Road Trip

Ronda – andalusisk eventyrby ved den dybeste kløft

Har du prøvet at stå i en by der er delt af en 120 meter dyb slugt, og hvor husene er bygget helt ud til kanten?

Hvis du, som jeg, synes det er sjovt når højder kriller lidt i maven så er den spanske by Ronda bestemt stedet du skal besøge, næste gang du rejser rundt i Andalusien (Spanien).

Den smukke by ligger ved Serrania de Ronda-bjergene omtrent 100 km vest for Malaga, på et højt beliggende klippe niveau. Floden El Tajo skærer en 120 meter dyb kløft og deler dermed byen i to – den ældre og mauriske bydel La Ciudad og den yngre El Mercadillo.

Vi kørte til Ronda for at opleve den dramatiske by og selvom køreturen dertil var lang og vi gik rundt i stegende andalusisk sommervarme, blev vi ikke skuffede!

Roda by, Spanien

Byen overraskede os med dens historiske bygninger og rolige byliv. Og ikke mindst den helt ubeskrivelige udsigt du har ud over Ronda bjergene, når du står på broen der samler byen, Puente Nuevo.

Ronda er en af spaniens ældste byer (fra det 9. århundrede) og de smalle stræder emmede af historie! Sebastian gik fra dør til dør, begejstret i hans møde med rigtige huse fra “gamle dage”. Udskæringer, udsmykninger, lygter og blomster pryder husene og giver historien idyl og det heftige, spanske middagslys charme for alle pengene.

Men det mest fascinerende er kløften. At kigge ned i den er som at forsvinde ned i en drøm af klipper og grønne planter for at ende i en bundløs dam, der i tankerne rækker helt ned i jordens indre.

Kløften der deler Ronda i to

Udover den dramatiske kløft gennem byen var vi også oppe i en lille bitte kirkes tårn for at se byen lidt ovenfra. Kirken, kan varmt anbefales at opleve – det er den der hedder: Iglesia de santa maría la mayor.

Der er også en god håndfuld andre ting du kan opleve, når du er i Ronda. Bl.a. kan du opleve en af spaniens ældste (og største) tyrefægterarenaer, Plaza de Toros som har eksisteret i over 200 år.

Ronda har også nogle spændende museer. Vi besøgte selv Museo Lara som var fyldt med historiske ting og sager. Det en kæmpe oplevelse for Sebastian, som dog godt kunne blive lidt bange for de meget livagtige dukker, der stod rundt omkring.

Andalusien byder på mange, smukke eventyr – Ronda er et af dem!

Sebastian og Lise på museum i Ronda

Ronda, Spain

Lise Kryger

Følsom eventyrer, som har besluttet sig for at presse citronen, inden hun om 1000 år stiller træskoene. Online entrepreneur, blogger og skribent. Stifter og indehaver af Slipangsten.dk og Doodlethemoment.dk. Medstifter af Staerkesider.dk.

Se kommentarer

  • Hej Lise
    Det ser skønt ud i Ronda - jeg nåede aldrig længere ind i landet end Sierra de las Nieves parken, dengang jeg boede et par måneder på guideskole ude ved kysten.
    Kommer jeg en dag tilbage, så vil jeg helt sikkert besøge denne smukke by, fordi jeg er helt vild med den kløft.
    De bedste hilsner
    Bettina

  • Hej Lise 😊 Jeg kan se, I havde en lille gut med. Vi har en datter, som vil være seks år, når vi skal til Soanien. Jeg har selv været i Ronda for 10 år siden og husker det som en stor oplevelse, men er det de 100 km's køretur værd for et mindre barn? Kh. Kamilla

    • Hej Kamilla, Det er et godt spørgsmål og handler nok mest om hvordan din datter har det med at køre 100 km. Sebastian var på det tidspunkt i en alder hvor han var ok med køreture, men i dag (hvor han er 11 år) skal der en hel del mere til for at lokke ham med ud på så 100km. lang tur. Og så handler det jo om hvordan i tager oplevelsen ind sammen med jeres datter. Det vi gør er bl.a. at fortælle Sebastian om det vi oplever og hvorfor vi har valgt det ud som en oplevelse. Deruodver lader vi også hans nysgerrighed fylde på turen. Hvad vækker hans interesse? F.eks. synes han museet med de gamle ting var spændende og den gamle kirke hvor vi kravlede op i tårnet og så tager vi det med også. Så det kan være 100km. køretur værd, det var det i hvertfald for Sebastian :-) God tur - hvis i vælger at prøve det af :-) Kh. Lise

Del
Publiceret af

Nye indlæg

Perhentian Island: Et 4-dages tropisk eventyr

4 dage på Perhentian Islands med koral hvide strande, tropiske fisk, krystalklart vand, hængekøjer, mangojuice…

% dage siden

7 rejsefoto-tips, der bringer dine bedste rejseoplevelser hjem i stuen

Drømmer du om at tage smukke billeder med hjem fra rejsen? Her får du 7…

% dage siden

Batu Caves – et sandt eventyr for øjet

Kravl ind i en verden af mystik og kulturel rigdom i Batu Caves, Kuala Lumpur,…

% dage siden

20 timer og 42 grader – på stopover i Dubai

Skal du på stopover i Dubai? Og er du i tvivl om, hvad du kan…

% dage siden

11 fantastiske eventyr i Kuching (Borneo)

Drømmer du om Borneos smukke natur og vilde dyr med base i en fin og…

% dage siden

Rejs med udfordringer – hvorfor, hvordan og gode råd

Angst, stress, handicap og udfordringer kan påvirke din rejse. Læs om rejsebloggernes udfordringer og få…

% dage siden