Anmeldelse: Oplev vintereventyr på spaophold i Vejle - stedet, hvor kulde og varme mødes

Indeholder reklamelink

Forestil dig det her: Det er frysende koldt udenfor. Du ligger i varmt, turkisblåt vand og lader øjnene hvile ud på det hvide vinterlandskab, mens sneen daler ned over dig… trækker vejret dybt… puster ud.

Kan du se det for dig? Og kan du også fornemme hvordan det må være at ligge lige her og stirre ud i det hvide intet, blot for en stund, mens kontrasten mellem kulde og varme lader kroppen op på ny?

Jeg var her, på spa hotellet Comwell Kellers Park. I 3 kolde marts dage. For at deltage i et kursus. Tror du jeg lå her i den udendørs spa, når jeg fik fri?

Og tror du jeg fik et vintereventyr med oven i hatten?

Jeg vil næsten lade dig selv finde svaret – jeg tænker næsten, at billederne taler for sig selv.

Vandet i spa'en var dejlig varmt – også i snevejr
Vandet i spa’en var dejlig varmt – også i snevejr

Varm spa midt i vinterkulden

Selvom det fryser til is udenfor, behøver du ikke selv at fryse, når du er her. For her kan du, selv efter en iskold gåtur i parken, varme dig selv op med varmt vand, spa, saunaer og dampbade.

Faktisk, kan du veksle mellem kulde og varme yderligere ved netop først at hoppe i et af spaens kolde bassiner, for herefter at berolige din lettere chokerede krop med et beroligende, varmt bad.

Eller, du kan gå ud på træ verandaen og lade din krop glide ned i den varme udendørs spa. Også selvom det sner.

Du skal nok finde varmen midt i kulden.

Der er en smuk udsigt fra en af hotellets lounges ud over park og spaområde
Der er en smuk udsigt fra en af hotellets lounges ud over park og spaområde

Hvordan er hotellet?

Comwell Kellers Park er i sig selv en ret eventyrlig bygning. Bygningen blev bygget i slutningen af det 19. århundrede og brugt som behandlingshjem for udviklingshæmmede. Til dette formål var ønsket at bygge i en stil, der udstrålede ro, harmoni og regelmæssighed i smukt samspil med naturen.

Det kan mærkes. Naturen mærkes tydeligt gennem de mange store vinduer, som sluser lyset ind på hotellet. Og selvom hotellet er stort og der er mange gange du kan fare vild i, så er her en omsluttende ro over stedet.

Æteriske olier spreder sig duftende ud fra spa-området. Og sammen med trippende tøfler og folk i badekåber forenes spændende og intensive kursusdage med den pureste afslapning.

Værelset

Værelset, jeg sov på, var stort. Og der var højt til loftet. Værelset havde kæmpe vinduer, der lukkede snelyset ind i på det ellers let mørke vinterværelse.

Og sengen… hvilken fryd var det ikke at lægge min krop til hvile på Hästens senge med bløde, luftige dyner og lukke øjnene på den selvvalgte dunpude, jeg fik udleveret i receptionen.

Rummet var sparsomt men klassisk designet i lækker, skandinavisk stil. Rummene var lydtætte og lystætte til at sove længe i – hvis det da er det, du ønsker.

Standardværelse på Hotel Kellers Park, Vejle
Standardværelse på Hotel Kellers Park, Vejle

Hvordan var maden?

Til mit værelse hørte en morgenbuffet. Jeg valgte ikke at sove længe, men stod tidligt op, så jeg kunne nå at spise morgenmad inden restauranten blev fyldt af mennesker. Faktisk, var jeg en af de første der dukkede op i restauranten den første morgen, jeg havde på hotellet.

Buffeten var lækkert anrettet, med mange økologiske delikatesser, frisk frugt, yogurt, mysli, oste, hjemmelavet nutella, kager, lækker smoothies, juicer kaffe og te. Masser af valgmuligheder, som jeg i ro og mag bragte ned til mit bord.

Det var denne, første nat, at det havde sneet. Og med udsigt ud over parken og sneen, der dalede ned, indtog jeg dagens første måltid i ro og mag – inden jeg gik min morgentur, inden kursusstart.

Sneskov - hvilke eventyr, mon den gemmer?
Sneskov – hvilke eventyr, mon den gemmer?
Alle skridt giver spor i sneen
Alle skridt giver spor i sneen
Vintertræ
Vintertræ
Plante med snedragt på
Plante med snedragt på
Den smukke sneklædte park foran spahotellet
Den smukke sneklædte park foran spahotellet

Stedet, jeg skriver om her er spahotellet, du finder liggende ud til Vejle Fjord – Comwell Hotel Kellers Park Vejle. Her tilbragte jeg 3 dage i marts for at deltage i et intensivt og meget spændende skrivekursus med Christina Klitsgaard.

Jeg havde godt på fornemmelsen, at jeg skulle på kursus et lækkert sted. Men selv når forventningerne er høje, er det muligt at blive glædeligt overrasket.

Eventyrsfaktoren var helt i top og selvom jeg i forvejen var blevet beriget så rigeligt med viden på mit kursus – blev dette en ekstra bonus, jeg fik med mig.

  Links

-> Comwell Hotel Kellers Park (Reklamelink)
-> Christina Klitsgaard

  Comwell Hotel Kellers Park Vejle