Der er mange ting, der er værd at gøre i Singapore, en af ​​dem er at drikke en Singapore Sling på Raffles Hotel.

Det er blevet sagt, at Singapore Sling blev opfundet ved en tilfældighed på den berømte Long Bar i Singapores Raffles Hotel. Ifølge Daniel Tiator: ”En kvindelig gæst var deprimeret. Hun drak en frugtpunch og spurgte bartenderen, om han ikke kunne ’tilføje lidt alkohol for at opmuntre mig’”, sådan skulle opfindelsen af ​​Singapore Sling være fundet sted.

Jeg ved ikke, om den historie er sand, men jeg ved, at drinken blev opfundet af den hainanesiske bartender Ngiam Tong Boon, nogen tid før 1915. En anden ting, jeg ved, er, at den smager forbandet godt. Jeg prøvede den på Raffles Hotel i sommeren 2016. Det var “et must” for mig, da jeg var i Singapore.

Peter og Sebastian foran Raffles Hotel

Hvorfor en “must do” oplevelse?

En af grundene til, at jeg måtte prøve en Singapore Sling, var at Lise havde talt meget om drinken, og hendes forældre havde også snakket en del om den. Lises forældre var udstationerede i Singapore i midten af 90’erne, og de har ofte mindedes Raffles Hotel og den berømte Singapore Sling. Når alt kommer til alt, hvis nogen kunne tilbyde indsigt i, hvad der er værd at besøge, og hvad der er værd at prøve i Singapore, så måtte det være dem.

Raffles Hotel maler for mig et romantisk billede af det koloniale Fjernøsten for længe siden. Det står i skarp kontrast til Singapores moderne skyskrabere.

Raffles Hotel har været vært for mange berømtheder. Alle slags bemærkelsesværdige mennesker, fra skuespillere til sangere og endda adelige, der har tilbragt tid på Raffles Hotel. Vi taler Charlie Chaplin, Beyoncé Knowles og dronning Elizabeth II og mange andre. Jeg bliver ikke nemt starstruck, men hvis Raffles kan tiltrække så store navne, så må der være noget ved stedet.

Peter og Sebastian foran Raffles Hotel
Peter og Sebastian foran Raffles Hotel

Nok snak om hvorfor: Hvordan smagte drinken?

Jeg kan sige det med et ord: Fantastisk! Drinken og den gamle bygnings arkitektur, atmosfæren, varmen, fugtigheden: sammen bringer det hele dit sind tilbage til kolonitiden.

Alle slags mennesker var samlet på Raffles Hotel. Nogle var turister som os, der havde besluttet at nyde en Singapore Sling på Raffles, mens andre mindede mig om, hvordan det måtte have været tilbage i kolonitiden. Der var en britisk herre, sandsynligvis i slutningen af ​​60’erne eller begyndelsen af ​​70’erne, som havde en perfekt gentlemans opførsel og accent. Den britiske herres tilstedeværelse taget i kombination med den gamle bygning skabte den ideelle atmosfære til at nyde en god aften (og selvfølgelig en drink).

Lise og jeg bestilte en Singapore Sling. Da den ankom til vores bord, skuffede den ikke; den var helt perfekt! Den signaturrosa farve var perfekt, og den var pyntet med stykker af frisk frugt.

Smagen skuffede mig bestemt heller ikke. Den var sød, men havde stadig et twist af noget bittert. Alt i alt var det perfekt afrundet. Jeg kan godt lide søde drinks (jeg kan godt lide stort set alt, der smager sødt), og så for mig var det en perfekt drink. Smagen fik mig til at føle, at jeg var nødt til at bestille en mere, så en mere, og …

Efter at jeg har nydt en Singapore Sling på Raffles, har jeg smagt drinken ved tre andre lejligheder: to på forskellige hoteller i Singapore, og en på et hotel på Bali. Ingen af ​​dem smagte halvt så godt som den, jeg fik på Raffles Hotel. Det kan være atmosfæren på Raffles eller nogle magiske ingredienser – jeg ved det ikke. Det jeg ved er, at det er værd at smage den rigtige drink “on location”.

Lise nyder også sin Singapore Sling
Lise nyder også sin Singapore Sling

Singapore Sling opskriften

Hvis du ikke har planlagt at rejse til Singapore, og du synes det er lidt dyrt at tage til Singapore bare for en drink, skal du ikke bekymre dig. Jeg har fundet opskriften på en Singapore Sling, og deler den med dig.

Der er utallige opskrifter på at lave en Singapore Sling. Men den jeg fandt bedst var opskriften fra Wikipedia.

  • 3 cl Gin
  • 1,5 cl kirsebærlikør (kirsebærbrandy) – originalopskriften anbefaler Peter Heerings “Cherry Heering”
  • 0,75 cl Cointreau
  • 0,75 cl DOM Bénédictine
  • 1 cl Grenadine
  • 12 cl Ananasjuice (bedst lavet med friskpresset ananasjuice, men fra karton eller flaske vil det også være fint)
  • 1,5 cl Frisk limesaft
  • 1 strejf af Angostura bitters

Ryst ingredienserne godt i en cocktailshaker. Pynt drinken med ananas.

Hvis du vil blære dig med dine evner som Singapore Sling bartender, har du faktisk muligheden for at deltage i Raffles Singapore Sling Masterclass!

Raffles Hotel i Singapore er smukt - også om aftenen
Raffles Hotel i Singapore er smukt – også om aftenen

Værd at vide

Raffles Hotel ligger på:
1 Beach Road
Singapore 189673

Du kan besøge deres hjemmeside http://www.raffles.com/singapore/ og læse meget mere om Raffles Hotel.

En Singapore Sling på Raffles Hotel er ret dyr. Jeg kan ikke huske den nøjagtige pris, men det var omkring 25 – 30 sgd. Det er ca. 120 – 150,- kr.

  Raffles Hotel, Singapore