Skal du spise lækkert på Korsika? Drømmer du om korsikanske, lokale retter, men ved ikke helt hvor du skal spise? Så er det her måske stedet for dig...

Hver gang vi rejser, gør vi altid noget særligt den sidste dag, vi er af sted. Som regel noget med noget god mad. Det var også tilfældet denne dag, vores sidste dag på Korsika rejsen. Den dag gik vi efter et ægte korsikansk treat. Vi drømte om at spise lokalt i rustikke rammer, gerne i naturen. Men vi havde så svært ved at vælge. Hvad skulle vi gå efter? Det var jo vores sidste dag, så vi ville gerne have en god oplevelse.

Sådan fandt vi restauranten L’Ortu Di Rotani

Vi researchede på Google, vi trawlede Tripadvisor igennem og vi søgte på Google Maps og vi var virkelig i tvivl. Til sidst valgte vi at gå efter en restaurant, der lå 5 km vest for Aléria, ind mod bjergene, men endnu ikke i bjergene. Vi gik efter anmeldelserne og billederne af stedet, som vi syntes så gode og hyggelige ud.

Men da vi nærmede os adressen, var vi lige ved at vende om igen, vi syntes ikke vi kunne se nogen restaurant. På adressen vi kørte efter stod et gammelt korsikansk hus og et lille træskilt, hvor der stod L’Ortu Di Rotani, pegede ind mod indkørslen. Vi tog chancen for at køre forgæves eller køre ind et privat sted og endte på noget der mindede om en lille have/mark. Bag os var der en lille udbygning, der lignede et traktørsted med stille korsikansk musik, der strømmede ud i haven, hvor vi stod.

L'Ortu Di Rotani set fra bagsiden af huset, der hvor restauranten ligger (til venstre på billedet)
L’Ortu Di Rotani set fra bagsiden af huset, der hvor restauranten ligger (til venstre på billedet)

Der sad allerede et par gæster og spiste, og en mand kom os i møde. Vi blev budt velkommen og vist hen til et bord, med åben udsigt og kølende brise. Manden kunne en del engelsk og vi fik menuen forklaret og tildelt kolde drikkevarer med det samme.

L'Ortu Di Rotani
L'Ortu Di Rotani

Restauranten var akkurat lige så rustik, som vi havde drømt om. Alt så ud til at være hjemmelavet og gennemført hyggeligt og vakte vores øjnes nysgerrighed. Der var åbent til køkkenet, hvor vi kunne se flere kokke koncentrerede sig om madlavningen. Udenfor bygningen var der en lille mark med vilde planter og et lettere tilgroet grøntsagsbed og drivhus. Der stod tre gamle campingvogne og en traktor og alt åndede fred og ro. To sommerfugle dansede rundt om blomsterne og inde ved siden af, kunne vi høre hønsene kagle.

Mens brisen viftede svedperlerne væk fra vores kroppe og vi fik os en lokal sodavand, snakkede vi om vores rejse og om, hvor meget vi elsker øen. Snakken gik også på, hvem der mon ejede restauranten, om det var en familie med ansatte, og om maden var lige så lækker, som stedet var en oase.

Når alt godt fra Korsika serveres

Og så blev maden bragt til bordet. Sebastian havde bestilt “Zucchini- og havemyntefritter, fennikel- og blomkålscreme, pebret og kødfuldt krydderi” og vi bestilte det samme + en ret med “Ansjoser i Bastia stil og tapanade med havens urter”, så vi kunne prøve to forskellige retter. Maden var anrettet ligeså smukt, som Korsika er smuk.

Zucchini- og havemyntefritter, fennikel- og blomkålscreme, pebret og kødfuldt krydderipå L'Ortu Di Rotani, Korsika
Zucchini- og havemyntefritter, fennikel- og blomkålscreme, pebret og kødfuldt krydderi på L’Ortu Di Rotani, Korsika

Udover at være uendelig smukt anrettet, var Zucchini- og havemyntefritter, fennikel- og blomkålscreme, pebret og kødfuldt krydderi noget af det bedste, vi har smagt længe. Vel akkompagneret og mild, vækkede alle vores sansers nysgerrighed på de forskellige retninger, som smagene rakte ud til.

Ansjoser i Bastia stil og tapanade med havens urter var mere salt og mere i en bestemt retning, virkelig lækker og nyt for os begge, men også meget kraftfuld. Det hjalp de milde urter og grøntsager til gengæld med at balancere.

Ansjoser i Bastia stil og tapanade med havens urter på L'Ortu Di Rotani, Korsika
Ansjoser i Bastia stil og tapanade med havens urter på L’Ortu Di Rotani, Korsika

Korsikas traditionelle Fiadone dessert

Til dessert fik vi den traditionelle korsikanske kage: Fiadone, som er en ricotta ostekage. Osten, der bruges til kagen, er den korsikanske fåre- eller gedeost Brocciu. Kagen er saftig, sød og frisk pga. lime, helt perfekt til de varme dage på Korsika. Vi har set den mange steder og fås over hele øen, men aldrig har vi set den så smukt lavet – og nydt den så meget.

Den traditionelle korsikanske ostekage, Fiadone, L'Ortu Di Rotani
Den traditionelle korsikanske ostekage, Fiadone, L’Ortu Di Rotani

Kender du følelsen af at gå efter en drøm og håbe på bare noget der ligner lidt, og ende op med noget der overstiger drømmene i lange længder? Sådan havde vi det efter at have nyt vores frokost på L’Ortu Di Rotani. Vi var mætte, men kun lige så det føltes helt perfekt. Stille, men kun fordi vi havde været så koncentreret om stedet, menneskene og den helt vidunderlige og smukke mad. Lykkelige og glade i maverne, fordi vi var fyldt op af Korsikas ro, vilde natur og eventyr. En lille smule triste fordi vi skulle forlade den dejlige ø og vi følte os mætte af den dejlige mad, men stadig sultne på mere af Korsika.

Det er svært at skjule smilet på L'Ortu Di Rotani, Korsika
Det er svært at skjule smilet på L’Ortu Di Rotani, Korsika

Tak til L’Ortu Di Rotani, fordi de gav os muligheden for at føle os så godt tilpas og nyde dette skønne, korsikanske madeventyr.

  Links

  Her finder du L’Ortu Di Rotani