Trænger du til at gøre noget godt for dig selv? Så er Molskroens afternoon tea måske lige noget for dig! Læs med her og vurder selv...

Er du til lækre traktements i lækre omgivelser? Og kan du simpelthen ikke modstå udsøgte kage anretninger, scones, sandwiches og andre små lækkerier akkompagneret af te, kaffe (og kakao) ad libitum? Så er Molskroens afternoon tea (eller high tea) måske lige noget for dig. Det var det i hvert fald for os. En lidt kold, men smuk dag i maj besøgte vi Molskroen og fik os en afternoon tea.

Molskroen ligger for foden af Mols Bjerge, ved Femmøller Strand, og er et smukt gammelt badehotel, der ligger med udsigt lige ud til Ebeltoft Vigs glitrende hav.

Molskroen har altid stået for mig som noget rart, venligt og meget hjemkendt. Min farmor havde sommerhus 2 km. derfra, og jeg tilbragte mine barndoms somre derude. Molskroen har haft en central rolle i min barndom. Molskroen var stedet, hvor jeg stod af bussen for at komme ud til min farmor og ved Molskroen jeg, ved weekendens og feriernes sidste dag, sagde farvel til hende og de mange lykkelige stunder på Mols.

Som lille kom vi indimellem på Molskroen. Da vi ikke havde fjernsyn i sommerhuset, kan jeg huske et par gange, hvor vi cyklede ind til Molskroen for bl.a. at se Alfred Hitchcocks “Fuglene”. De havde også en lille legeplads i haven og en overgang minigolf, som vi havde det sjovt i.

Molskroen er siden da blevet moderniseret og et udsøgt, gastronomisk heaven, der har vundet flere priser. Så, da min mor inviterede os på et “treat” på Molskroen, var vi ikke længe om at slå til. Og hvilket treat, der ventede os!

Hvad består Molskroens afternoon tea af?

Lad os springe lige til kagefadet, som var anrettet af alle lækkerierne, vi skulle smage på.

Kagerne og lækkerierne bliver serveret på kagefade med kaffe og te (eller chokolade) til.
Kagerne og lækkerierne bliver serveret på kagefade med kaffe og te (eller chokolade) til.

Molskroens afternoon tea  – Spring edition – bestod af et lækkerier, som vi nød med kaffe ad libitum – og til Sebastian, den lækreste, intense varme kakao. Kagefadet var fyldt op med scones med clotted cream, agurkesandwich med frisk dild, sandwich med æggesalat og karse, mini quiche Lorraine, franske macarons, rabarbermuffin med crumble og cremefraiche, hvid chokolademousse med stikkelsbær, chokolade cookie og fransk bavaroise med hindbær.

Rabarbermuffin Med Crumble Og Cremefraiche På Molskroen
Scones Med Clotted Cream På Molskroen

Når du spiser på Molskroen, spiser du i de dejligste lokaler, som er lyse og hyggelige. Vi fik bord med udsigt ud over haven, og selvom maj endnu ikke havde givet os varme og sol, stod haven lysende grøn mod de hvide paneler og sprossede vinduer, vi sad ved.

Du Indtager Din High Tea I Smukke Lokaler På Molskroen
Udsigten Over Molskroens Have

Alt var bare lækkert, rent og gjort til en oplevelse… selv dametoilettet indbød til sjov med kameraet. Her er jeg er i færd med at fotografere min mor og jeg.

Min mor og jeg på Molskroen
Min mor og jeg på Molskroen

Molskroens historie går tilbage til 1923, hvor arkitekten Egil Fischer købte et stort stykke jord for at udleve sin vision om en ny ferieby ved Femmøller Strand. Molskroen blev hurtigt et eksklusivt badehotel og spisested, hvor gæster fra hele landet rejste til. Desværre brændte hotellet ned i 1940, men blev hurtigt genopført i samme stil – blot med dobbelt så meget plads.

Da Molskroen i 1950’erne blev overtaget af Grethe og Georg Christensen formåede de, at gøre Molskroen så berømt for det gastronomiske køkken, at gæsterne nu også begyndte at komme til fra udlandet. Molskroen er sidenhen blevet moderniseret flere gange og har modtaget flere priser – bl.a. Michelin guidens Grønne Kløver i 2019.

Molskroen ligger tæt ved havet.
Molskroen ligger tæt ved havet.

Efter vores lækret treat, gik vi en tur ned til havet. Molskroen har i dag det lille ishus, som ligger på den anden side af vejen, lige ned til stranden.

Ishuset er det selvsamme ishus, jeg som barn, sammen med de andre børn fra vejen, havde som udflugtsmål. Med 5 kroner på lommen, en slikpose i hånden og 2 kilometers hjemtur med fedtede fingre, gav turen indtil ishuset mig nogle af barndommens bedste minder.

I dag er der blevet anlagt en fin badebro, som du bade fra. Jeg tænker, det må være noget af det skønneste, du kan foretage dig, hvis du overnatter på Molskroen.

Sebastian og Peter på badebroen ved Molskroen
Sebastian og Peter på badebroen ved Molskroen

Molskroen er bindeleddet mellem Århus, Ebeltoft og Mols… men da jeg sad der i restauranten, sammen med min mor, mand og søn, var det tydeligt at mærke, at Molskroen også er bindeleddet til min barndom. Det rørte mig. Det giver mig så meget mening at vende tilbage til de steder, som engang har betydet så meget for mig, for at opdage, at de stadig betyder en masse. En hel del faktisk…

Det bliver ikke mit sidste treat på Molskroen. Jeg har meget dér, jeg endnu ikke er færdig med. Og masser af treats to come.

Jeg håber, du blev inspireret til selv at opsøge de steder, der betyder noget for dig i dit liv – ikke mindst, at give dig selv et treat i skønne omgivelser i ny og næ. Jeg føler mig overbevist om, at du fortjener det.

Skulle din lyst til Molskroens afternoon tea vokse, får du her lidt gode links til dit treat. Have fun!

  Links

  Molskroens afternoon tea
  Nationalpark Mols Bjerge
  Visitdjursland.dk

  Her finder du Molskroen