Drømmer du om at besøge øen Korsika – men er i tvivl om, hvordan du kommer derned? Så læs vores guide her!

“Hvordan kommer vi til øen, Korsika?” Det er nok det spørgsmål, vi er blevet spurgt om flest gange! Vi har rejst mange gange til Korsika – og måderne, vi er kommet til øen på, har været vidt forskellige. Vi har både fløjet og sejlet fra flere destinationer…

Den nemme løsning er naturligvis at flyve og så leje en bil på øen til at komme rundt med. Men hvis du gerne vil have din egen bil med (og måske også den ekstra bagage), kan du køre ned gennem Europa til Middelhavet og så sejle til øen med en færge.

Men, hvor skal du så sejle fra? 

Læs vores guide her, som er skrevet ud fra vores egne erfaringer. Eksemplerne, vores undersøgelser er baseret på, er følgende:

Bilrejse fra Danmark med 2 voksne, 2 børn under 18
1 bil – Fiat Punto Grande
Søgedato 5.-8. Juli

Men først lige et par ord til dig, der ikke gider den lange biltur…

  Når du vil flyve til Korsika

Hvis du ønsker at spare den lange biltur ned gennem Europa, kan du flyve til Ajaccio og Bastia. Førhen gik der også billige fly til Alghero på Sardinien, hvor du kan leje en bil og køre/sejle til Bonifacio på Korsika. I dag er det nok mest de store byer, Ajaccio og Bastia på Korsika, der er nemmest at flyve til.

Søg hvilke flyve muligheder, du har til Korsika på disse links: Momondo, Travelmarket, Skyscanner og Norwegian.

  Tag bilen – og sejl til Korsika (med færge)

Af alle gange, vi har rejst til Korsika, er det kun to gange, vi har valgt at flyve! I stedet har vi valgt at køre ned gennem Europa med bil og så tage sejlturen over Middelhavet til Korsika. Det er der flere grunde til.

Sebastian glæder sig også til at komme til Korsika
Sebastian glæder sig også til at komme til Korsika

Den første grund til, at vi har valgt den længere rute ned gennem Europa er, at vi har ønsket at opleve flere eventyr undervejs. Vi har, på vores vej ned gennem Europa, overnattet i forskellige byer som f.eks. Strasbourg, Bergheim, Lyon, Basel, Genova, Savona, Pisa og Göttingen.

Den anden grund til, at vi har valgt sejlturen fremfor flyturen er, at der er noget helt særligt ved at sejle til en ø. På færgen kan du gå rundt, indsnuse havet på dækkene, spille kort, spise og drikke kaffe og tage en lur. For os har sejlturen noget magisk over sig, når Korsikas klipper og bjerge dukker op ude i horisonten. Det giver os en helt speciel følelse hver gang.

Hvor skal du sejle fra?

Du kan vælge at køre til Italien og tage en færge fra f.eks. Genova, Savona eller Pisa. Vi har sejlet til Korsika fra Genova og Savona, og sejlturene har været længere end, når vi har taget turen til Pisa (på hjemrejsen). Begge steder har vi taget en overnatning i byerne for så at stå tidligt op næste morgen og tage den første færge videre til Korsika. Sejlturene fra disse byer er lidt længere, end når du sejler fra Pisa – til gengæld har vi erfaret, at det kræver mindre køretid i bil.

Du kan også vælge at køre længere ned, mod Nice og Marseilles, men så bliver bilturen endnu længere. Vi har dog sejlet til Nice nogle gange på hjemturene for at få lidt mere af Frankrig med på vores sommer eventyr.

Herunder får du vores oversigt over de vigtigste sejlruter til Korsika – men først, får du historien om, hvorfor vi aldrig mere vil sejle fra Genova!

Der går tid med mange ting, mens du sejler til Korsika
Der går tid med mange ting, mens du sejler til Korsika

Derfor sejler vi aldrig fra Genova igen

Sidst, vi sejlede fra Genova, var oplevelsen så stressende, at vi nu har besluttet os for aldrig mere at sejle fra Genova! Her får du historien om, hvorfor:

Vi skulle sejle tidligt om morgenen (til Bastia) og havde på forhånd tjekket, hvor færgehavnen lå i Genova, og hvor vi skulle køre bilen hen næste morgen for at køre ombord på færgen. Vi havde GPS ruten klar og vi vidste præcis, hvor lang tid, vi skulle bruge for at køre til færgen fra vores hotel. Vi havde også tjekket vores billet for, hvornår vi skulle møde op FØR færgeafgang. Alt var klart og parat, og da vi kørte ud på vejen, udenfor vores hotel, var vi stadig ved godt mod.

De store veje i Genova ligger i flere i lag og med tusindvis af afkørsler til både store og små veje – og motorveje! Men allerede inden der var gået 2 minutter, kørte vi forkert. Vi kom dog hurtigt op på rette vej igen, da der heldigvis ikke var så meget trafik på denne tid af dagen. Vi fandt da også hen til færgelejet og holdt i kø, for at blive gelejdet ned til færgen. Vi gav hinanden high-five!

Vær ikke sikker på at være rette sted, før du er kørt ombord!

Køen var lang og vi var ved at nærme os den tid, vi skulle møde op ved færgen, da en politimand pludselig dirigerede hele køen (og os) ud af en ny vej. Vi gik i panik, for vi havde jo en færge, vi skulle nå. Og med rette, for nu blev vi med trafikken ledt væk fra havnen og ud på en stor vej, der lynende hurtigt bragte os med trafikkens hast ud på en motorvej.

Vi kørte nu på en motorvej væk fra byen! Og klokken nærmede sig færge tid! Sveddråberne piblede frem og Sebastian fik besked på at sidde helt stille, nu var gode råd dyre. Til sidst fik vi med hjælp fra GPS’en drejet af motorvejen og vendt bilen, så vi kørte tilbage til byen igen, hvor vi havnede i en ny, kæmpe kø, der stod stille, som i HELT stille.

Vi begyndte nu at overveje, om vi kunne få billetter til en senere færge, og vi så vores overnatninger blive erstattet af nye dyre overnatninger i Genova. Efter at have holdt stille i, hvad der føltes som en evighed, trillede vi på magisk vis stille og roligt ned på havnen igen, bare fra en ny vinkel og direkte ind på færgen. Vi nåede det!

Efter denne oplevelse, besluttede vi aldrig mere at sejle fra Genova!

Men hvad tænker du, er du klar på Genova, eller overvejer du at sejle fra en anden by? Få oversigten over færgeruter herunder:

Det er altid vidunderligt når vi nærmer os Korsika - her Bastia
Det er altid vidunderligt når vi nærmer os Korsika – her Bastia

  Når du skal sejle fra Italien – Korsika

Genova (Italien) – Bastia (Frankrig)

Færge: Moby Lines
Tid: Turen tager mellem 7½ og 10 timer. Det kan godt betale sig at lige tjekke op på færgen, hvis du gerne vil lidt hurtigere over.
Pris: Prisen varierer, fra ca. 260 EUR t/r

Savona (Italien) – Bastia (Frankrig)

Færge: Corsica Ferries
Tid: Bemærk, at der er meget stor forskel på tiden, det tager at sejle ruten, det tager mellem 5t 45min og 11 timer for en overfart. Det kan godt betale sig lige at tjekke op på, hvilken færge, der sejler.
Pris: Prisen varierer, fra ca. 260 EUR t/r

Vi har sejlet ruten en enkelt gang. Der var lidt stress på, da vi skulle finde færgelejet, men vi husker ikke Savona-ruten som lige så stressende, som når vi har sejlet fra Genova.

Byen Bastia ses nemmest ude fra havet. Her, ved ind- og udsejling fra byen
Byen Bastia ses nemmest ude fra havet. Her, ved ind- og udsejling fra byen

Livorno (Italien) – Bastia (Frankrig)

Færge: Corsica Ferries og Moby Lines
Tid: Turen tager ca. 4½ time at sejle.
Pris: Prisen varierer, fra ca. 270 EUR t/r

Piombino (Italien) – Bastia (Frankrig)

Færge: Corsica Ferries
Tid: Turen tager ca. 2t 45min at sejle og er den korteste af ruterne, vi har med her i guiden.
Prisen varierer, fra ca. 310 EUR t/r

Santa Teresa di Gallura (Sardinien) – Bonifacio (Korsika)

Færge: Mobylines og Ichnusa Lines
Tid: Den tager mellem 50 minutter og 1 time.
Pris: Prisen er fra ca. 245 EUR for en t/r. Billigste rute er den, der tager længst tid

Når du vil med færge fra Frankrig til Korsika

Hvis du ønsker at sejle fra Frankrig, kan du vælge at sejle fra både Nice, Toulon og Marseille.

Nice (Frankrig) – Bastia (Frankrig)

Færge: Corsica Ferries og Corsica Linea
Tid: Bemærk, at der er meget stor forskel på tiden, det tager at sejle ruten. Det tager mellem 6 timer og 12½ time for en overfart. Det kan godt betale sig lige at tjekke op på, hvilken færge, der sejler.
Pris: Prisen varierer, fra ca. 340 EUR for en t/r

Toulon (Frankrig) – Ajaccio (Frankrig)

Færge: Corsica Ferries
Tid: Bemærk, at der er meget stor forskel på tiden, det tager at sejle ruten. Det tager mellem 8 timer og 16 timer for en overfart. Det kan godt betale sig lige at tjekke op på, hvilken færge, der sejler.
Pris: Prisen varierer, fra ca. 375 EUR t/r

Toulon (Frankrig) – Porto Vecchio (Frankrig)

Færge: Corsica Ferries
Tid: Bemærk, at der er meget stor forskel på tiden, det tager at sejle ruten. Det tager mellem 12 timer og 16 timer for en overfart. Det kan godt betale sig lige at tjekke op på, hvilken færge, der sejler.
Pris: Prisen varierer, fra ca. 360 EUR

Peter og Sebastian på dækket - på vej til Korsika
Peter og Sebastian på dækket – på vej til Korsika

Når du skal sejle hjem fra Korsika

Hvis byerne, du skal sejle til Korsika fra, er stressende og forvirrende, så kan du glæde dig til, når du skal sejle fra Korsika. Her er der virkelig styr på sagerne og det er nemt at navigere sig ned til færgen, selvom færgelejet ligger inde midt i byen. Her er ro på, og vi har altid følt os i gode hænder, når vi var i tvivl og skulle spørge om råd hos færge vagterne på kajen. Vores erfaringer her beror på byerne Bastia og Bonifacio.

Det er altid stressende når der skal køres ombord på færgen
Det er altid stressende når der skal køres ombord på færgen
Farvel Korsika
Farvel Korsika

Ventetiden for at komme på færgen med bilen har altid været med en vis vemod over at forlade øen, men roen har givet os mulighed for samtidig at drømme os frem til de nye eventyr, vi nu skulle opleve på vores vej hjem gennem Europa.

Vi håber vores guide hjælper dig med at vælge hvilken måde, du ønsker at tage til Korsika på. Der findes sikkert flere muligheder, end vi har formået af få med her, så skriv endelig til os, hvis du kender andre gode måder at besøge øen på.

Ellers er der bare at sige:

Rigtig god rejse!

 

  Tips og tricks til en god tur med færgen

 • tjek din færgebillet for, hvor du præcist skal møde op ved netop din færge
 • tjek billetten for, hvor længe du skal møde op inden afrejsetidspunktet
 • find ruten på forhånd på din GPS
 • giv dig selv RIGELIGT med tid
 • tænk over, hvor meget vand du drikker, inden du skal med færgen pga. ventetid ved færgen uden toiletter
 • tag evt. egen mad og drikke med på færgen, da forplejning på færger er hundedyrt

Fordele og ulemper ved at flyve til Korsika

  Fordele

 • du bruger ikke så meget tid på transporten ned
 • du sparer penge på overnatning/forplejning ned gennem Europa
 • du sparer penge på benzin/diesel og motorvejsafgifter

  Ulemper

 • du kan have mindre bagage med
 • du kan ikke transportere dig rundt på øen i egen bil

Fordele og ulemper ved at sejle til Korsika

  Fordele

 • du kan have mere bagage med
 • du kan transportere dig rundt på øen i egen bil
 • du får flere eventyr end blot Korsika
 • du er fleksibel med din rejselængde – evt. forlængelser/afkortelse af ferie

  Ulemper

 • du bruger flere dage på at komme derned
 • tiden på færgen kan indimellem føles lang
 • du bruger penge på overnatning/forplejning ned gennem Europa
 • du bruger penge på benzin/diesel og motorvejsafgifter

  Nyttige links

  Her finder du Korsika