Korsika – rå skønhed væk fra turisthelvede

Peter og Sebastian, Bastia, Korsika
Peter og Sebastian, Bastia, Korsika
Jeg stiftede bekendskab med Korsika for første gang i 2009, egentlig lidt ved et tilfælde. Dengang var Sebastian ikke andet end nogle få uger gammel og vi var taget til Sardinien på ægte backpacker manér

Jeg stiftede bekendskab med Korsika for første gang i 2009, egentlig lidt ved et tilfælde. Dengang var Sebastian ikke andet end nogle få uger gammel og vi var taget til Sardinien på ægte backpacker manér – hvilket, set i klogskabens bagklogskabens klare lys, nu nok var temmelig naivt med så lille en baby

(Læs evt. mit blogindlæg om det på Backpacker Planet: Den hårde vej til den første backpackerrejse med spædbarn). Efter at have boet på et præbooket hotel i Alghero, Sardinien, skulle vi finde et nyt sted at bo, vi havde ikke regnet med at det var svært – men det var det. Og det endte med at vi besluttede os for at tage færgen til Korsika for at se om heldet var med os der og det var der heldigvis.

Det var også helt tilbage i 2009 at jeg forelskede mig i Korsika… og da jeg i 2015 var på min tredje rejse til Korsika, oplevede jeg stadig den franske ø som helt igennem fantastisk. Duften af maki, myrte og kastanietræer – den rå natur, vinmarker, spetakulære strande og det helt turkis-blåt hav er nogen af grundene til at jeg igen drages mod øen.

Sebastian og Lise på Korsika
Sebastian og Lise på Korsika

Væk fra turisthelvede

Alle de gange vi har holdt vores ferie på Korsika har vi boet på den østlige side af øen. Det har været fantastisk, fordi vi har boet uden for de mest turistede områder, som typisk ligger i den nordlige ende af øen nær Bastia og Ajaccio.

Alle gangene vi har været på Korsika har vi haft en bil at køre rundt i. At have en bil er ikke et must men meget tæt på. Det giver dig friheden til at komme rundt at se ting der ellers kan være svære at komme frem til, og det giver dig muligheden for at bo uden for de store byer.

Vi har alle gange boet nær Aleria, i en lejet hytte på en campingplads. Det har været fantastisk at være midt i naturen, med bjergene i baggrunden og den hvide sandstrand med det fantastiske, blå vand, blot 200 meter væk.

Mængderne af turister er også begrænset i området – der er naturligvis de andre der bor på campingpladsen, men ellers er der ikke overrendt af turister, som jeg ofte har oplevet i f.eks. Spanien og Italien. Her er heller ingen store hoteller eller larmende disco. Det er nærmere en tæt-på-naturen oplevelse.

For mig har det givet en følelse af at få ro i sindet, og at finde frem til det jeg elsker mest når jeg rejser, blot at være en tilskuer til hvordan hverdagen er der hvor jeg rejser til.

Marked på Korsika
Marked på Korsika

Maden

Maden på Korsika er fantastisk – lidt en blanding af det franske og det italienske køkken. Både Lise og jeg er glade for mad, så vi har naturligvis været ude at nyde den gode mad. Særligt en restaurant i Bastia skildte sig ud: Le Petit Zinc. Restauranten havde som sådan ikke et menukort, kun forslag til hvad man kunne bestille. Vi bestilte begge en salat hvor vi blev præsenteret for nok den bedste salat jeg til dags dato har fået – bestående af friske råvarer fra øen, og en helt fantastisk hjemnelavet dressing til salaten.

Ud over at tage ud at spise, brugte vi rigtig meget dét at købe ind til at lave maden selv. Det var en sand fornøjelse at gå på udkig i butikker og markeder, for at finde gode råvare til aftensmaden. Supermarkederne bruger i høj grad at få råvare ind fra lokale bønder, hvilket giver en helt fantastisk lokal følelse og ikke mindst en god smag.

De råvarer jeg bedst husker Korsikas kulinariske oplevelser for er Kastanjer, myrte, honning og gedeost. Her er honningtyper jeg ikke engang anede eksisterede og en brug af kastanjer til skønne lækkerier.

En oplevelse

Spændende bygning
En af de mange spændende bygninger

På mange måder kan det være svær at sige hvorfor jeg er så vild med denne rå perle, for der er som sådan ikke nogle store kendte seværdigheder eller et væld af forlystelsesparker. I virkeligheden tror jeg at kærligheden til stedet ligger lige netop i det at øen ikke har de store seværdigheder og forlystelsesparker. Korsika er sig selv, den er naturlig og der er masser af ting at opleve hvis blot du kigger dig omkring.

Der er spetakulære vandreture, der er skønne floder man kan bade i sammen med de lokale, ufatteligt skønne strande, idyliske byer, god mad, flot natur og ikke mindst ro.

De tre største oplevelser for mig har været

 1. at besøge Ajaccio som en kontrast til resten af øen og har den en storby-agtig puls, på en korsikansk måde.
 2. at svømme i det klare varme, turkisblå vand.
 3. at køre mellem de rå forrevne bjerge.

  Korsika i billeder

Korsikansk båd
Venter på færgen til Korsika
Hus på Korsika
Lise ved strand på Korsika

  Korsika, Frankrig

Skrevet af
Mere fra Peter Terp

Korsikas oversete østkyst

Er du vild med vild natur, bjerge, floder, små middelalderbyer, lækre strande...
Læs mere

5 kommentarer

 • Hej Peter,
  Vi har med stor interesse læst jeres indlæg om Korsika. Vi har besluttet at besøge øen i sommerferien. I den forbindelse vil vi høre, hvad den campingplads hedder i omtaler?
  Vi vil gerne bo skønt og roligt med nem adgang til havet.

  Vh. Lone 🙂

  • Hej Lone

   Korsika er ganske fantastisk og hvis i gerne vil lidt væk fra turistområderne er østkysten på øen klart at foretrække. Vi boede et sted der hedder Bagheera, som vi er blevet ret forelsket i. Det skal dog bemærkes at det er et naturist/nudist sted – så hvis i ikke lige er til at gå nøgne rundt, er det måske ikke stedet for jer. Der er mange alternativer langs østkysten både naturist og ikke naturist steder, så der burde være gode muligheder for at finde et godt sted at bo.

   MVH
   Peter

  • Hej Laura,
   Mange tak for din besked. Korsika er fyldt med lækre strande, næsten uanset hvor du bor ved kysterne. Vi kan rigtig godt lide den vilde natur, hvilket Korsika også byder rigtig godt ind på. De store byer er noget turistet i højsæsonerne, men du skal ikke ret langt væk fra dem før du får fred, ro, natur, bjerge eller lækre strande. Men, hvad søger i?
   De bedste hilsener,
   Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *