Glemmer du ofte ting, når du rejser?

Kender du følelsen af læne dig trygt tilbage i sædet, enten i flyet, bussen, toget eller andet transportmiddel, og tænke ‘yes, we did it, det hele klappede, vi nåede det hele og nu kan jeg endelig slappe af’… hvorefter… det går op for dig med et gys, at du har glemt noget vigtigt på hotelværelset?

Jeg gør. Jeg har mistet flere ting under mine rejser. Nogle vigtigere end andre… Men faktisk og 7. 9. 13, er det ved at være mange år siden, at jeg (og vi) har mistet noget vigtigt på vores rejser. Det har vores rejse rutiner nemlig sørget for… Dem, vil jeg gerne dele med dig. Men, hvorfor overhovedet lave rejse rutiner om det?

Nogle ting betyder ikke så meget, hvis de glemmes et sted. Nogle gange har jeg glemt noget, hvorefter jeg har trukket på skuldrene og tænkt – at så var der måske en rengøringskone, der fik lidt ekstra med hjem den dag. Men. Der er også ting og sager, der er temmelig vigtige aldrig at glemme. Ja, som kan have store konsekvenser for rejsen, hvis du glemmer dem.

Skrækscenariet, jeg ofte vender tilbage til i mine tanker, var da vi i en lufthavn, for nogle år siden, blev vidner til da en kvinde mistede sit fly, fordi hun havde glemt sin pung i restauranten. Jeg glemmer aldrig hendes paniske øjne da hun febrilsk ledte og spurgte, om vi havde set hendes pung. Men det værste var da det gik op for hende, at hun ikke længere nåede sit fly – dét fik det til at risle mig koldt ned af ryggen. Det var ikke sjovt. Og hånden på hjertet, det kan ske for os alle.

Så let’s face it. Risikoen for at glemme vigtige ting er til stede når vi rejser fra et overnatningssted, hvor vi kun har kort tid til at pakke sammen, checke ud for at nå fly, tog, bus m. m. Og risikoen bliver da heller ikke mindre, hvis du, som vi, rejser som familie og dine børn spreder legetøj ud over det hele og synes det er fedt at blande det med overnatningsstedets interiør. Og da vi som forældre er ansvarlige for at alt i sidste ende ryger i rygsækken og ikke efterlades er det også os, der må styre slagets gang og gøre det at rejse til en god oplevelse for os alle.

Derfor har vi gjort det til en vane at udføre 7 simple rejse rutiner som sikrer os, at vi får alle vores ejendele med fra vores overnatningssteder. Det er vi i dag ret taknemmelige for, da vi nu kan se tilbage på 9 års rejseaktiviteter uden at have glemt noget vigtigt. 7. 9. 13. Det tror jeg også, vores dreng er glad for. Og glad dreng – glade forældre.

Har du og din familie det også med at glemme ting og sager på overnatningssteder, når i rejser?

Så læs videre, måske vores rejse rutiner her også kan sætte en stopper for det på jeres næste rejser. Der er intet odiøst over vores rutiner, men de virker for os, måske virker de også for jer?

7 simple rejse rutiner der sikrer at du får alle dine ting med dig, næste gang du rejser fra hotellet

Rejse rutinerne er simple og nemme – kunsten er at huske dem og lade alle i familien deltage. Ikke bare én gang. Nej – hver gang.

Vi har sat dem op i den rækkefølge, vi har de bedste erfaringer med men måske er der andre rutiner og rækkefølger, der passer bedre til dig og din familie?

 1. Gør dig selv klar først. Alle gør hver hver især hvad der skal gøres, for at i personligt er klar til at rejse. Det kan fx være at børste tænder, gå i bad, klæde sig på osv.
 2. Alle pakker hver især egne ting ned + evt. fælles ting. Fordelen ved at pakke egne ting er, at alle tager ansvar for at egne ting bliver pakket.
 3. Ryd op.
 4. Efterhånden som kufferter, tasker færdig pakkes, sættes de hen til døren/udgangen. Det samme gøres med overtøjet, som i skal have på.
 5. Så tjekker alle, efterhånden som i bliver klar, rummene for, om alt er pakket ned. Husk også at tjekke:
  1. skuffer
  2. skabe
  3. ovenover skabe
  4. under seng, skabe m.m.
  5. bag gardinerne
  6. i sengen, under dyner og puder, på altanen og andre snedige gemmesteder
 6. Når alle har tjekket et rum og det ‘cleares’, lukkes døren til det og åbnes ikke igen.
 7. Tjek, inden i forlader hotelværelset, om i har husket:
  1. mobil
  2. pas
  3. billetter
  4. pung/kreditkort/penge
  5. nøgler

Disse simple rejse rutiner kan nemt overføres til andre steder, hvor i slår jer ned på jeres rejse, fx i lufthavnen, på restauranter, færger osv. Selvfølgelig modereret efter situationen.

Vi har efterhånden gjort det her så mange gange, at det nu kører helt på rutinen. Det passer godt til os og gør, at vi føler os trygge i at forlade hotelværelserne for at drage videre ud i verden. Ikke mindst for, at vi kan nyde turen vi skal ud på – vel og mærke uden at det løber os koldt ned af ryggen fordi vi opdager, at vi har glemt noget – og ikke kan vende tilbage.

Jeg håber at du kan bruge vores rutiner til at blive inspireret til også selv at skabe rutiner der gør, at også du/i får alle jeres ting med og kan nyde jeres rejse.

Vores rutiner er altid klar på en opgradering og vi hører meget gerne fra dig!

Hvordan er dine rejse rutiner – har du et fif, du gerne vil dele med os?

Ellers, rigtig god tur derude!

 

Privacy Preference Center