Du kan finde adskillige naturiststrande på Kreta. Her får du overblik over 13 af de bedste strande.

Du kan finde adskillige naturiststrande på Kreta, men naturisme er stadig ikke fuldt accepteret overalt på øen. Sydkysten er det sted på Kreta, hvor du finder absolut flest naturiststrande. Jeg har samlet en liste over de naturiststrande, jeg kender til på Kreta. Nedenstående liste er sorteret mod urets retning fra den sydvestlige del af øen.

  Elafonissi

Elafonissi strand, på på det sydvestlige hjørne af øen, er en af ​​de bedste strande. Det er meget muligt at den største strand er overfyldt med mennesker men hvis du krydser det lave vand til en nærliggende ø, og går et par minutter langs kysten, finder du masser af øde strand, hvor du kan bade uden en trævl på kroppen.

  Paleochora

Denne skønne sandstrand bliver stadig brugt af naturister. For at finde naturistområderne skal du gå ca. 250 meter til højre, hvis du står ved hotellerne og kigger mod havet.

  Sougia

Stranden i Sougia er 1,2 km. lang og er den længste strand i den sydvestlige del af Kreta. Sougia-stranden er nogle steder op til 70 meter bred – hvilket gør, at der er god plads til strandgæsterne. Du finder naturistområdet i den østlige ende af stranden.

  Agia Roumeli

Agia Roumeli er en lang strand med fine småsten ved det dybblå, krystalklare libyske hav. For at finde naturiststranden skal du gå mod øst på hovedstranden, indtil du krydser Samaria-floden.

  Agios Pavlos

Gå øst i cirka en time fra Agia Roumeli, og du ender på den næsten øde strand. Det er en lang tur – så husk at medbringe rigeligt med vand.

  Sweet Water Beach (Glykanera)

Stranden er beliggende tæt på byen Chora Sfakion på sydkysten af Kreta. Du vil opdage at strandens vand er meget rent, hvilket skyldes naturlige kildevæld. Her er der flere, der vælger at slå et telt op på stranden for at blive der i længere tid. Stranden er perfekt til naturister!

  Filaki

Naturiststrand Filaki består af småsten og rullesten og vandet er klart og blåt. Selve stranden ligger i et dejligt natursmukt område med det lækreste vand og så det en af ​​de få officielle naturiststrande på Kreta

Naturiststranden ligger lige uden for Hora Sfakion og iøvrigt ligger den meget tæt på Vritomartis naturist resort

  Frangokastello

Denne strand er beliggende på sydkysten af Chania ​​regionen. Der er tre forskellige strande i Frangokastello området. Den østligste del af områdets lange strand er en naturiststrand.

  Souda

Souda strand er opdelt så ca. Halvdelen er naturist strand og den anden del tekstil. Men med en lidt mere blandet opdeling mellem nøgen / badetøj. Den østligste del af stranden er dog overvejende naturist strand.

Stranden er mere grovkornet og bliver hurtigere dyb med klippeskær. Her er fantastisk snorkling med klart vand og masser af fisk. Vi har set en blæksprutte på denne strand som kom helt op på stranden.
Her er også strandstole og en taverne. Igen med en hyggelig stemning.

  Plakias

Plakias er en lille by på sydkreta hvor der ikke sker det store. Byen har butikker og restauranter og ligger flot i en stor bugt med flot bjergrigt bagland og en stor strand i byen.

Den vestlige ende af stranden er naturiststrand. Det bedst er at det også er den suverænt bedste del af stranden i bugten med det fineste sand og træer til skygge. Man kan leje strandstole på stranden og der er bruser.

Stranden er børnevenlig da der ikke er dybt før langt ude og der er sjældent bølger.

Alle på stranden er nøgen så stemningen er hyggelig og afslappet.

  Ammoudaki

Ammoudaki strand er en lilke strand beliggende omsluttet af klipper og front mod havet. Stranden er måske 80-100% naturist strand.

Stranden består af rullesten, bliver hurtigt dyb og kan godt have lidt bølger.

Her er også liggestole og en lille hyggelig snackbar. Stemningen er også ret hyggelig her.

  Komos

Denne strand er også kendt for at være et redested for havskildpadder, og man skal være meget omhyggelig med ikke at forstyrre dem. Stranden ligger nord for Matala og er sandsynligvis en af ​​de bedste naturiststrande på Kreta.

  Falassarna

Stranden Falassarna er muligvis den eneste sandstrand på vestkysten. Stranden er lang og fortsætter ind i et par små bugter mod nord. Det er også på den nordlige del af stranden, at du kan solbade nøgen.

  Her finder du de forskellige naturist strande på Kreta

Er du ny i naturisme?

Hvis du er førstegangsnaturist eller ny i naturisme, kan der nemt være ting du er usikker på.
Vi har lavet to guides der måske kan hjælpe dig:
1. 7 nyttige tips til hvordan du opfører dig på naturiststrande
2. Den ultimative pakkeliste til naturiststranden

Mangler vi en smuk strand? Vi hører gerne fra dig…

Privacy Preference Center