For mig var Campuhan Ridge Walk en af de største oplevelse i Ubud. Campuhan Ridge er en utrolig smuk og bjegtagende tur, gennem grøn natur og bakker.

Der er mange gode grunde til at tage til Ubud, og der er mange ting du kan lave i Ubud. En af de aktiviteter du kan lave i Ubud er vandreture. Det kan være vandring i byen, for at se på butikker og mennesker, en tur til Monkey Forest, en vandretur langs rismarkerne eller i naturen. For mig var den største oplevelse, at vandre på “Campuhan Ridge” – en utrolig smuk og bjergtagende tur, gennem grøn natur og bakker.

Hvad kan du forvente

På denne smukke vandretur langs Campuhan Ridge kan du forvente at fantastisk naturoplevelser. Selve stien du vandrer på er brolagt, hvilket også gør det til en nem vandretur. Du kan forvente at opleve træer, bakker, grøn vegetation, jungle/skov, risterrasser og marker. Der er dog ingen grund til at tage vandreturen, hvis det eneste du søger er risterrasser, dem ser du også mange af tættere på Ubud.

Sebastian undersøger en spændende statue på Campuhan Ridge Walk, Ubud
Sebastian undersøger en spændende statue på Campuhan Ridge Walk, Ubud

Værd at vide om turen

Gå tidligt og husk vand
En af de fejl vi begik da vi vandrede “Campuhan Ridge” var, at vi ikke havde tænkt ret meget over hvor varmt det er ved middagstid. Vi havde slet ikke taget nok vand med, og var taget afsted lidt før middag. Dum ide! Det var varmt. Meget varmt!

Der er ikke meget skygge på turen, og derfor også en god ide at starte tidligt på dagen – eller sen eftermiddag. Det kan blive ulideligt varmt, at gå i den bagende sol, og selv de lokale ser ud til at have det varmt midt på dagen.

Forvent at bruge 1½-2 timer
Selve vandreturen er ikke lang. Min familie og jeg tog vandreturen på ca. 1 ½ time, målt fra “Ibah” skiltet  til Karsa Kafe – og tilbage igen. Vi havde ikke travlt på turen og holdte mange små pauser.

Tjek vejrudsigten
Hvis du på forhånd ved, at der kommer masser af regn, storm eller andre vejrfænomener, så husk at du er meget udsat for vejret under turen. Derfor ville jeg droppe turen og vælge en anden dag.

Sådan kommer du dertil

Det er naturligvis svært, at sige nøjagtig hvordan du kommer dertil, da det afhænger af, hvor du bor i Ubud. Denne korte guide er baseret på, at du kommer fra den vestlige ende af byen.

Hvis du følger vejen Jalan Raya Ubud hen til broen, skal du blot følge vejen lidt længere ind mod byen, indtil du finder et skilt hvorpå der står “Warwick IBAH villas and spa”. Her går du ind af vejen, indtil du finder endnu et skilt fra IBAH villas. Her er der placeret et andet skilt hvorpå der står “Going to the hill” med en pil i den retning du skal gå.

Peter & Sebastian går på Campuhan Ridge
Peter & Sebastian går på Campuhan Ridge

Selve vandreturen er nem, og selv børn kan gå turen uden de store problemer. Vores søn var 7 år da vi gik turen, og der kom ikke meget pylren over turen fra ham, faktisk var det eneste han klagede over varmen – det samme gjorde vi.

Karsa Kafe

De fleste vælger at slutte turen ved Karsa Kafe,  der er en cafe beliggende i de smukkeste omgivelser, med en stemning der slet ikke kan beskrives. Stedet er ikke mindre end magisk!

Maden på cafeen var rigtig god og kaffen var fremragende! Mad og kaffe smagte helt sikkert også bedre, efter at have forbrændt energi på vandturen, og vi samtidig kunne sidde og nyde den fantastiske udsigt fra cafeen.

En lille bid a udsigten fra Karsa Kafe kan ses i videoen her:

Der er ingen tvivl om at vi nød at sidde på cafeen, nyde udsigten, nyde kaffen og maden. Selve Karsa Kafe er delt op i to. Der er en hovedbygning hvor det er muligt at spise, fra denne hovedbygning er der en smuk udsigt over rismarker og resten af cafeens grund. Den anden del af Karsa Kafe består små vandbassiner der er fyldt med åkander, der er små overdækkede terrasser med borde.

Sebastian Venter På Maden, Karsa Kafe, Ubud
Peter Drikker Kaffe På Karsa Kafe, Ubud
Karsa Kafe er smuk og fredfyldt. Ubud, Bali
Karsa Kafe er smuk og fredfyldt. Ubud, Bali

Turen behøver ikke at standse ved Karsa Kafe. For de mere eventyrlystne, er det er også muligt at fortsætte trekket mod vest, mod Bangkiangs Sidem, ned til Sungai Cerik floden, for efterfølgende at klatre op mod bakkerne, i Payogan, i landsbyen Kedewatan.

Hvis du har tænkt dig at overnatte i Ubud, vil jeg på det stærkeste anbefale at vandre på Campuhan Ridge. Det er en stor oplevelse!

  Campuhan Ridge Walk, Ubud, Bali