Kender du følelsen? Du har lige oplevet noget smukt, vildt eller anderledes og har i øjeblikket det skete, grebet efter mobilen for at fange momentet så du kan dele dit dyrebare øjeblik med andre.
Reklame

Du har valgt at lade dig distrahere midt i din dyrebar oplevelse og da du kommer hjem og kigger dine billeder igennem opdager du (igen) at din store oplevelse rigtignok blev taget – motivet er der, og du har fanget “øjeblikket”. Men nu hvor du genoplever øjeblikket, bliver det en sådan lidt fad følelse.

Jeg må indrømme at jeg i de senere år har ladet mig gribe af mobilens fleksibilitet. Jeg elsker mobilitet. Især når jeg rejser.

Leg og eksperimentér med fotograferingen

Men jeg har længe savnet glæden ved at lege og eksperimentere med fotograferingen, ud over at lægge et fedt filter på i Instagram. Du ved, sådan rigtig lege med kompositioner, lukketid, blænde og lysfølsomhed. Og bagefter redigere billedet, så jeg får mest ud af billedet.

Det handler om at rejse men for mig er det også en dybfølt glæde ved at dele mine oplevelser. Ikke kun i ord men i lige så høj grad visuelt.

Mobilen har jeg stadig med mig, da den kan noget i en fart. Men til de store landskabsbilleder, natur- og dyrebilleder – og portrætter bliver det fra nu af spejlreflekskameraet jeg vil bruge.

Jeg vil simpelthen flytte mine rejsebilleder til næste niveau – og jeg har valgt at gøre det med et Nikon D5600.

Nikon D5600
Nikon D5600

Hvorfor et spejlreflekskamera?

Spejlreflekskameraet er både dyrt, tungt og mere kompliceret at bruge end et almindeligt kompakt kamera, så hvad er fordelen ved at bruge det?

Med spejlreflekskameraet tager du billedet af det, som øjet ser. Det synes jeg er en fordel fordi jeg kan skabe billedet med fuld komposition allerede, når jeg trykker på udløserknappen.

Derudover kan jeg skabe bedre billeder med præcist fokus, mere dybde og skarphed. Hvilket især er noget jeg har savnet på mine rejser, da billederne ofte er af natur, dyreliv og personer, som jeg ønsker at gengive så indlevende som muligt.

Endelig kan jeg skyde billederne i et format (RAW) som giver mig mere at arbejde med, når jeg redigerer billederne i Lightroom og Photoshop.

I det hele taget giver spejlreflekskameraet mig langt flere muligheder for indstillinger og dermed også mulighed for at lege og være kreativ, når jeg tager billeder.

Hvad er fordelene ved Nikon D5600?

Nu lagde jeg jo ud med at fortælle mit behov for at dele mine billeder med andre. Selvom jeg har valgt et spejlreflekskamera er det faktisk stadig muligt for mig at kunne dele. For med Nikon D5600 er det muligt at sende mine billeder (og video) direkte fra kameraet over på mobilen (med bluetooth), hvilket gør det nemt for mig at dele billederne på de sociale medier – eller sende dem i skyerne som backup.

Snapbridge (som er den software der deler billederne på mobilen) giver også mulighed for at tilføje GPS oplysninger på billederne hvilket jeg ofte har brug for, når jeg rejser og efterfølgende deler dem.

Nikon D5600 er nemt at bruge. Jeg kan vælge at tage alle mine billeder i fuld “auto” men efterhånden som kameraet landede i hånden, fik jeg umådelig trang til at bruge de forskellige indstillinger. Lige nu arbejder jeg på at gå skridtet videre og lære at tage billederne manuelt fremfor at tage billederne i “auto”.

Bag på kameraet har kameraet en forholdsvis stor touch-skærm, som jeg kan navigere igennem billeder, menu og indstillinger med kun én finger. Skærmen kan drejes både horisontalt og vertikalt. Det gør det nemt at optage video, hvor jeg selv er med på skærmen.

Desuden kan jeg bruge min mobil som fjernbetjening hvilket jeg får brug for, når jeg er på farten.

Konklusion

Alt i alt er jeg vildt glad for mit nye kamera… og kan virkelig anbefale det til dig dig, der ønsker at flytte dine rejsebilleder til et højere niveau .

Det er nemt at bruge, det ligger godt i hånden og jeg kan nemt sætte mig ind i de forskellige indstillinger og muligheder kameraet har.

Jeg kan ikke vente til at komme afsted igen og flytte mine rejsebilleder op til næste niveau…

 

Specifikationer på Nikon D5600

Type: 24 MP system kamera med APS-C billedsensor
Optik: Nikon DX
Skærm: 8 cm LCD, 1 mio. billedpunkter
Søger: Optisk spejl, 0,85 x forstørrelse, 95 % dækning
Fokuspunkter: 39
ISO 100-25.600
Full HD video

Vridbar touch-skærm, Wi-Fi, Bluetooth, 5 fps, mic-indgang, 970 skud/opladning

Kameraet jeg har kom med et 18-140mm. objektiv. Men efter at have prøvet et Nikon macro objektiv overvejer jeg kraftigt at udvide min fotografering med et sådant.

Se evt. de billeder jeg tog med macro objektivet til Nikon workshoppen i Randers Regnskov.

Se evt. mere på Nikon.dk for mere info og Nikonschool.dk for at lære hvordan du bruger dit spejlreflekskamera.

 

Privacy Preference Center