Hvis du, som jeg, synes det er sjovt når højder kriller lidt i maven så er den spanske by Ronda bestemt stedet du skal besøge! Læs hvorfor – her!

Har du prøvet at stå i en by der er delt af en 120 meter dyb slugt, og hvor husene er bygget helt ud til kanten?

Hvis du, som jeg, synes det er sjovt når højder kriller lidt i maven så er den spanske by Ronda bestemt stedet du skal besøge, næste gang du rejser rundt i Andalusien (Spanien).

Den smukke by ligger ved Serrania de Ronda-bjergene omtrent 100 km vest for Malaga, på et højt beliggende klippe niveau. Floden El Tajo skærer en 120 meter dyb kløft og deler dermed byen i to – den ældre og mauriske bydel La Ciudad og den yngre El Mercadillo.

Vi kørte til Ronda for at opleve den dramatiske by og selvom køreturen dertil var lang og vi gik rundt i stegende andalusisk sommervarme, blev vi ikke skuffede!

Ronda by, Spanien
Roda by, Spanien

Byen overraskede os med dens historiske bygninger og rolige byliv. Og ikke mindst den helt ubeskrivelige udsigt du har ud over Ronda bjergene, når du står på broen der samler byen, Puente Nuevo.

Ronda er en af spaniens ældste byer (fra det 9. århundrede) og de smalle stræder emmede af historie! Sebastian gik fra dør til dør, begejstret i hans møde med rigtige huse fra “gamle dage”. Udskæringer, udsmykninger, lygter og blomster pryder husene og giver historien idyl og det heftige, spanske middagslys charme for alle pengene.

Sebastian And Peter On The Bridge, Ronda
Street In Ronda, Spain
Ronda, Puente Nuevo

Men det mest fascinerende er kløften. At kigge ned i den er som at forsvinde ned i en drøm af klipper og grønne planter for at ende i en bundløs dam, der i tankerne rækker helt ned i jordens indre.

Kløften der deler Ronda i to
Kløften der deler Ronda i to

Udover den dramatiske kløft gennem byen var vi også oppe i en lille bitte kirkes tårn for at se byen lidt ovenfra. Kirken, kan varmt anbefales at opleve – det er den der hedder: Iglesia de santa maría la mayor.

Der er også en god håndfuld andre ting du kan opleve, når du er i Ronda. Bl.a. kan du opleve en af spaniens ældste (og største) tyrefægterarenaer, Plaza de Toros som har eksisteret i over 200 år.

Ronda har også nogle spændende museer. Vi besøgte selv Museo Lara som var fyldt med historiske ting og sager. Det en kæmpe oplevelse for Sebastian, som dog godt kunne blive lidt bange for de meget livagtige dukker, der stod rundt omkring.

Andalusien byder på mange, smukke eventyr – Ronda er et af dem!

Sebastian og Lise på museum i Ronda
Sebastian og Lise på museum i Ronda

  Ronda, Spain

Privacy Preference Center