien.

Selve paladset er utrolig smukt og består af 11 springvand, som også er blevet symbolet for Tirta Gangga. Der er små pools, skulpturer, grønt, frodigt og en følelse af magi på stedet. Lige netop magien er sikkert også med til at de lokale healere siger at paladsets hellige kilder har en healende effekt og foryngende kræfter.

Peter og Sebastian snorkler. Tirta Ganggas. Bali
Peter og Sebastian snorkler. Tirta Ganggas. Bali

Svøm og snorkel i Tirta Gangga

Tanken om at medbringe svømmetøj, håndklæde og snorkeludstyr var ikke lige det første der faldt mig ind da vi ville besøge det hellige palads. Det var vores manager, på stedet hvor vi boede, der gjorde os opmærksom på at vi skulle medbringe svømmetøj og også meget gerne snorkeludstyr. Selv om det i vores øre måske lød lidt fjollet at tage svømmetøj og snorkel med. Så valgte vi at medbringe det alligevel og det viste sig at være en god ide.

Selve paladset er fantastisk smukt og et fredeligt sted at være. Men efter at have været der 30 min. føltes det som om at det der er at se er set, og den bagende sol skabte en stor lyst til at blive kølet ned. Vi valgte derfor at finde ud af hvor det var muligt at bade.

Det viste sig, at der var to bassiner, hvor det var muligt at svømme rundt. Vi betalte lidt penge for at komme ind til bassinerne, klædte om, hvorefter Lise & Sebastian hoppede i vandet. Ud fra lyden fra både Lise & Sebastian var jeg ikke i tvivl om at vandet var koldt. Det er nu nok ikke så underligt at det var koldt, for det klare og rene vand kommer fra bjergene og er derfor også koldere end havet og de swimmingpools vi ellers havde svømmet i på Bali.

Da jeg først selv kom i vandet, pev jeg også en smule, men efter kort tid føltes vandet rigtig dejligt. Vi havde jo medbragt snorkeludstyr – hvilket jeg tror vi var de eneste der havde gjort, men det skulle prøves – nu hvor vi havde hørt at det var en god ide. Og ganske rigtigt det var ikke en hel dum ide, specielt ikke for vores søn, som kun havde prøvet at snorkle i en swimmingpool før. Vandet var klart og der svømmede adskillige ferskvandsfisk rundt.

Selv om jeg har snorklet adskillige gange i mit liv var det nu et dejligt gensyn med snorkling, der var trods alt gået næsten 9 år siden jeg sidst snorklede rundt i et hav. Jeg er sikker på at vi alle tre syntes det var sjovt at snorkle rundt og observere de små fisk. Det er naturligvis ikke det samme som at snorkle hvor der er koraller og store stimer af fisk, men for børn er det helt sikkert værd at prøve.

Er du på Bali er Tirta Gangga helt sikkert et besøg værd og husk at tage svømmetøj med 🙂

  Rejsetip

Hvis du er kvinde og vil besøge vandpaladset, så er det vigtigt at bemærke at det anses anstødende hvis skuldrene er bare. Det er meget muligt at de lokale ikke vil sige noget til det, men de anser det som anstødende. Det er derfor en god ide at tage et tørklæde med, som kan dække skuldrene.

  Her finder du Tirta Gangga