Skal du til Algarve – men ved du ikke hvilken strand, du skal vælge? Der er også mange at vælge imellem – se vores liste over Algarves flotteste strande!

Algarve, den sydligste del af Portugal, brillerer med rigtig mange flotte strande. Her kommer en liste over Algarves strande, som måske kan få dig til at vende snuden nedenom denne del af Europa, næste gang du skal ud at rejse. Der er et væld af strande og listen vil blive uendelig lang, hvis jeg skulle tage dem alle med. Derfor er her et udpluk af nogle af dem.

Læg mærke til at ordet “Praia” er portugisisk og betyder “Strand”

Her finder du de nævnte strande i Algarve.

 Meia Praia

Er stedet, hvor du kan fornøje dig med at studere de mange windsurfere og surfere danse på bølgerne. Stranden vender ud mod Baia Lagos og har et udvalg af barer, hvor du kan slukke tørsten.

 Praia da Armona

For at kommet til Praia da Armona, kræver det som regel en færge fra Olhão, som tager ca. en halv times tid. Færgerne går ret hyppigt, så det er forholdsvis nemt at komme frem og tilbage. Her er ikke så mange besøgende.

 Praia da Arrifana

Praia de Arrifana ligger oppe på vestkysten af Algarve og tiltrækker surfere og har mange mobilhomes. Rimeligt sikkert sted at svømme. Et specielt sted med en helt fantastisk udsigt. Kan anbefale stranden særligt udenfor sæsonen.

 Praia de Barril

En forlængelse af stranden Praia Ilha de Tavira, men stranden er spændende at ankomme til, fordi du kommer til at gå på en smal pontonbro. Du kan enten vælge at tage miniature toget eller gå langs banen derned.
Her er muligheder for at besøge cafeer, restauranter, butikker (og toiletter).

 Praia da Bordeira

En lang sandstrand med mange klitter og udenfor sæsonen nærmest øde.

 Praia da Falesia

Denne strand har fået sit navn fra den fascinerende røde klipper, der danner baggrund for de endeløse strækninger af sand. Klipperne er ikke så høje, så du kan nemt komme derned. Stranden findes vest for Vilamoura.

 Praia da Gale

En lang sandstrand uden klipper. Har beliggenhed vest for Albufeira og løber rundt om bugten Armacao de Pera til byen.

 Praia da Rocha

Dette er nok den ældste og mest kendte strand i Algarve. Den ligger syd for Portimão, og var oprindeligt meget kortere i bredden og med mere charme. Den er med tiden blevet udvidet med mere sand, som blev pumpet op under oprensning af Portimão Havn.

 Praia de Alvor

Har beliggenhed uden for den populære fiskerlandsby Alvor. Den strækker sig over 2 km. fra landsbyen mod vest i retning mod Lagos.

 Praia de Garrão

Stranden har sin front mod det smarte område feriecenterområde, bedre kendt som Quinta do Lago og Vale do Lobo. Den er nem at komme til fra landevejen og er kendt for sine strandrestauranter – kaldet “Julias”.

 Praia da Ilha de Faro

Stranden er lang og smal og der er adgang til den lige syd for lufthavnen i Faro. Fordi den ligger så tæt på den vigtigste by i Algarve, er der normalt meget travlt og mange former for vandsportsaktiviteter og restauranter.

 Praia do Castelejo

En af de få strande på vestkysten, hvor der er mere sikkert at svømme. Stranden ligger nordvest for den lille by Vila do Bispo. Det er en af de mindre strande og har en anderledes atmosfære end dem, du finder på den sydlige kyst.

 Praia do Martinhal

Stranden er beliggende i bugten Baleeira tæt på Sagres. Et windsurfer paradis. Anbefales, hvis du alligevel er i området omkring Sagres.

 Praia Ilha de Tavira

For nogle, er dette kronen på juvelen på den østlige side af Faro. Lokalt, bliver stranden også kaldt for Praia das Cascas. Et par minutters sejltur fra molen ved Tavira tager besøgende med over til den attraktive strand. For dig, der er til et skinny dip, er der reserveret et område, der ligger ca. 1 km. gåtur til den vestlige ende af stranden.

 Praia Verde

Stranden ligger vest for Monte Gordo og strækker sig vestpå mod Tavira. Den har fået sit navn fra den linje af træer og buske, der ligger på landsiden af den brede endeløse strand. Den er ideel egnet til de fleste børnefamilier.

Dette er kun et lille udpluk af Algarves strande – spørg gerne de lokale for at finde de helt specielle strande, tæt på hvor du bor.

Mangler vi en smuk strand i Algarve? Vi hører gerne fra dig…