Din ultimative guide og praktiske tips til, hvad du skal medbringe på din næste tur til naturiststranden!

Det er sommertid, temperaturen er steget til et behageligt niveau og solen danser på himlen. Du har ventet på dette øjeblik hele vinteren og kan slet ikke vente med at tage på stranden – endelig er det tid til at besøge naturiststranden. Men, hvad skal du medbringe? Og er der forskel på, om du tager til en almindelig strand eller til en naturiststrand? Vi har her samlet den ultimative pakkeliste til når du skal på naturiststrand.

Vi har mange gange valgt at tage til en naturiststrand. Både her i Danmark, men mest i Spanien, Portugal og Frankrig. Ved første øjekast er der ikke stor forskel på, om du tager til en almindelig strand eller en naturiststrand. Og dog! Der er nemlig nogle små forskelle! Hvilke, nævner i vores ultimative pakkeliste til naturiststranden herunder.

Grundlæggende ting, du bør medbringe

Strandtaske

Husk, du skal til en naturiststrand. Hvilket også betyder at du ikke har lommer, du kan gemme dine nøgler, penge og mobil i. For dig der besøger en naturiststrand er det essentielt at have en strandtaske med – for hvor, skal du ellers gemme dine ting?

Solcreme

Solcreme er altid vigtig, når du tager på stranden, for at undgå forbrændinger. Men besøger du stranden som naturist er det endnu vigtigere, der er trods alt meget mere af kroppen, der udsættes for sol. Og hvem har lyst til at få brændte balder, bryster og andre udsatte kropsdele?

Badehåndklæde

Som naturist er det altid vigtigt at medbringe et klæde, du kan sidde på. Nu kan man jo diskutere om det så er nødvendigt på en strand, for der er vel næppe nogen der klager over, at du har siddet med dine bare numse i strandsandet. Men det er dog meget sandsynligt, at du får behov for at sætte dig et andet sted end i strandsandet på et tidspunkt. F.eks. hvis du lige vil spise en is ved en strandkiosk o.l. Derfor er det en god ide at medbringe et håndklæde og det giver samtidig mulighed for at slippe for at få sand ind i alle sprækker og naturligvis også for at tørre dig efter en dukkert – selv om det nu er rarest at sol/vindtørre.

Læbepomade

Kombinationen af ​​sol og en behagelig saltet vind kan være den bedste følelse i verden, men kan også gå hårdt ud over dine læber. Undgå den modbydelige trang til også at smøre solcreme på løberne og medbring en læbepomade i stedet.

Vand

Det er altid vigtigt at have rigeligt med vand med, når man er ved stranden. Det er vigtigt at få rigeligt med vand at drikke når man befinder sig i solen for at undgå dehydrering. For at passe på miljøet vil vi anbefale at tage en genanvendelig vandflaske med og så er der den bonus, at restauranter og barer i mange lande er forpligtet til at give gratis vand, hvis du beder om det. Som naturist er det ofte endnu vigtigere med medbragt vand, da mange naturiststrande ikke har restauranter eller cafeer.

Strandtøj

Solbriller

Dine øjne har brug for beskyttelse! Det kan være ret hårdt for øjnene at få den stærke UV Stråling direkte ind og kan på sigt skade dem. Husk at solbriller er til for at beskytte dine øjne og ikke for at gemme dig bag, mens du kigger på nøgne mennesker.

Strandhat

Det er en myte at hovedet er kroppens radiator, så er det stadig en god ide at tildække hovedet for direkte sol. Det mindsker chancerne for solstik og så er det jo også her, du får chancen for at sætte dit præg på moden – det er jo den eneste beklædning, du har på.

Badesko / klip klapper

Det er ikke alle strande, der har smukt hvidt strandsand og er stenfri. Mange strande i verden har sten lige fra helt små sten til større sten. Nogle steder, kan strandsandet også blive ulideligt varmt. Er du på en strand hvor stranden består af sten eller klipper, kan de være ret smertefuldt at gå i vandet uden badesko. Er du i et land hvor temperaturen bliver virkelig høj, kan temperaturen på strandsandet blive temmelig varmt – her er det også en god ide at medbringe klipklapper eller andet fodtøj.

Sarong

Det er praktisk at have en sarong med, når du besøger en naturiststrand. Den kan bruges hvis du lige skal gå en lille tur, hvor det ikke er ok at være nøgen og hvis du f.eks. skal spise på en restaurant eller cafe. Sarongen fylder meget lidt og er hurtig lige at tage om sig.

Få flere tips under billedet…

Naturiststrand en af Portugals vestlige strande
Naturiststrand en af Portugals vestlige strande

Andre ting, der er værd at huske

Insektmiddel

Det er aldrig rart med bier, myg og andre insekter, der kan bide dig. Når du er nøgen er der endnu flere steder de kan stikke og de ekstra steder, ønsker du helt sikkert ikke at blive stukket!

Et åbent sind

Selv om naturisme har haft en kraftig udbredelse i mange år og selv om der er mange der nyder at bade uden tøj, så er naturisme stadig en minoritet. Vil du besøge en nøgenstrand for første gang, er det en rigtig god ide at have et åbent sind og bare nyde oplevelsen.

Strandparasol

Det er dejligt at have mulighed for at komme ud af solen men stadig være på stranden. Nogle steder er det muligt at leje en strandparasol men det er langt fra alle steder det er muligt, så medbring din egen strandparasol.

Praktiske tip

  • Hav altid et håndklæde/sarong med dig, når du besøger naturist steder. Det er normen at man bruger, det når man sætter sig af hygiejniske grunde.
  • Brug af kamera blandt andre naturister bør håndteres med omhu eller faktisk helt undgås. Tag kun billeder af dig selv og dem, du følges med!
  • Nogle restauranter og cafeer på naturiststrande ønsker at du har tøj på, når du spiser hos dem. Husk at have noget, du kan tage om dig – hvis du ønsker at spise på restaurant eller cafe.

Privacy Preference Center