Overvejer du at rejse udenlands, men har endnu ikke bestemt hvorhen? Her er 5 uimodståelige grunde til hvorfor også du skal holde dit nytår på Island.

1. Mørket

Ja, jeg ved det godt. Du higer sikkert efter lyset, når du nærmer dig nytårstid. Sådan har jeg det også selv. Alligevel vil jeg sige, at mørket var en af de skønneste grunde til at holde nytår på Island.

Solen står sent op og går tidligt ned. Mere præcist omkring nytårstid: Sol står op kl. 11.20 og går ned kl. 15.45.

Det betyder med andre ord, at når du vågner er der god grund til at putte lidt længere under dynen … eller hænge liiidt længere over morgenmaden.

Det kan jeg rigtig godt lide, når jeg holder nytårsferie, især når det er koldt udenfor.

Udsigten over Reykjavik
Udsigten over Reykjavik

2. Sneen

Ja, der er masser af sne på Island omkring nytår. Sne, der kommer dalende ned i store hvide puder, og sne, der kommer stormende – ja, piskende ude fra havets storme og river dig i håret og sætter sig i alle dele og folder i dit tøj.

Sneen gør Island så smuk – som et rigtigt islandsk vintereventyr. Og sneen giver mørket mellemtoner, som går helt over i de hvideste, glimtende krystaller, som kun vintereventyr kan skabe.

Reykjavik, Island
Reykjavik, Island
Lise ved Arbaer Open Air Museum, Reykjavik
Lise ved Arbaer Open Air Museum, Reykjavik
Arbaer Open Air Museum, Reykjavik
Arbaer Open Air Museum, Reykjavik

3. Nordlys

Hvis du er heldig kan du skifte alle dine raketter og romerlys ud med vaskeægte nordisk lysshow: Nordlys.

Her får du nordens og himlens svar på morild. Bløde, svævende buer af grønne, røde, gule, pink, lilla og hvide lys, der leger hen over himlen og lyser op i vintermørket – og tryllebinder dig.

4. Kulden og varmen

Jep. Det er koldt på Island, når du er der ved nytårstid. Og vinden er til tider virkelig barsk. Så barsk, at den slår lussinger, når du er ude i naturen. Men Island er ikke bare en kold skid. Island er dramatisk, og byder derfor også på kontrasterne til kulden. Varme.

Fra jordens indre, strømmer der nemlig varmt vand ud i kilderne, og giver dig mulighed for at tage et skønt bad i en varm kilde mens det sner! Og for at det ikke skal være løgn, så er de barske rå klipper og den mangefarvede lava grund fyldt, med det herligste, turkis-mælke-farvede kildevand, som kun kan gøre dig i et fantastisk nytårshumør.

Blue Lagoon Island
Blue Lagoon Island

5. Alferne

Findes der nisser? Nej vel? Men på Island bor der altså alfer i de sneklædte bjerge og vulkaner!

Det kan godt være, at de fleste islændinge er medlem af folkekirken, men hver anden islænding vil nu alligevel lægge hånd på, at der findes alfer i bjergene.

Nogen gange, er det lige netop det overnaturlige, der gør det umulige muligt. Og hvem har ikke en nytårsaften stået klokken fem i tolv, og krydset fingrene for at udleve netop en umulig drøm i det nye år?

Jeg ved ikke om alferne er de eneste, der har en finger med i spillet, når du næste år kommer til at lykkes med din største, endnu u-udlevede drøm.

Men hvorfor ikke give det et shot og holde dit nytår på Island?

  Nyttige links

-> Reykjavik Loves
-> Reykjavik New Year’s Eve
-> Árbær Open Air Museum
-> Blue Lagoon

  Reykjavik, Island

Privacy Preference Center