Hvis du er i Bangkok og har et par timer til overs, så snyd ikke dig selv for en lækker high tea buffet på Shangri-La – det er helt klart et eventyr værd.

Er du i Bangkok og har du et par timer til overs? Lækkersulten? Luksustrængende? Og trænger du måske til et ekstra treat, her sidst på din (måske) lange rejse? Må vi invitere dig med indenfor til high tea buffet på Shangri-La?

Vi havde snakket om det allerede inden vi kom til Bangkok. Vi ville give os selv en high tea – og helst en af de helt store af slagsen. Vi drømte – eller når jeg nu skal være helt ærlig, jeg drømte om at prøve en high tea buffet på Shangri-La.

Ikke fordi der ikke findes et hav af spændende alternativer, for det gør der, men jeg har prøvet det før. For mange år siden, på Shangri-La i Singapore. Og som jeg huskede den var det noget med flygel musik, is svaner der stod og dryppede og chokoladekager der ‘knækkede’, når jeg skar et stykke. Jeg udelukker ikke overdrivelse, jeg er ret madglad.

Tilbage i Bangkok lykkedes det mig at få overtalt Peter (Sebastian gik som smurt) til at bruge de (næsten) sidste 400 kr. på en high tea buffet. Det tog lidt tid, for hvem siger at bare fordi stedet hedder Shangri-La at du så også får noget ekstra lækkert? – og ikke mindst, ville vi få et eventyr ud af det?

Det var der ingen der kunne garantere os, og jeg måtte tage ansvaret for at snolde de 400 kr op på – måske ingenting. Argumentet blev: ‘Det er søndag – det er i dag de har high tea buffet, og hvornår kommer vi tilbage til Bangkok?’

High tea buffet, så englene sang

Sagen var afgjort, jeg bestilte bord og vi troppede op til det fine hotel, pænt klædt på – og i Teva sandaler. Der var nok stil på drengen. Ind kom vi og vi blev modtaget som konger og dronninger.

Shangri La, Bangkok
Shangri La, Bangkok

Alt var linet op med sølvfade og duftende anretninger. Der begyndte at dukke velklædte gæster op, smukt dekorerede med læbestift, ridsefri neglelak og høje hæle.

Et lille orkester spillede op og opvartningen begyndte. Vi var spændte og meget meget sultne. Nu skulle Sebastian spise, som han aldrig havde spist fint før. Vi gik på opdagelse mellem de mange retter.

Sebastian vælger lækre kager på Shangri-La, Bangkok
Sebastian vælger lækre kager på Shangri-La, Bangkok

Hvad er en high tea buffet egentlig?

High tea serveres om eftermiddagen. Som regel mellem klokken 14-16. High tea opstod oprindeligt i England hvor det for de rige, var en social event med te og kage, men for arbejderklassen nærmere en sen te med mad.

High tea består som regel af te, små sandwiches, scones, kager og andre delikatesser. Mange gange udvides sortimentet også til grøntsager, fisk- og kød anretninger. Lidt som en brunch der er en blanding mellem morgenmad og frokost, er high tea en blanding mellem frokost og aftensmad.

Kager Var Der Nok Af   Og De Var Lige Så Lækre Som De Ser Ud. High Tea, Shangri La, Bangkok
Der Nydes Og Smages Igennem.

Shangri-La’s high tea buffet er en blanding af vestlig mad og asiatiske delikatesser. Det hele var sirligt og lækkert sat op. Vi blev introduceret for de forskellige retter og fik anvist muligheder for, hvordan vi kunne kombinere og sammensætte dem.

Der serveres også varm mad til High Tea Buffeten
Der serveres også varm mad til High Tea Buffeten

På Shangri-La high tea buffet får du de lækreste kager, små desserter, små chokolader, varm kokossauce med grillede bananer, frugt, kinesiske kager og desserter, frisk sushi, skaldyr, forårsruller, peking and, tom yun goon suppe, kinesiske og japanske retter, jeg slet ikke kan navnene på, men fik smagt.

Til alle herlighederne får du te, kaffe eller iste ad libitum.

Alle Mulige Retter Fra Asien Og Europa Serveres
Lækre Friskfangede Fisk Og Sushi

Hvad overraskede os mest?

Der er ingen tvivl om at maden var fantastisk. Den var som forventet og så lige skruet ekstra højt op. Men det var jo som håbet og ønsket.

Det der overraskede os var til gengæld noget helt andet.

Bedst som vi sad og nød vores lækre high tea, var der nogle af de kinesiske damer som rejste sig op og trak ud på gulvet og begyndte at danse. Og først da gik det op for os at vi var tilskuere til et hold stjernerige kinesiske kvinder, som var på ‘danse eventyr’ med unge stylede kinesiske mænd.

Og de dansede så lysekronerne dirrede. Og de var dygtige. Og de gav den gas.

Nogle af kvinderne var måske 70-80 år, men var tydeligvis gjort yngre med plastikkirurgi. Og alligevel var de klædt på, som var de på deres hedeste rejser. De var klædt i lårkort, høje støvler og udfordrende, gennemsigtige stoffer.

Det var fantastisk at se dem svinge rundt til orkestrets musik, se dem nyde livet, mens vi nød vores på vores måde.

Rige kinesiske kvinder danser tango med unge mænd
Rige kinesiske kvinder danser tango med unge mænd

Hvorfor sang englene?

Vi elsker street food. Vi elsker små snasks. Vi elsker små restauranter og gadekøkkener. Vi elsker diversiteten i at smage mad i alle varianter under forskellige forhold. Den ene dag er vi til thaifood, den anden dag er det vietnamesisk, den næste til kinesisk, mexicansk. Ja mad er smukt, livsbekræftende, og en af de helt store oplevelser for os alle tre, når vi rejser.

Men englene sang lige netop her på Shangri-La fordi maden var sublim, smuk og ekstremt velafstemt. Vi sad ved de store vinduer, der vendte ud mod Chao Phraya River og vi kunne følge med den travle hverdag som foregik derude med long-tail-boats, fragtbåde og taxabåde.

Og det var kulminationen af vores rejse. Vi var nået til enden af vores næsten 4 ugers lange rejse. Her sad vi midt i Østen, i aircon mens troperne næsten kravlede ind gennem vinduerne.

Det var vores luksus treat. Den var til os. Derfor.

Fragtbåde, lige udenfor er der travlt på Chao Phraya River
Fragtbåde, lige udenfor er der travlt på Chao Phraya River

  Links

Bestil bord til din high tea (Shangri-La) og dresscode 

  Her finder du Shangri-La, Bangkok. Thailand