Men hvor meget, kan du egentlig forvente at nå at se i London? Få vores bud på 3 eventyrlige dage i London.

Der er uendelige muligheder for at opleve London. Men hvor meget, kan du egentlig forvente at nå at se? Her får du vores bud på 3 eventyrlige januar dage i London – med en 8-årig!

Vi havde længe haft i tankerne, at vi gerne ville vise Sebastian London. Byen, hvor Harry Potter kommer fra og hvor han kan se de røde dobbeltdækkerbusser suse gennem gaderne. Der er noget dragende over byen uanset de mange gange, vi har besøgt byen.

Pulsen, caféerne, paraplyerne, parkerne, undergrunden og ikke mindst de mange historiske bygninger og historiske monumenter. Lige noget en 8-årig dreng, som Sebastian synes er værd at gå langt for.

Dette brugte vi 3 dage i London på

Vi ankom lørdag, ved frokosttid og skulle flyve hjem igen tirsdag, tidlig morgen. Vi valgte at stå tidligt op for at få så meget ud af byen som muligt. Til gengæld drattede vi virkelig tidligt om om aftenen på hotellet.

Vi vandrede meget rundt fra sted til sted. Mellem 15-17 km. pr. dag, blev det til. Vi tog også metroen indimellem. Men det var dejligt at se byen rigtigt og nogle gange var det faktisk også hurtigere end metroen – fordi metroen også stjæler ekstra tid (billetkøb, gang mellem de forskellige togperroner, gang i metroen, ventetid og køretid).

Sebastian klarede nemt gå turene. Indimellem skulle vi tanke os selv lidt op med hvile, kaffe og mad/snacks. Men da vi elsker caféer og små hyggelige snack steder, passede det os fint.

Her får du en oversigt over de ting, vi nåede at opleve på de 3 dage, som vi varmt vil anbefale dig også, hvis du skal besøge London med en 8-årig.

1. Gå byen tyndt over jorden – og sus hurtigt under jorden

Undergrunden er nem og Londons undergrund er en af de nemmeste at navigere rundt i. Her er god orden og en behagelig atmosfære og togene kører så ofte, at de i (januar) sjældent er overfyldte. Det er anderledes i myldretid og højsæson.

Men husk, der kan gå meget tid med at købe billetter og finde og vente på togene, så husk lige at tjek, om det nu også kan betale sig. London er spændende at gå rundt i og der er mange små ekstra oplevelser at hente, når du går fra A-B.

Du kan købe forskellige turistkort som passer til dit behov for transport, mens du befinder dig i London. Tjek muligheder og priser her.

Kings Cross i London
Kings Cross i London
Typiske London huse i London
Typiske London huse i London

2. National Historisk Museum

Dette var et must. Vi måtte vise Sebastian de store dinosaur skeletter der udstilles på ‘Natural History Museum‘. Vi stod tidligt op mandag morgen, gik gennem Hyde Park og ned forbi Royal Albert Hall, hvor vi fik oplevelsen af at overvære et stort filmhold, der var i gang med at filme til en film.

Vi stod i en halv time, men pludselig nåede vi gennem porten og ind på museet. Selve udstillingen virkede en smule gammeldags men de mange natur perioder, vi gik igennem, gav anledning til mange snakke og megen ny læring for Sebastian.

Ligesom vi troede vi var igennem udstillingen nåede vi pludselig ud til den gamle bygning af museet – og det var her, det for alvor blev spændende. Det var nemlig her, de store dinosaur skeletter var udstillet. Dét vi netop kom for at se.

Her er Peter og Sebastian lige på nippet til at opdage de store dinosaurer, der ventede lige rundt om hjørnet…

National Historisk Museum i London. Når man kigger rundt om hjørnet ser man et stort skelet, der hænger i luften under taget i den flotte bygning.
National Historisk Museum i London. Når man kigger rundt om hjørnet ser man et stort skelet, der hænger i luften under taget i den flotte bygning.

3. Besøg Harry Potters shop ved Platform 9 3/4

Jeg ved ikke hvor mange gange vi efterhånden har set Harry Potter herhjemme. 4 gange tror jeg. Og et af de helt store trækplastre for Sebastian, var at opleve byen, Harry Potter kommer fra.

Så vi tog selvfølgelig ned til Victoria Station og fandt Platform 9 3/4 og Harry Potter Shoppen, med alle Harry Potter udstyret. Her kan du også vælge at stå i kø (ca ½ time) for at få taget et billede af dig selv, hvor du nærmest flyver gennem væggen med sin bagage – akkurat som i filmen.

Køen sprang vi over, og Harry Potter udstyret kostede flere herregårde, så vi nøjedes med at opleve den eventyrlige butik (læs… pengemaskine).

Sebastian tjekker Harry Potter Shoppen ud. Victoria Station. London.
Sebastian tjekker Harry Potter Shoppen ud. Victoria Station. London.

4. Hold (mange) pauser på caféerne

Det kræver mange små pauser at holde ferie. Ikke mindst, når du går rundt i London. Heldigvis er byen spækket med hyggelige caféer overalt.

Caféerne blev vores mentale tankstation og hvileplads for benene. Og findes der næsten noget bedre indimellem trække sig lidt tilbage og lade øjnene hvile på de mange mennesker, der lever deres liv rundt om?

Byliv i London
Byliv i London

5. Besøg verdens største LEGO butik

Lige imellem Picadilly Circus og Leicester Square Station ligger, efter hvad de selv siger, verdens største LEGO butik. Den havde Sebastian set frem til længe.

Butikken var i to etager og stuvende fuld af LEGO interesserede børn og voksne. Sebastian var i sit es. Han købte LEGO og fik et LEGO-pas med stempler i.

Sebastian og Peter på vej til verdens største LEGO butik. London.
Sebastian og Peter på vej til verdens største LEGO butik. London.

6. Nyd Hyde Park og Kensington Palace

Nu var det meget nærliggende for os at nyde Hyde Park da vores hotel lå Bayswater, lige nord for parken. Det var de fineste gåture vi fik både til hotellet men også om morgenen, når vi skulle ud og se på London.

Hyde Park er ret stor, og i weekenderne fyldes den med familier og venner, der leger, snakker og nyder naturen midt i storbyen. Udover legeplads og en sø fyldt med fugle og svaner, finder du også Kensington Palace og Prinsesse Dianas Memorial Fountain. Her er også restauranter, hvor du kan købe mad og kaffe.

Vi nød stilheden, horisonten og at opleve Londonerne leve og ånde, gående, legende, joggende, snakkende og leende.

Lise ved en rød telefonboks. London.
Lise ved en rød telefonboks. London.

7. Oplev Covent Garden

Peter og Sebastian ved Covent Garden, London
Peter og Sebastian ved Covent Garden, London

Vi tog til Covent Garden for at finde et sted, hvor vi kunne hvile benene og få en god frokost. Covent Garden kan være et spændende sted at opleve med dets mange teatre, restauranter og markeder.

Vi oplevede også et lille kræmmermarked godt gemt inde bag bygningerne, hvor vi kunne købe gammelt engelsk legetøj. Det var sjovt at gå rundt imellem og forestille mig, hvor det engang havde hørt hjemme. Hvem havde mon leget med tinsoldaten og porcelænsdukken med den forrevne kjole?

Inde i den gamle (i øvrigt fredede) bygning blev vi draget af en kvinde, der stod og sang opera. Lyden var intens og det gav kuldegysninger i hele kroppen at lytte til hendes store stemme midt i det hele.

Covent Garden, London
Covent Garden, London
En lille sidegade ved Covent Garden
En lille sidegade ved Covent Garden

8. Bliv forkælet på Ramsays

Jo. Det er sandt. Vi har spist på en af Ramsays restauranter. Læs om vores madeventyr på Gordon Ramsays restaurant Maze.

9. Tag en high tea på en Jamie Oliver restaurant

Og jo. Vi tog (naturligvis) også en engelsk high-tea på en af Jamie Olivers restauranter. Når nu vi var i byen. Det måtte prøves. Læs om vores high tea oplevelse her.

10. Drop hotellets morgenmadsbuffet og få en engelsk breakfast

Peter på morgenmadscafé, Bayswater, London
Peter på morgenmadscafé, Bayswater, London

Når du rejser med en 8-årig, kan det give god mening at vælge et hotel, hvor morgenmaden er inkluderet. Det giver god mening fordi Sebastian gerne vil stå op og spise det samme sted, han er stået op. Han bryder sig ikke om at gå sulten rundt i byen for at lede efter et hyggeligt morgenmadssted. Det kan jeg faktisk godt forstå.

Vi valgte derfor også et hotel inkl. morgenmadsbuffet. Men da vi skulle indtage vores morgenmad var der så mange mennesker, at vi måtte stå i kø for at få et bord. I. Lang. Tid.

Det havde vi ikke tålmodighed til. Så valgte vi at gå ud for at finde et lækkert sted, hvor de serverede god kaffe og engelsk morgenmad. Det rev lidt i pengepungen og det endte faktisk med at vi stod tidligere op dagen efter, for at få at få en plads ved morgenmadsbuffeten.

Min pointe er dog at har du råd (og er din 8-årige med på det), så er maden bare mere lækker ude – og langt mere hyggelig (som regel).

11. Se Big Ben, London Eye, Themsen og Westminster

Uanset om i har planer om at tage op i London Eye eller ej, så snyd ikke jer selv for gåture nede ved Themsen. Her kan i se både London Eye, Big Ben, Westminster og byens mange broer.

Lise på Golden Jubilee Bridge over Themsen. I baggrunden ses London Eye og
Lise på Golden Jubilee Bridge over Themsen. I baggrunden ses London Eye og

London Eye er fantastisk at tage op i. Vi sprang det dog over denne gang.

12. Se London lyse op i januarmørket

Det kan godt være London er lidt grå og kold i januar. Men så skal du bare se eventyret folde sig ud, så snart mørket falder på.

London er fyldt med lys i vintermørket. Lys fra butikkerne. Lys fra busserne, bilernes lygter, oplyste skulpturer og historiske bygninger. I alle mulige farver, rød, grøn, gul, lilla, blå, hvid… Big Ben, London Eye, skyskraberne…

Sebastian og Peter ved Barbecoa Picadelly
Sebastian og Peter ved Barbecoa Picadelly
Bayswater - langs Hyde Park
Bayswater – langs Hyde Park 

13. Tag hjem og hyg jer om aftenen på hotellet

Vi gik 17 km den dag, også selvom vi havde købt et dagskort til Metroen. London.
Vi gik 17 km den dag, også selvom vi havde købt et dagskort til Metroen. London.

Vi var segnefærdige, når vi kom hjem til hotellet om aftenen. De mange kilometer, vi havde vandret byen tyndt med, gav os den bedste nattesøvn.

Når vi kom hjem tog vi os alle et varmt bad, og smed os på sengene.

Sebastian legede lidt med sin Lego eller så på iPad. Vi tændte for fjernsynet, slog benene op og åbnede en flaske rødvin og spiste lidt medbragt mad…

Så kom Sebastian over. Spiste med. Vi fik lidt chokolade (ja, hver aften) – og sov lige til den lyse morgen.

Vi er på vej til vores hotel - langs Hyde Park, Bayswater, London.
Vi er på vej til vores hotel – langs Hyde Park, Bayswater, London.

  Links

-> Visit London – Your official visitor guide
-> Verdens største LEGO butik
-> Natural History Museum
-> Harry Potter Shoppen

  London, England