Drømmer du om middelalder romantik, kvalitet, ro og nydelse på din næste tur til Harzen? Så tjek lige Hotel Alte Münze ud!

Reklame samarbejde med Harzer Turismusverband
Indeholder reklamelink

Skal du til Goslar er der et bestemt hotel, du bliver nødt til at opleve! Hotellet er et af byens ældste huse og ligger i den gamle bydel, faktisk, lige i hjertet af byen og der, det hele sker, nemlig det nyrestaurerede og prisbelønnede Hotel Alte Münze! Se bare her hvorfor…

Hotel Alte Münze

Når du ankommer til Goslar og kører mod Hotel Alte Münze, er der små skilte ved vejen der viser retningen til hotellet, når du nærmer dig.

Ved første øjekast troede vi at Hotel Alte Münze var det lille hotel, vi netop havde parkeret vores bil i nærheden af. Og da vi gik ind i hotellet var det da også Hotel Alte Münze. Men det var først efter lidt søgen vi opdagede hvor stort hotellet i virkeligheden er. Hotellet består 2 (meget) store og (meget) smukke bygninger, der er slået sammen. Receptionen var at finde i den anden bygning end den, vi først kom ind i.

Til begge bygninger, som ligger i forlængelse af hinanden, hører der gårdhaver til med både roser, borde og bænke. Den ene gårdhave er holdt i smuk og idyllisk stil, den anden gårdhave er holdt i klassisk moderne stil. Begge bygningerne er blevet bygget i middelalderen og er blevet restaureret op til flere gange.

Trods det at vi befandt os midt inde i byen var her ro og en pulseren af gæster, der nød varmen og eftermiddagssolen. Det tegnede allerede godt.

Den ene af gårdhaverne i Hotel Alte Münze er aldeles stemningfuld og romantisk. Denne gårdhave hører til bygningen "Den hvide svane".
Den ene af gårdhaverne i Hotel Alte Münze er aldeles stemningfuld og romantisk. Denne gårdhave hører til bygningen “Den hvide svane”.

Den bygning, hvor reception og restauranten ligger, har været tidligere “mønt-kontor” fra 1509. Goslar var tidligere en møntby pga. de ædle metaller, de udvandt af Rammelsbergminen. I denne gotiske bygning stemplede man så mønterne, inden de blev sendt ud i verden. Det var i denne bygning, vi var så heldige at skulle overnatte.

Værelset

Ikke nok med at vi blev tildelt et stort, smukt og velrestaureret familieværelse, var vi også så heldige at ligge lige ud til den smukke Marktstrasse, med direkte udsigt over til den store Marktkirche Goslar.

Hotelværelset, vi boede på, var stort, rummeligt og med stor en stor smuk karnap ud mod gaden. Værelset var tydeligvis nyrestaureret og holdt i en smuk, klassisk stil, med respekt for værelsets historie og stil.

Familieværelset vi fik på Hotel Alte Münze, Goslar
Familieværelset vi fik på Hotel Alte Münze, Goslar
Altemunze Rum1
Altemunze Vand

Rummet var dejligt lyst og med god opbevaringsplads til både tøj og bagage. På hotelværelset fandt vi gratis vand stillet frem til os. Det var ret lækkert efter en hel dag på motorvejen. Selvom vi altid sørger for at have masser af vand med på vores roadtrips, overrasker det os hver eneste gang, hvor tørstige vi er, når vi ankommer til vores destinationer.

Badeværelset var stort, nyt, rent og lækkert. Smukt og enkelt indrettet med sans for de vigtige ting. Den store brusekabine med familie brusehovedet var totalt luksus for os. Til dagligt har vi en 110 liters varmtvandstank vi deler, os tre imellem. Ren familie pleasure.

Altemunze Rum1
Altemunze Shower

Lige udenfor Hotel Alte Münze hænger deres smukke skilt. Skiltet indbyder naturligvis til overnatning men faktisk også til restauranten, som ligger i samme bygning. I baggrunden, er der et vindue åbent – det var her, vi boede.

Skiltet lige udenfor Hotel Alte Münze, hvor vi boede i Goslar. Faktisk er det vores værelsesvindue, der står åbent i baggrunden
Skiltet lige udenfor Hotel Alte Münze, hvor vi boede i Goslar. Faktisk er det vores værelsesvindue, der står åbent i baggrunden

Det var skønt at komme tilbage på det rummelige værelse, når vi havde været ude og opleve i løbet af dagen, åbne vinduerne, smække benene op og lade dagens indtryk og eventyr falde til ro. Sengene var gode, madrasserne ligeså.

At sove godt om natten er højt prioriteret i vores familie, men søvn kan ikke stå alene. Mad skal der også til… Så, hvordan var maden så?

Restauranten

Vores første besøg på Hotel Alte Münze’s restaurant var allerede den første aften. Her begav vi os ned for at tage en lille nightcap aka Gin og Tonic og Gingerbeer til drengen. Varmen hang stadig over Goslar og vi sad udenfor i gårdhaven, mens mørket faldt på. Her fik vi snakket om dagens rejse og første indtryk af Harzen og hvad mon næste dag ville bringe os af eventyr.

Næste besøg i restauranten var til morgenbuffet. Og hvilken buffet… her var disket op med alverdens lækkerier, friskt og sprødt, varmt og koldt. Friskbagt brød, morgenmadsprodukter, pålæg, oste, pølser, frugt, kage og champagne. Og selvfølgelig, friske juices, safte, te og kaffe. Vi gik ombord og nød morgenkaffen og gjorde os klar til at gå dagen i møde.

Senere tog vi også aftensmaden her. Vi var faktisk ret vilde med restauranten, både maden og drinksene – men mest af alt pga. roen. Vi kan godt lide, når der er liv omkring os. Men vi elsker, når der både er liv og ro. Vi kunne sidde stille og roligt som familie, snakke i fred og nyde, at andre gjorde det samme. Maden var lækker, ja tip-top, og personalet utrolig søde, imødekommende og virkede glade for at være til stede, hvilket smittede af på os, der kom som gæster.

Sebbe Altemunze
Altemunze Kantareller

Du kan vælge at sidde udenfor i restaurantens gårdhave, men du kan også vælge at sidde indenfor. Vi sad både inde og ude… begge steder passede os fint.

Restauranten på Hotel Alte Münze i Goslar er virkelig lækker.... Her er vi igang med morgen buffeten...
Restauranten på Hotel Alte Münze i Goslar er virkelig lækker…. Her er vi igang med morgen buffeten…

At sove og spise er godt. Men, hvad får du ellers tilbudt af muligheder på Hotel Alte Münze?

Hvilke faciliteter får du på Hotel Alte Münze?

Hotel Alte Münze giver dig rig mulighed for at sove fredfyldt i et af deres atmosfæriske, historiske værelser med trægulve og bjælker i loftet. Stilen er blandet af gammelt og nyt – nye, rummelige badeværelser! Værelserne har gratis mineralvand, internet og tv.

Du får morgenbuffet på hotellet. En lækker en af slagsen. Og du kan vælge at spise lækker aftensmad i deres skønne restaurant – og få en eller to drinks i deres bar.

Hotellets gårdhaver er skønne at nyde maden i. Både morgen, middag og aften. Eller bare sidde over en drink og snakke, spille kort eller nyde tilværelsen.

Altemunze Reception
Altemunze Restaurantgaard

Hvad finder du rundt om Hotel Alte Münze?

Hotel Alte Münze ligger virkelig godt placeret, hvis du ønsker at opleve den gamle bydel på gåben. Hotellet ligger lige over for den fine Marktkirche Goslar, og kun få minutters gang fra Marktplatz Goslar. Hotellet ligger også fint i forhold til de mange restauranter og caféer, du finder i byen.

Gaden rundt om Hotel Alte Münze
Gaden rundt om Hotel Alte Münze

Drejer du lidt længere ned ad gaden, langs med hotellet, finder du flere gader fyldt med butikker og shopping mall. Hotellet ligger også i gå-afstand til det store kejserslot “Kaiserpfalz”. Lige bag ved Hotel Alte Münze finder du også denne fine lille plads, Schuhhof.

Lige bag ved Hotel Alte Münze, finder du en lille hyggelig plads – Schuhhof
Lige bag ved Hotel Alte Münze, finder du en lille hyggelig plads – Schuhhof

Vores anmeldelse

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi er ret vilde med Hotel Alte Münze! Stedet er unikt, og vi følte os meget beærede over at bo i så smuk og gammel bygning. Værelset var helt perfekt til os, rummeligt, lyst, rent og fredfyldt. Hotellet emmer af historie og charme… og det faldt vi pladask for. Maden er lækker og personalet i godt humør. Gårdhaven er fredfyldt også selv, når der er mange gæster på en gang (f.eks. til morgenbuffeten). Her er masser af eventyr faktor og skal du til Goslar, så gå virkelig ikke glip af at bo på dette charmerende hotel.

  Links

  Hotel Alte Münze (Reklamelink)

  Hotel Alte Münze, Goslar – Harzen