Få et weekend eventyr ud af at tage færgen Frederikshavn-Göteborg og oplev den smukke indsejling til Göteborg.
Sponsoreret

Der er så mange ting du kan bruge din september weekend til. Du kan lave hovedrengøring i haveskuret, slå græsset (for måske sidste gang), køre i Bilka… Det skal jo gøres. Du kan også gøre som vi gjorde og tage et smut tur til Göteborg. Bare for en weekend. Og måske er du heldig at få solskin på dækket.

Vi har gjort turen før. Denne gang var vi så heldige at blive inviteret af Stena Line til at tage et weekend smut over Kattegat, Frederikshavn-Göteborg. Vi bor i Århus, men du kan sagtens tage bilen til Frederikshavn, parkere den (eller tage den med) og så tage færgen til Göteborg for en dag, eller som vi – et døgn.

Vi stod godt nok noget tidligt op denne morgen. Uret stod på den forkerte side af klokken 5, men vi ville have mest ud af turen og så vi valgte den tidlige rute, der sejlede kl. 8.

Septembers morgendis på markerne hilste os god morgen på vores vej op gennem Jylland, så eventyrene startede tidligt den dag.

Vi skulle ankomme en halv time før afgang. Vi nåede lige at parkere bilen og købe P-billet i tide. Solen hilste os allerede velkommen, gennem vinduerne på landgangsbroen, på vej ud til færgen.

På vej ud til færgen, Frederikshavn
På vej ud til færgen, Frederikshavn

Hvad gør turen Frederikshavn-Göteborg til et eventyr?

Der er noget særligt over at sejle fra en havn til en anden havn. Det der med at du går ombord på en sejlende skude og drager hen over havets bølger stiller en rejselængsel, jeg ofte føler i mig. En færgetur giver noget andet end fx en flyvetur, hvor du farter afsted, uden at sanse bevægelsen. På en sejltur bevæger du dig i overkommelig fart, så hjernen kan følge med.

Når du har lagt fra kaj og du bevæger dig ud over havet, mister mobilen internetforbindelsen (der var dog wi-fi ombord, som vi valgte fra). Du forsvinder ind i en nærværende tidskapsel hvor du får chancen for at se op fra mobilen og være til stede. Du får omkring 3 timer i internetfrihed. Det er en begrænsning for dig der er afhængig af at gå på internettet, men for os der rejser som familie, er det en skøn pause.

Peter og Sebastian nyder udsigten ud over havet

Sebastian ser ud over havet
Sebastian ser ud over havet

Derudover er der noget dragende over at se ud over havnen, både i Frederikshavn men i særdeleshed ved indsejlingen til Göteborg. Her sejler du nemlig gennem den svenske skærgård, i noget der minder om 1-1½ time. Du tror du er nået i havn når du ser land, men i stedet får du (især set fra dækket) en mageløs velkomst af svenske små-øer, fyrtårne, skærgårds huse og landsbyer, og både der sejler frem og tilbage mellem klipperne.

Den svenske skærgård ved indsejlingen til Göteborg
Den svenske skærgård ved indsejlingen til Göteborg
Göteborg, Sverige
Göteborg, Sverige
Göteborg havn, Sverige
Göteborg havn, Sverige

Hvordan er maden på færgen?

Nu er vi jo meget glade for mad i vores familie. Vi snakker meget om mad, og vi elsker at foretage os aktiviteter, der indbefatter lækkerier og delikatesser. Så vi var naturligvis meget spændte på, hvordan maden var ombord på færgen.

Da vi sejlede tidligt om morgenen, var der åbent for morgenmadsbuffet i restauranten. Her kunne vi få nordisk morgenmad, bestående af: frugt, yoghurt, müsli, sild, laks, røræg, kødboller, bacon, pandekager, brød, rugbrød, knækbrød, oste… sodavand, te og kaffe ad libitum.

Sebastian afsluttede måltidet med at besøge den fri soft-ice-bar 3 gange.

På turen tilbage fra Göteborg fik vi aftenbuffet, som bestod af følgende: fisk- og skalddyrsbuffet (rejer, sild, krebs, muslinger og laks), lasagne, stegte kyllingelår, kødboller, kogt torsk og salatbar, brød og jordbærkage og is til dessert. Igen var der sodavand, te og kaffe ad libitum.

Vi har en broget erfaring med mad på færger og vi må sige, at vi blev positivt overraskede over udbuddet og kvaliteten.

Hvad kan du lave på overfarten?

Turen fra Frederikshavn til Göteborg tog ca. 3½ time. Færgen har forskellige aktivitetsmuligheder, som du kan vælge:

  • spise og drikke i caféerne og restauranten
  • spise din egen medbragte mad
  • gå på dækket og nyd udsigten
  • spille kort/spil
  • shoppe i tax-free-shoppen
  • spille på spillemaskine i spillehallen
  • tag de små børn med ned i Duplo-området

Men hvis vi må give dig et godt råd, så glem ikke at nyde den fantastiske udsigt du får, når du sejler Frederikshavn-Göteborg tur/retur. Den er nu noget helt særligt. Og måske er du også heldig at solen skinner, den dag du skal sejle.

Turen er helt klart et eventyr i vores øjne.

Solnedgang på Stena Line færgen
Solnedgang – på hjemturen fra Göteborg mod Frederikshavn

  Tips til turen

  1. Husk at medbringe pas eller kørekort
  2. Til dig der skal parkere bilen: Når du kommer i bil fra Århus, så hav tålmodighed. Tag ikke den første afkørsel ved havnen, der siger Stena Line. Giv den lige et vejkryds mere og drej til højre – så finder du parkeringspladserne

  Links

-> Stena Line

  Frederikshavn-Göteborg