Det var her vi fandt det Bali vi søgte efter: Wawa wewe II

Wawa Wewe, Amed, Bali
Wawa Wewe, Amed, Bali
Drømmer du om at finde et sted på Bali, hvor dagene går med bølger, ro, liv og glade dage? Så er Wawa Wewe nok også stedet for dig!

Kender du det med at have en forestilling om et sted, og rejse efter det? Og kender du det der med at lede og lede, og ikke kunne matche forventningerne med virkeligheden? – og endelig, følelsen, når det lige pludselig sker?

Det var hvad der skete for os, da vi rejste rundt på Bali i sommer. Vi kunne ikke finde det tropiske paradis, som Bali engang var, og det Bali jeg (der aldrig før har været på Bali) drømte om.

Efter at have søgt længe efter noget, der kunne matche vores forventninger, besluttede vi os for at prøve lykken i Amed, nærmere betegnet, Lipah – med bungalows lige ned til stranden: Wawa Wewe II.

Det valg kom vi ikke til at fortryde!

Den smukke solnedgang over poolen. Wawa Wewe II, Amed, Bali
Den smukke solnedgang over poolen. Wawa Wewe II, Amed, Bali

Amed var hvad vi drømte om at opleve på Bali

Her var vi væk fra scooter- og bilhelvede, som stadig kørte i os som en tinnitus, der ikke kunne falde til ro. Her var der kun få biler og dovne scootere på vejene.

Grønt, som Bali kun kan være grøn! Og små huse – fyldt med familier, børn, husdyr og høns der kaglede op, når vi gik forbi.

Og så selvfølgelig turisternes dykkershops, et par turistbutikker og en håndfuld restauranter og caféer.

Rundt om byen, over bakkerne, og rundt om bugtene ligger Lipah, stedet hvor vi boede – Wawa Wewe II. Et vaskeægte hængeudsted, for rygsækrejsende, familier og vennegrupper, som rejser rundt på Bali.

Et sted med atmosfære, liv i restauranten (det eneste sted med internet), og en håndfuld lokale, der hængte ud med guitar, Bob Marley sange og en omgang Arrak (balinesisk, alkoholisk drik).

Hanging Out In The Restaurant, Wawa Wewe
Cosy Nights On Wawa Wewe
Sebastian goes online

Restauranten

Det var i den åbne restaurant på Wawa Wewe, der med sin åbne veranda restaurant ned mod havet, at det hele foregik.

Vi havde jo naturligvis vores bungalow at bo i, men det var her – i restauranten, at vi hang ud. Her hang vi ud til morgen, om eftermiddagen og igen om aftenen. Altid akkompagneret med deres hjemmelavede mad, deres nyeste guitarsang og en god perlekold Bintang (indonesisk øl).

Maden var himmelsk, indonesisk, hjemmelavet og fuldstændig frisk fra køkkenet. Sebastian faldt for deres prawn crackers, som de selv frittede ude i køkkenet. Peter og jeg gik hver aften ombord i deres afsindig stærke, indonesiske retter – alt imens vi faldt i staver over horisonten som, ikke overraskende, bestod af store tunge balinesiske bølger, der vævede sig ind over stranden.

Wawa Wewe Bungalow
Wawa Wewe Outdoor Bath

Vores bungalow

Nederst lå restauranten og swimmingpoolen. Opad bjerget, lå vores bungalow, med front ned mod havet. Dog, dækket af palmer og træer, så vi ikke kunne se havet, men for at være helt ærlig, så befandt vi os der kun, når vi skulle sove og skifte tøj (og lade vores devices op).

Bungalow’en havde en bred hems med en madras og med myggenet over. Det blev til sebastians hænge-ud sted, når han ville være alene, lege lidt med lego eller lytte til sine lydbøger.

Selv, lå vi nedenunder og havde derfor også nem til badeværelset, som var et vaskeægte balinesisk badeværelse – udendørs!

Ja, vi har siddet på toilet i al muligt vejr – regnvejr og solskin, mens vi har nydt stjernehimlen. Min frygt for slanger og gigantedderkopper i toiletrullen (og under toiletbrættet) viste sig at være uden grund, og efter den første nat på toilettet, var den frygt manet i jorden.

I stedet, kunne jeg nyde lyden af cikader, havets uendelige brusen og en pæn stor gekkos kvækken, lige bag mig på væggen.

Jo … det var faktisk et sandt eventyr her … på den nordlige side af Bali!

Vores Seng, Wawa Wewe II, Amed, Bali
Sebastian Ser Ud Over Havet

  Nyttige links

-> Wawa Wewe II
-> Amed

  Wawa Wewe II, Amed, Bali

Skrevet af
Mere fra Lise Kryger

Anmeldelse af Hotel Alte Münze, Goslar / Harzen

Drømmer du om middelalder romantik, kvalitet, ro og nydelse på din næste...
Læs mere

5 kommentarer

  • Det er jeg glad for at læse 🙂 Det er med at finde områderne på Bali som stadig er i nogenlunde balance …

   Dbh. Lise

 • Jeg sidder og leder efter hoteller på Bali og så så jeres beskrivelse af hotellet. Det er anden gang vi skal til Bali og i år skal vi mødes med vores søn der er ude at rejse. Vi tænker at bo på hotellet en uges tid for at slappe af og snorkle. Er det ok fra stranden? Ellers kan vi jo tage til Jemeluk strand.
  Vil i stadig anbefale hotellet eller er der andre i området i finder bedre?

  • Hej – det lyder skønt med jeres rejse! Der er ingen tvivl om at Wawa Wewe II var et fantastisk sted for os at være. Men vi kan desværre ikke anbefale dykning og snorkling direkte fra stranden. Der skulle dog være ganske lækkert, hvis du tager en båd ud til revene, der ligger længere ude. Vi forsøgte at snorkle fra stranden men der var dårlig sigtbarhed og ikke så mange koraller og fisk. Vi kan på det varmeste anbefale hotellet – og så kan i jo evt. leje en scooter hen til bedre snorkle steder 🙂

   Dbh. Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *