Det er påske ... det regner og er koldt. Hvad skal vi lave – hvad med et smut til Flensborg? Det var hvad vi gjorde og det fortrød vi ikke! Læs og følg vores lille påske-eventyr!

Indeholder reklame

Hvad gør du når det er start-april, du har en overnatning til gode, det regner og er koldt herhjemme?

Nogen ville måske tænde op i brændeovnen, gå i biffen eller i sommerhus … Vi valgte at lade brændeovn være brændeovn. Vi tog bilen og kørte sydpå, over grænsen, for at tage en overnatning i Flensborg.

Det gør vi nogen gange. Mest, når vi trænger til at mærke lidt udland, slippe computeren (og arbejdet) og høre et andet sprog end det danske.

Vejret herhjemme var regnfuld og påskekoldt og selvom vejret ikke var meget bedre 200 km. sydligere end Aarhus, hvor vi bor, var det alligevel lidt rart at krydse grænsen. Flensborg er ikke markant anderledes end en hvilken som helst anden by i Danmark… det er bare lige det at dufte en smule til udlandet, der trækker.

Gågaden i Flensburg
Gågaden i Flensburg

Vi ankom i regn og det regnede det meste af det døgn, vi var afsted. Men de 200 km. sydpå gjorde alligevel at små knopper på træer og buske var sprunget lidt mere ud, end de var herhjemme. Små spæde, lysegrønne blade farvede træerne, og der var små blomster som var sprunget ud.

Indimellem dukkede solen op mellem skyerne og gav byen et klart lysende skær. Gaderne var, pga. påsken, næsten tomme og kun enkelte butikker var åbne.

Flensburg Garden
Flensburg Shop

Vi boede nede ved havnen og så snart regnen standsede skyndte vi os ned over vejen, henover togbanen og ned på havnen. Enhver by skal ses fra dens havn, hvis den har en.

Togbanen i Flensburg
Togbanen i Flensburg

Flensborg er faktisk smuk, når man går over på den anden side af havnen og ser ind mod byen. Den har tydeligvis en historie som kan fornemmes i arkitektur og opbygning.

Flensburg Centrum
Flensburg Harbour

 

Færge i Flensburg
Færge i Flensburg

Spis lækkert i Flensborg

Førhen, når jeg tog et smut til Flensborg, viste vi aldrig, hvor vi kunne få god mad. Vi endte desværre altid med at indtage vores mad på restauranter, der ikke serverede god mad.

Nu ved vi i hvert fald to steder, hvor vi spiser godt og kan anbefale deres mad.

Det ene sted hedder Peter Pane og ligger lige ved torvet, hvis ene vej går ned til havnen. Her har vi siddet udenfor om sommeren og indenfor om vinteren. Det vi godt kan lide ved stedet er at vi kan spise vegetarretter, hvilket ikke er et “must” for os – men de gør det faktisk ganske godt!

Det andet sted prøvede vi for første gang i denne påske. Det er den spanske tapas restaurant La Tasca, som virkelig imponerede os. Udover lækre spanske tapas er det også bare en virkelig hyggelig, autentisk spansk, restaurant, vi slet ikke kunne stå for.

Det er vores indtryk at Flensborg har udviklet sit madrepertoire over de sidste år. Det er vi ret glade for, for det giver os en god grund til ikke bare at tage et smut over grænsen men også at køre ind til Flensborg og spise frokost eller aftensmad, hvis vi alligevel er på roadtrip i nærheden.

Hoteller i Flensborg (reklame)

Booking.com

  Flensburg, Tyskland