Hvad gør man hvis man ingen penge har, men insisterer på at man vil ud at rejse frem for det kedelige vejr i Danmark?

– man bliver desperat og finder en løsning. Læs hvordan vi løste problemet med ikke at have penge til rejsen og kom ud at rejse alligevel.

Ferie! Men, dårligt vejr…

Vejret i Danmark var, som så ofte før, temmelig kedeligt i sommerferie ugerne 2014. Vi var desperate for at komme på ferie for at opleve noget andet end det kedelige regnfyldte Danmark. Problemet var bare, at vi ingen penge havde. En hvis form for desperation begyndte at sætte sig ind hos Lise og jeg: 3 ugers ferie i et regnfuldt Danmark og en dreng på 5 med krudt i røven var ikke lige noget vi så frem til. Bare tanken gjorde os nærmest depressive.

Lise & Sebastian i Lille, Frankrig
Lise & Sebastian i Lille, Frankrig

Sebastian skulle “heldigvis” passes hos hans bedsteforældre et par nætter, det gav os lidt plads til at “braine” nogle ideer til hvordan vi kunne komme på ferie. Efter et par øl og en flaske billig rødvin, begyndte vores desperate ideer at tage form. Vi kunne jo blogge for nogen – og skrive om rejsen!

Sådan etablerede vi vores blogger ferie

Udover de andre projekter jeg dengang arbejdede med, havde jeg også bloggen Spotnaked.com, der er på engelsk og omhandler naturisme og rejser. Siden har et ok besøgstal så ideen var at blogge for nogen og til gengæld få betalt overnatningen. Vi havde været på blogger ferie før så vi havde en ide om hvad der skulle til. Vi stod dog med det problem, at det er ikke nemt at stille noget på benene med så kort varsel. Ikke desto mindre fik vi formuleret en god mail vi kunne bruge som skabelon til dem vi ville kontakte.

Det næste skridt var så at finde frem til, hvor det ville være realistisk at rejse til. Vi havde i forvejen besluttet at det ikke måtte være længere væk end vi kunne køre, alene af den grund at mindske vores omkostninger på turen. Vi undersøgte forskellige muligheder og blev enige om at Frankrig ville være et god bud. Afstanden til Frankrig er overkommelig (stadig langt at køre), og der er mange naturistcampingpladser i Frankrig.

Vi fandt frem til 6 forskellige naturistcampingpladser, vi fandt interessante i Frankrig, og sendte dem en mail. Nu var der kun tilbage at håbe på et positivt svar – og meget gerne et hurtigt svar. Vi havde på forkant skrevet nogle datoer vi kunne være der, så vi regnede med at svarene nok ville komme inden for et par dage – hvis de var interesseret. Vi fik aldrig svar fra 5 af dem, men den 6. (Le Colombier) gav os svar – de var interesseret!

Kårene

Le Colombier tilbød os en gratis “pitch” med strøm på deres campingplads i en uge. Vi skulle selv stå for transport, mad og det vi skulle bo i.

Til gengæld skulle vi give dem annoncer på Spotnaked.com i en given periode, samt to blogindlæg omkring vores ophold hos dem på Le Colombier. Herudover skulle vi poste og dele på sociale medier og et smide et par “mentions” i andre blogindlæg.

Alt i alt er jeg ret sikker på at dealen var bedre for dem end for os, og det vidste vi sådan set godt på forhånd. Men som nævnt tidligere, så var vi desperate og vi var villige til at gøre mange ting for at få et eventyr.

Ferien

Vi var super glade for at få en aftale med Le Colombier og glædede os helt vildt til at komme på eventyr. Vores dreng Sebastian blev også temmelig glad da han hørte at vi skulle på ferie.

Turen til Le Colombier gik først til Lille som ligger i det Nordlige Frankrig tæt på den Belgiske grænse. I Lille skulle vi havde en enkelt overnatning efter en lang køretur. Dagen efter kørte vi resten af vejen til Le Colombier som ligger i St. Hermaine, Loire-dalen – sydvest for Paris, syd for Normandiet og Bretagne, nord for Bordeaux og 50 km. fra Atlanterhavet.

Flowers Over alt i De franske byer, Loire Valley, Frankrig
Rhododendrun Is To Be Seen All Over In Loire Valley, France

Selve området hvor Le Colombier lå i var utrolig spændende – vi kendte slet ikke noget til området og derfor havde vi heller ikke nogen forudindtaget holdning omkring det. Så da vi kørte ned af den lange vej med høje træer ned til Le Colombier var det med eventyr i blodet. Pludselig opdager man at skoven er fyldt med åbne pladser og man kan se nøgne folk rundt omkring – det må være det rigtige sted, det var jo trods alt en naturistcampingplads vi skulle overnatte på den næste uges tid.

Saint Martin-Lars en Sainte Hermine
Saint Martin-Lars en Sainte Hermine

Tiden gik stærkt på Le Colombier – og turen var ikke helt uden udfordringer, men det er en hel anden historie og har intet med stedet at gøre. Turen hjem var som forventet lang, og den føles nok også næsten altid endnu længere når man ved man skal hjem til regn. Vi var dog fantastisk glade og stolte over at havde gjort det muligt for os selv at tage afsted og at vi greb eventyret da det var der.

Slotte over alt i Loire Valley regionen
Slotte over alt i Loire Valley regionen
Castle Loire Valley, Frankrig
Rhododendron ved Castle Loire Valley, Frankrig

Det kan lade sig gøre

Hele dette eventyr har lært os at hvis man vil nok og kæmper nok, så findes der en løsning. Nogen gange er løsningen ikke så ligetil og nogen gange må man indgå et kompromi med hvad man normalt ville gøre, men hellere et eventyr med lidt modifikationer end slet ikke opleve et eventyr. Det kan lade sig gøre at finde en vej til eventyret…

Har du selv gjort noget desperat for at opnå eventyret? Så skriv en kommentar!

  Loire Valley, Frankrig