Anmeldelse: Bliv inspireret af hele verdens litteratur – og bliv opdateret inden din næste rejse med Turen går til Bøgernes Verden – en litteraturguide til rejser.

Der er intet som at rejse ud i verden når du på forhånd har en snert af indsigt om, hvad der måske venter dig af eventyr derude. Hvilket er lige præcis dét bogen “Turen går til Bøgernes Verden” giver dig, inden du skal ud på din næste rejse.

Bogen er en smagsprøve – og en aperitif af historier, viden og forståelse for det land, du om lidt skal rejse i. Ikke i form af rejseguides og rejsebudgetter men i form af små udsnit af litteratur, der er skrevet i eller om det gældende land.

Hvad er det egentlig for en bog?

“Turen går til Bøgernes Verden” er et lille opslagsværk du kan slå op i for at lade dig inspirere til din næste rejse. Du kan også bruge bogen til at gå i dybden med det land du skal besøge, inden du skal rejse.

Bogen er delt op i kontinenter, som yderligere er delt op i lande. Hvert kontinent lægger ud med et ultrakort litteraturhistorisk sammendrag, hvorefter du finder de enkelte lande. Hvert land præsenterer flere forfatterskaber og dets vigtigste litteratur.

Turen går til bøgernes verden

Du finder forfattere som Karen Blixen, Agatha Christie, Camus, Strindberg, Dickens, Dan Turèll, Hemingway, Dostojevskij, Henry Miller, Ib Michael, Steinbeck, Jung Chang, Paul Auster, Salman Rushdie, Umberto Eco, og mange flere hundrede af fantastiske forfattere.

Bagerst i bogen finder du et afsnit med “Praktiske oplysninger”. Her får du tips om off- og online boghandlere, e- og lydbøger og rejsebøger. Du får også tips til filmatiseringer – og hvor du evt. møder forfatterne ude i verden.

Turen går til bøgernes verden

Og hvilken fryd det er at dykke ned i bøgernes verden

Det er jo ikke fordi jeg så skal læse alle de bøger, jeg bliver præsenteret for. Men jeg bliver så inspireret til at vide mere om de lande jeg besøger, fra en forfatters point of view. Det er jo netop dybden jeg her møder og som på alle måder giver mig dybere kendskab til de liv, jeg møder ude i verden.

Turen går til bøgernes verden - indhold

Her kan jeg bruge bogen

Bogen er for mig en lille guide som jeg fremover vil slå op i, inden jeg skal ud og rejse. Den giver mig et indblik i vigtig litteratur jeg kan fordybe mig i og blive klogere på det land og kultur, jeg rejser ud i.

Jeg bruger allerede bogen til at blive inspireret og smådrømme – her midt i den danske vinterkulde.

Lise Kryger

 

Bogen er en del af Politikens serier “Turen går til…”, denne gang gennem bøgernes verden.

Forfatter: Kathrine Tschemerinsky
Bog: 132 sider
Forlag: Politikens Forlag
Publiceret i 2017