Leder du efter en naturiststrand på Korsika? Der er heldigvis mange af dem, men hvor finder du dem? Se med her...

Korsika er omkranset af de smukkeste strande, og heldigvis er der også flere af dem, der er naturiststrande. En af verdens længste naturiststrande findes endda på Korsika – nærmere betegnet på Korsikas østkyst. Naturisme er faktisk ikke tilladt på Korsika, men tilladt inden for etablerede naturist-turistområder, som dem, vi beskriver herunder.

Der er hovedsagligt tre områder på Korsika hvor naturiststrandene er placeret. På østkysten hvor den længste naturiststrand er placeret, omkring Porto Vecchio og en i Ajaccio bugten.

  Cala d’Aguila / Belvédère-Campomoro / Vestkysten

Cala d’Aguila Strand er blandt de smukkeste strande på Korsika. Med sit turkise vand, ekstraordinære atmosfære, strandsand og godt beskyttet af klipper, er der tale om en fantastisk smuk naturiststrand.

Den nemmeste måde at komme til stranden på er fra havet, frem for at gå til stranden fra kysten. Man kan dog godt gå til stranden, hvis du starter med at gå fra kyststien fra Campomoro, nær det genovesiske tårn, der går sydpå. Du skal dog regne med at turen tager op til 3 timer, så det vil være at foretrække at leje en lille båd for at komme til stranden.

  Canusellu Beach / Belvédère-Campomoro / Vestkysten

Du finder stranden ved den sydlige del af Pointe de Scalonu. Stranden er ikke så besøgt på trods af, at den kun ligger en times gang fra Campomoro. Selve stranden har nogle få sandbanker, der gør det muligt at brede sit håndklæde ud for at slikke sol.

For at nå frem til stranden skal du gå langs kysten mod syd i ca. 1 time fra Campomoro-tårnet.

  Portigliolo Beach / Belvédère-Campomoro / Vestkysten

Denne sandstrand strækker sig over to kilometer i et fredet område (på trods af Proprianos lufthavn mod nord) til mundingen af ​​Rizzanese-åen. Stranden er også et tilholdssted for surfere, når vejret er til det.

For at komme til stranden er det bedst at parkere ved udgangen af ​​landsbyen Portigliolo, og derefter at gå af stien på venstre side af boligen U’Livanti.

  Capitello Beach / Porticcio / Vestkysten

Capitello Beach i Porticcio ligger nord for Viva Beach, ved det genovesiske tårn Capitella og søen Casavone. Nord for tårnet, er der nogle små bugter, hvor folk bader nøgne.

Du kommer til stranden fra Ajaccio ved at køre mod Porticcio ad N196. I krydset til Porticci kør ad D55 i ca. 2,5 km, drej derefter mod højre ved skiltene med hytter og hoteller. Følg vejen 700 meter, til du når strandpromenaden, hvor du kan parkere.

  Grand Capo Beach / Ajaccio / Vestkysten

Gran Capo Beach, også kendt blandt de lokale som “Saint Antoine”, er Ajaccios stolthed. Stranden har fint gult sand og endeløst turkisblå vand, der smelter sammen med himlen og danner en helhed i horisonten. Grand Capo er omgivet af bakker og har bevaret sin naturlige skønhed, næsten uberørt af mennesker. Selve naturist området ligger yderst til venstre på stranden.

For at komme til stranden Ajaccio, skal du tage Sanguinaires-vejen ca. 8 km og dreje til højre ad D111B og køre ca. 3 km. Efterfølgende, skal du til venstre, hvor du finder indikationer af stranden. Derfra, skal du ad en grusvej, indtil du kommer til en stor parkeringsplads.

  San Giuseppe Beach / Sagone / Vestkysten

San Giuseppe Beach, i Sagone, er en forlængelse af Liamone Beach. Sandstranden strækker sig over en kilometer langs tæt vegetation, og selve naturist området ligger ved Liamones udmunding.
Det er værd at bemærke, at svømning i området anses for at være farligt pga. den stærke strøm og det barske hav.

For at komme til stranden fra Ajaccio skal du tage i retningen af ​​Cargèse. Efter den lille by Tiuccia, skal du fortsætte 4 km ad D81 (du når først Liamone Beach og derefter kører du over en bro). Du vil finde en sti til venstre, hvor du kan gå til stranden fra (ca. 200 meter) – derfor er det en god ide at parkere bilen langs vejen.

  Ricanto og Tahiti Beach / Ajaccio / Vestkysten

Denne vilde sandstrand kaldes også Tahiti-stranden og Carataghju-stranden. Tahiti-stranden ligger i et naturreservat mellem spidserne af Chiappa- og Palombaggia-stranden.

  Riva Bella Beach / Linguizzetta / Østkysten

Stranden ligger i Linguizzetta, syd for Bravone Marina, nær Riva Bellas spa resort. Bemærk, at det kan være svært at få adgang til stranden, afhængigt af årstiden, fordi der er en barriere ved spa-resortet.

  Bagheera Beach / Bravone / Linguizzetta / Østkysten

Her er der tale om en af de største naturiststrande i Frankrig, og samtidig min yndlingsstrand på Korsika. Stranden ligger nord for Bravones Marina, ved dammen U Stagnolu.
Bagheera Beach i Linguizzetta på Korsika ligger nord for Bravones Marina ved søen U Stagnolu.

Stranden har hvidt strandsand, lækker natur og strækker sig over flere kilometer – og er 100% naturist. Selve stranden er en del af Bagheera naturist resort/camping, men er også åben for andre.

Hvis du ikke bor på resortet, kan du tilgå Bagheera naturiststrand via landevejen, der ligger 2 km syd for indgangen til Bagheera. Alle, der bor på Bagheera resortet kan blot gå ned til vandet fra resortet.

  Chiosura Beach / Linguizzetta / Østkysten

Chiosura Beach, i Linguizzetta, er mindre kendte naturiststrande på østkysten. Sandstranden er omkranset af campingpladser (med et stort antal naturister) og ligger ca. 16 km. syd for Cervione. Stranden er svær at finde, og vi vil anbefale dig at følge vejledningen.

Fra den nordlige del af Cervione, tag N198 mod syd. Gå lige efter krydset af D17 (i retning mod Chiatra og Canale Di Verde) på 1,2 km. Drej til venstre (skilt, der indikerer Rose-Maries pizzeria), vejen er lidt ujævn. Gå langs en ranch med heste. Drej til højre efter 300 meter. Følg vejen 250 meter (tag ikke første vej til højre, som er adgangen til campingpladsen) og drej til højre ad vejen. Der er en lille parkeringsplads. Du får adgang til stranden via gangstien.

  Tropica Beach / Linguizzetta / Østkysten

Tropica Beach, i Linguizzetta, er en del af de mange fantastiske naturiststrande på østkysten. Den ligger mellem flere campingpladser og er offentlig tilgængelig. Selve stranden er en sandstrand, omkranset af små klitter. Der er gratis parkering, og der ligger en restaurant ved stranden.

  Chiappa beach / Porto-Vecchio / Østkysten

På spidsen af Chiappa, i Porto Vecchio, er der to naturiststrande. Strandene er sandstrande og er rimeligt godt beskyttet mod vinden.

Det kan være vanskeligt at finde strandene, fordi der ligger en naturistcampingplads på spidsen (La Chiappa, camping naturiste). Den bedste måde at komme frem til stranden på er, at gå til Caratagju-stranden og tage kyststien mod Chiappas fyrtårn (til venstre).

  Stagnolu Beach / Bonifacio / Sydkysten

Stagnolu strand, i Bonifacio, ligger syd for Ventilegne-bugten og har ca. 300 meter med fint, hvidt sand. Stranden ligger mellem bjerge og klipper og er blandt de vildeste strande i Bonifacio, men den er dog let tilgængelig til fods (ca. 10 min. gang). Bemærk, at naturisme er fuldt tilladt på stranden, men det er også et fortøjningsområde for både.

Kilder: https://en.plages.tv/index og https://www.naturisme.com/uk/

 

 Her finder du naturiststrande på Korsika