Chiang Mai Gate Food Market er stedet du spiser lækker streetfood. Tag derhen en aften, næste gang du er i Chiang Mai og nyd stemningen og den lækre mad.

I vores familie er vi glade for mad – meget glade. Når man så samtidig er i Thailand og mere præcist Chiang Mai, så skal der spises og meget gerne street food.

Chiang Mai Gates Food Market er et meget populært street food market i Chiang Mai – og det er absolut ikke uden grund. Maden er billig og god, stemningen er helt fantastisk – og vi var der endda i regntiden hvor der ofte kom et shower, mens vi sad og spiste. Chiang Mai Gates Food Market er meget populær blandt expats, rejsende og lokale og det kan da også blive temmelig crowded der.

Der sælges andet end frugt og grønt på gaden – fx fisk og sprutter
Der sælges andet end frugt og grønt på gaden – fx fisk og sprutter
Hvad med en lækker håndfuld kakerlakker?
Hvad med en lækker håndfuld kakerlakker?

Sådan bestiller du mad fra gade boderne

All madboderne på Chiang Mai Gates Food Market har engelske menuer eller skilte. Mange af menuerne/skiltene har også beskrivelse og billeder af maden, der gør det nemmere for dig at bestille eller pege din ønskede ret ud.

For at bestille maden går du blot hen til den person der står og laver maden og siger, hvad du vil have. Du kan ikke bestille drikkevarer ved madboderne, det må du finde et andet sted. Du kan f.eks. købe en smoothie ved en af smoothie boderne, eller købe en sodavand ved 7-Eleven, på den anden af vejen. Det er helt normalt at medbringe drikkevarer og indtage dem ved bordene.

Woman making juices at food market – Chiang Mai
Woman making juices at food market – Chiang Mai
Smukke asiatisk frugt og grønt
Smukke asiatisk frugt og grønt

Ved flere af boderne er det muligt at sætte sig ved et bord hvor du kan spise din mad – hvilket kan være ganske stemningsfyldt.

Prøv lidt forskelligt

Der er utrolig mange valgmuligheder for god mad, så hvorfor ikke prøve lidt af hvert. Vi gik typisk lidt rundt for at se hvad vi havde lyst til den givne aften, først og fremmest var det vigtigt at finde noget som vores dreng, Sebastian på 8 år, kunne li’. Det blev ofte et grillspyd med kylling, pølse eller kødboller der faldt i hans smag – men han fik også smagt andre spændende retter.

Regntid

Skulle du være i Chiang Mai i regntid, så kan du sagtens besøge madboderne alligevel. Når der er regntid i Thailand er der godt nok koldere end uden for regntiden, meeen der er jo stadig varmt, set med danske øjne.

Der kommer af og til et ordentligt regnskyl og du risikere derfor at blive våd – eller rettere gennemblødt. Heldigvis er der parasoller ved flere af bordene, men jeg vil dog anbefale dig at tage en paraply med og evt. et regnslag på.

Har du taget dine forholdsregler så er det faktisk ret hyggeligt at sidde og spise, mens regnen siler ned. Vi oplevede flere gange at der regnede, hvilket blot medførte at gæsterne ved bordene flyttede lidt tættere sammen, så alle fik en chance for lidt ly for regnen.

Lav din egen lille high tea

Lige ved siden af det egentlige Chiang Mai Gates Food Market ligger Bumrung Buri Marked. Det er et overdækket marked, hvor du kan købe friske råvarer, vaskemiddel, toiletartikler og alt muligt andet. Nå ja, og så kan du få alle mulige små, farverige kager på markedet.

En eftermiddag besluttede vi os for at lave vores egen lille mini high tea. Vi købte en masse forskellige af de små farverige kager – for vi skulle jo helst ikke løbe tør, og vi skulle jo også helst nå at smage en masse varianter.

Farverige, Asiatiske Kager
Kinesiske Kokos Desserter

Vi satte os på en bænk og smagte på alle kagerne, som var i alle mulige spændende og lækre varianter. Vi nåede fx at smage kokoskager, mandelkager, farverige kager, grå kager og ja alt, hvad vi nu kunne finde. Vi snakkede alle tre om, hvordan hver kage smagte og fandt hver vores yndlingskage.

Det er ikke alting, der smager lige godt. Men det bliver prøvet!
Det er ikke alting, der smager lige godt. Men det bliver prøvet!

Et sjovt lille eventyr, der ikke kostede alverden og hvor hele familien kunne være med.

Priseksempler

  • Noodle soup med oksekød kostede: 55 Baht (10,50 kr.)
  • Kylling kebab wrap: 40 Baht (7,50 kr.)
  • Mango, ananas og banan smoothie: 20 Baht (3,75 kr.)

Bemærk at maden i Chiang Mai er endnu stærkere end du vil opleve den i fx Bangkok. Så hvis de siger at en ret er stærk – så forvent, at den er meget stærk.

  Chiang Mai Gate Food Market, Chiang Mai. Thailand