Hvor finder du gratis WiFi, når du er ude og rejse? Jeg har samlet mine bedste råd, så du kan gå online uden at betale en krone.

Som rejseblogger, online nørd og familie med barn, har jeg tit brug for at kunne gå på nettet. Det kan være for at skrive et indlæg til Eventyrsstyrelsen, for at tjekke Facebook eller fordi vores søn har brug for lidt dansk tv eller se noget på YouTube.

Her får du mine bedste råd til, hvordan du får gratis WiFi på din ferie.

Hotellet

Rigtig mange hoteller, hostels og andre former for overnatning tilbyder gratis WiFi. Sjovt nok er der ofte gratis WiFi med på de billige hoteller og Airbnb overnatning, men flere af de dyrere hoteller tager stadig penge for WiFi. Hvis der ikke er WiFi på hotelværelset er det ofte muligt at få WiFi lobbyen.

Cafeer, kaffebarer, restauranter og butikker

Du kan finde rigtig mange cafeer, kaffebarer og restauranter der tilbyder gratis WiFi. Faktisk er det mange steder mere normen end undtagelsen at der er gratis WIFI. Nogle steder skal du spørge efter om de har gratis WiFi – og hvad koden er, andre steder har stedet et skilt hængende med navnet på netværket og koden.

Du kan også finde flere butikker der har gratis WiFi – specielt de større butikskæder i storbyerne tilbyder WiFi.

Lufthavne & transitområder

Mange lufthavne tilbyder gratis WiFi til passagererne i terminalerne. Kongres rummene i lufthavnen tilbyder næsten altid gratis WiFi, så hvis du skal til møde i lufthavnen eller af andre årsager har adgang til kongres rummene, så er der gode odds for gratis WiFi.

Flere transitsteder som f.eks. togstationer, undergrundsbaner og busstationer har gratis WiFi. Det er meget forskelligt fra land til land og by til by – men det skader jo ikke at tjekke om der er gratis WiFi.

Flere og flere tog og busser er også begyndt at have gratis WiFi på turen. Det kan være brugbart hvis du skal tjekke hotelmuligheder, skrive en hilsen til familien, på Facebook eller hvis dit barn keder sig og har brug for at se lidt YouTube.

Det lokale biblioteket

I mange byer tilbyder det lokale offentlige bibliotek gratis WiFi til både lokalbefolkningen og gæsterne. Du skal dog i nogle byer have et lokalt bibliotekskort, men flere steder kan du få midlertidig adgang, som gæst.

APPS der hjælper dig

Hvis du har lidt svært ved at finde frem til hvor der er gratis WiFi kan du installere APPS, der hjælper dig med at finde dem. Der findes gode apps til både iOS (iPhone) og Android telefoner.

Af gode apps kan du f.eks. bruge

  • ‘WiFi Map’
  • ‘Wi-Fi Spot’
  • ‘Opened and Protected’
  • ‘Free Wi-Fi Finder – free internet’.

Der er mange rigtig mange apps og det kan være lidt en jungle at finde den rette app, der passer lige til dig. Et godt bud er at kigge på deres rating, kommentarer og hvornår den sidst er blevet opdateret (hyppig opdatering er ofte ensbetydende med at deres app bliver bedre og bedre).