Drømmer du om lækker strand, krystalklart vand, smukke klipper og forstenede søpindsvin? Så tag til Skødshoved Strand!

En regnfuld dag i marts, da vi kørte hjem i bil, så både jeg og Sebastian Skødshoved Strands klipper lyse op midt i disen. Jeg har ofte set dem, og ofte tænkt på dem… men aldrig oplevet dem tæt på. Derfor besluttede vi at finde ud til dem, se dem og opleve dem. Den beslutning fulgte vi op på i påsken… og sikke eventyr, der ventede os.

Skødshoved Strand ligger på Mols, og er derfor en del af Nationalpark Mols Bjerge. Klipperne ligger lige ud til Aarhus Bugt og jeg har derfor sejlet forbi dem mange gange, når jeg skulle til Sjælland. Klipperne ser ikke specielt danske ud men tag endelig ikke fejl, de indeholder tydelige spor af vores danske, geologiske fortid – hvilket afspejler sig i de sten, du finder derude.

For at komme ned til klipperne parkerede vi bilen ved en lille parkeringsplads, tæt på Isgård Gods. Herfra gik vi et par kilometer ad Molshovedvej, langs nyudsprungne rapsmarker. Vi kom forbi et sommerhusområde og drejede ned forbi skoven, hvor vi fandt en bænk med udsigt ud over Aarhus Bugt og Aarhus langt ude i horisonten.

Her indtog vi vores medbragte madpakke, varme te og nød et af årets første forårsdage i solskin.

Det hjemmebagte bliver pakket ud på en bænk med udsigt ud over havet og Aarhus
Det hjemmebagte bliver pakket ud på en bænk med udsigt ud over havet og Aarhus
Vi havde bagt cupbreads hjemmefra.... de smagte fantastisk lige der midt i naturen
Vi havde bagt cupbreads hjemmefra…. de smagte fantastisk lige der midt i naturen

Fra den lille bænk gik stien videre ned langs skoven og endte ved en stejl trappe, der ledte os ned over klipperne og mod stranden. Og selvom det var april, påske og alle farede mod Mols Bjerge, var vi helt alene hernede. Stranden var fyldt med lækkert sand, spændende sten og til stejle klipper der tårnede sig op til den ene side.

Skødshoved Strand - Peter ser op mod klipperne
Skødshoved Strand – Peter ser op mod klipperne
De flotte klipper på Skødshoved Strand
De flotte klipper på Skødshoved Strand
Både Sebastian og jeg er store sten-elskere.... vi var i et sandt mekka her af forsteninger og sjove sten med sjove former
Både Sebastian og jeg er store sten-elskere…. vi var i et sandt mekka her af forsteninger og sjove sten med sjove former

Både Sebastian og jeg elsker sten. Og da jeg har et nærmest autistisk gen for at spotte forstenede søpindsvin, gik der heller ikke mange minutter før jeg havde fundet to af slagsen + en hel del andre sten med spændende fossiler. At slippe Sebastian og jeg løs et sådan sted kræver stor tålmodighed. Det er Peter heldigvis udstyret med en hel del af.

Jeg fandt to forstenede søpindsvin her... her er det ene af dem.
Jeg fandt to forstenede søpindsvin her… her er det ene af dem.
Forstenet Kast
Forstenet Flyv

Efter at have tilbragt en del tid ved stranden begyndte bølgerne pludselig at skylle højt op på stranden, så vi besluttede os for at vende tilbage, og på hjemvejen kom vi forbi denne lille skønhed, der lå og nød solskinnet.

Et lille firben, der lå og tog sol i klipperne
Et lille firben, der lå og tog sol i klipperne

Turen var fyldt med forårssol, gode snakke, fossiljagt, madpakke guf, sange og navngivning til de køer, vi kom forbi. Eventyr er ikke noget, vi bare drømmer om. Det er noget, vi rækker ud efter og prioriterer. Tilværelsen byder på så mange udfordringer men eventyrene er dem vi selv vælger uanset, hvad livet bringer os.

Peter står og venter på at vi andre kommer – ved nedgangen til stranden
Peter står og venter på at vi andre kommer – ved nedgangen til stranden

  Skødshoved Strand

Privacy Preference Center