Kender du det - gakkede rejsesituationer? Her har jeg samlet nogle af dem vi har oplevet og som vi også har billede til...

Der er ikke nogen tidspunkter i mit liv, hvor jeg har oplevet flere gakkede situationer, som når jeg har været ude at rejse. Men det er de færreste, hvor jeg når at tage et billede af situationen. Her har jeg samlet de af de gakkede situationer, hvor jeg/vi rent faktisk formåede at få et billede af situationen.

Du kender det sikkert. En situation tager pludselig en sær drejning. En drejning du blot følger med for at opleve, hvad det bringer med sig. Og fordi du er ude at rejse har du efterladt alle de gængse normer og grænser for, hvad der er normalt og sædvane.

Det er sådanne situationer, jeg vil prøve at tegne et billede af i denne artikel. Situationer, der blev helt gakkede og som vi i dag ser tilbage på som et eventyr, vi kun kan smile af i dag.

I dette indlæg er det kun de gakkede situationer, som også blev indfanget af kameraet.

1. Da Peter blev Tom Cruise m. kone for en dag

Der blev taget mange billeder hvor den egyptiske familie poserer sammen med Peter, som de syntes ligenede Tom Cruise til forveksling
Der blev taget mange billeder hvor den egyptiske familie poserer sammen med Peter, som de synees ligenede Tom Cruise til forveksling

På vores vej fra Siwa, midt ude i den egyptiske ørken, sad vi en dag og ventede i 4 timer på en bus, der skulle bringe os tilbage til Cairo. Her mødte vi en egyptisk familie, som var overbeviste om at Peter var Tom Cruise. Pigen i familien var helt oppe og ringe og forelskede sig hovedkuls i min mand.

Desværre blev jeg ikke sammenlignet med lækre Nicole Kidman, som var hans kone på daværende tidspunkt, men jeg fik fornøjelsen af at opleve opstanden over Peter.

Der blev taget adskillige familieportrætter med os begge, i både stående og siddende positioner.

PS: Vi fortalte naturligvis vores rigtige navne…

2. Indlagt som sminkedukke på hospital i Indien

Indlagt på hospital i Agra, Indien
Indlagt på hospital i Agra, Indien

Det er slet slet ikke sjovt at være syg, når man er ude at rejse. Det værste sted jeg har oplevet at være syg har helt sikkert været, da jeg rejste 2 måneder i Indien og Nepal. 80% af tiden var jeg sygdomsramt på en eller anden måde. Det blev Indien, der gav mig den gakkede oplevelser af at være syg.

Efter at have mistet en del væske som følge af indtag (eller manglende indtag) af den indiske mad blev jeg så dehydreret, at jeg måtte en tur forbi hospitalet. Her blev jeg indlagt og fik drop, så jeg kunne komme mig igen. Vores chauffør Radjo kom hver dag for at se til mig og mine to rejsefæller, som hang ud sammen med mig. Radjos kone kom med hjemmelavet daal, så jeg kunne komme mig. Jeg blev passet godt på.

Det helt gakkede blev dog at sygeplejerskerne syntes jeg var så eksotisk med mit røde hår, lyse hud og blå øjne, at de legede sminkedukke på mig. Jeg fik lagt makeup på, rød læbestift, tikha i panden og neglelak på. Så kunne jeg ligge der og være fin.

3. Tempel modeller for en dag

Her er billedet som den thailandske munk tog af os
Her er billedet som den thailandske munk tog af os

Jeg har stor respekt for den buddhistiske tro og deres templer. Jeg ved hvor meget det betyder for befolkningen og munkene. Vi blev derfor begge noget overraskede og forbløffede, da vi på vores tur til Damnoen Floating Market i Thailand, blev shanghajet af en munk som insisterede på at tage et billede af os inde i templet.

Vi afslog flere gange da vi syntes det var lidt grænseoverskridende. Men han ville ikke lade os slippe – og puffede os ind i det hellige område i templet. Så tog han vores kamera og tog billeder af os.

Så sad vi der, omme bag alt det hellige, og smilede til fotografen… og følte os lidt gakkede.

PS: Det er første gang vi har vist billedet til nogen …

 

Dette var alt for nu. Der kommer helt sikkert flere gakkede situationer med billeder.

To be continued…

Din tur – må vi også se dit mest gakkede rejsesituationsbillede?