Sommeren 2014: På Le Colombier Naturist camping i Frankrig, oplevede vi skønheden og sjælen af et område med historie og traditioner.

Indeholder reklamelink

I sommeren 2014 besøgte min kone og jeg Le Colombier Naturist camping med vores dengang 5-årige søn. Vi vidste ikke meget om Le Colombier Naturist camping, og vi vidste ikke meget om området.

Omgivelser

Le Colombier er beliggende i Vendée ved Atlanterhavskysten i Frankrig. Vendée er kendt for et mildt klima, sandstrande og masser af historiske bygninger.

Området ved Le Colombier er fyldt med historiske bygninger og slotte
Området ved Le Colombier er fyldt med historiske bygninger og slotte

Syd Vendée har bølgende bakker, sammensat af rustikke steder, skove, store ejendomme og gamle gårde, der danner en ramme, der indbyder til gåture og cykling.

Landskatbet, hvor Le Colombier ligger, minder meget om Danmark
Landskatbet, hvor Le Colombier ligger, minder meget om Danmark

Vendée er også kendt for legenden om Mélusine i Vendée, som er en del af det franske folkloreskat og fortæller historien om Melusine, en kvindelig figur fra europæisk folklore, ofte beskrevet som en fe eller vandånd. Ifølge legenden var Melusine en smuk kvinde, der kunne forvandle sig til en slange eller havfrue fra taljen og ned hver lørdag. Historien om Melusine i Vendée er tæt knyttet til regionens historie og kultur, og mange steder i området bærer præg af legenden gennem navne og skulpturer.

Velfungerende

Når du først ankommer til Le Colombier, får du en afslappet følelse, ikke kun på grund af omgivelserne, men også på grund af, hvordan tingene ser ud til at fungere. Du får en fornemmelse af, at dette sted er godt administreret og veletableret. Der er de ting, du har brug for, og tingene synes at fungere rigtig godt; hvis du har nogen form for problemer, vil de komme og hjælpe dig med at løse dem. Ved skranken er der venligt personale, der kan hjælpe dig med næsten alt. Der er en lille butik, en bar, restaurant, pool, legeplads, træningsområde osv.

Da vi ankom, var der endda et cirkus, som dog rejste igen dagen efter.

God plads

Da vi ankom til Le Colombier, var det lidt sent, og receptionen var næsten lukket (Vi kom der og mødte en person fra receptionen, selvom den havde lukket næsten en time tidligere). Hun fortalte os, at vi bare kunne vælge en campingplads selv og vende tilbage dagen efter for at fortælle, hvor vi boede. Vi gik rundt på marken for at se, hvilken plads vi skulle vælge, og blev overrasket over, hvor stor campingpladsen var. Vi fandt en god plads med masser af plads. Der var en mark på den ene side og foran lå en mark uden pladser.

Vores telt stod dejligt isoleret på naturgrund
Vores telt stod dejligt isoleret på naturgrund

Vi kunne have valgt en hvilken som helst plads, for de havde alle god plads. Dette var virkelig rart, for nogle gange kommer man til en campingplads, og alt hvad man får, er en meget lille plads, hvor man næsten ikke kan sætte sit telt op. Her var der masser af plads til vores bil, telt og andre ting uden at overskride grænsen til andre pladser.

Op til campingpladsen ligger der skove og også en lille sø, du kan gå ned til. Det gav campingpladsen noget helt særligt, som vi nød.

Vi gik ofte ned i skoven, som Le Colombier lå placeret ved
Vi gik ofte ned i skoven, som Le Colombier lå placeret ved
Søen, som lå i skoven, som Le Colombier var placeret i
Søen, som lå i skoven, som Le Colombier var placeret i

Mindre turistet

Området, hvor Le Colombier naturist camping er beliggende, er ikke turistet. Du ser næsten ikke nogen turister, hvilket jeg personligt finder tiltrækkende. Jeg kan ikke lide, når en del af et land eller en by er for turistet – det ender altid med en masse souvenir butikker som sælger ubrugelige ting, dyrere priser på alt – og en manglende sjæl.

Der er smukt i området omkring Le Colombier
Der er smukt i området omkring Le Colombier

Le Colombier er beliggende i et område, hvor du næsten ikke ser nogen turister, men der er stadig masser af ting at se og gøre. Sjælen i området er intakt og man føler at man er en del af noget lokalt frem for en del af masseturismen.

Pizza arrangement

Hver tirsdag har de et pizza arrangement, som er virkelig fantastisk for børnene og andre fra campingpladsen, der gerne vil deltage. Kl. 10:30 om formiddagen kører børn og voksne til skoven i en gårdvogn for at samle dødt træ. Ved middagstid vender de tilbage med det indsamlede træ, som derefter bæres til den gamle bageovn. I mellemtiden har “brandmændene” allerede startet ovnen, som tager en del tid om at nå den rette temperatur til at bage brød og pizza. Kl. 16 vender børnene tilbage for at bage brød – de skal forme deres eget brød. Kl. 18 er det tid til pizza for alle, der har reserveret en pizza tid. Nu er det tid til at lave sin egen pizza.

Børnene elsker det, og det er en hyggelig begivenhed for alle.

Jeg håber, du bliver inspireret til at besøge Le Colombier Naturist Camping, som ligger i Frankrig, Saint Hermione.

  Links

  Her finder du Le Colombier