Thailand har så meget at byde på. Blandt andet flydende markeder, hvor thaierne sejler ind og handler deres varer. Vi var med en dag, på det flydende marked, Damnoen Saduak

Der er noget særligt asiatisk over flydende markeder! Det er som at komme igennem flere tidslommer, som både vækker, underholder og fryder mig.

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal beskrive, det jeg havde forventet, da vi tog til Ratchaburi for at besøge det flydende marked i Ratchaburi. Men det var nok noget med at få et glimt af en thailands tradition, der var svundet hen, og nu indkapslet i turist boder og andet gejl for at underholde os.

Jeg havde nok håbet på en unik oplevelse og en indfrielse af min nostalgiske drøm om hvordan Thailand også kan være.

Det der mødte mig, da vi ankom til vores hotel (Ban Sukchoke Resort), var slet ikke som jeg havde forestillet mig. Jeg pakkede derfor mine hjemmebragte forventninger og forestillinger ned, og gik i stedet på opdagelse med alle sanser. Her var noget jeg ikke havde oplevet før.

Livet på floden

Vi var tydeligvis ankommet til flodernes rige! Stedet vi boede, var en klynge små træ-pælehuse over floden. Stilen var en sær blanding af “Det lille hus på prærien” og forskellige asiatiske stilarter mixet sammen. Stedet kan varmt anbefales til dig, der ønsker en anderledes oplevelse, mens du er i Ratchaburi.

Om morgenen tog vi en båd ud til det flydende marked. Den lille, flade, men lange båd vi sejlede i – skød larmende gennem floderne, som snoede sig på kryds og tværs gennem den frodige natur. Rundt om os dukkede pælehuse op, og vi kunne se små glimt af familiernes dagligdag. En kvinde vaskede madskåle rent i flodens vand, en dreng tog sig en dukkert, mens en mand reparerede på huset med hammeren.

Dagens gøremål var i fuld sving, og nu kom der flere og flere både sejlende med os, mod det flydende marked.

Damnoen Saduak Floating Market

Woman With Mobile Phone, At Damnoen Saduak Floating Market
Woman, At Damnoen Saduak Floating Market

Det flydende marked var som en flydende by, fyldt med sejlende handlende. Floden var levende af små både, der krydsede frem og tilbage, mellem hinanden.

I bådene havde de hver deres varer tætpakket, som de skulle ind og sælge og bytte. Der var alt fra bananer, kokosnødder, grøntsager og alt godt til køkken og hjem.

Langs floden var der nærmest en station, hvor de handlende kom ned for at gøre en god handel med sælgerne i bådene. Her kunne de også købe mad og drikke. Og mange af dem sad og sludrede og opdaterede de sidste nyheder.

Ja, der var turister! Vi var der, og vi så også 8-10 andre turister, som ligesom os sad i deres både, måbende, midt i hele herligheden.

Sikke en fest! Sikke et liv!

En kvinde og hendes hund, Damnoen Saduak Floating Market
En kvinde og hendes hund, Damnoen Saduak Floating Market

Var vi trådt ind i et nostalgisk eventyr fra det gamle Thailand?

Nej, overhovedet ikke! Det var Thailand, som Thailand er i dag, fyldt med dagligdag, buzziness og masser af farvet plastic, dufte og flod liv.

Var jeg skuffet?

Ikke det der lignede!

Jeg fik mig til gengæld en oplevelse jeg indtil da kun havde turde drømme om. Og jeg var vild med det!

Er du i Thailand, og i nærheden af Bangkok? Så giv dig selv den oplevelse at opleve Damnoen Saduak Floating Market!

 

Har du været der? Må vi høre om din oplevelse? Skriv det gerne i kommentarfeltet herunder!

 

  Nyttige links

-> Ban Sukchoke Resort
-> Bangkok – Beyond the city
-> Viator: Bangkok Attractions

  Damnoen Saduak Floating Market, Ratchaburi, Thailand

Privacy Preference Center