Vil du opleve en af Danmarks smukke byer med charmerende huse og hyggelig havn? Så kan Sæby godt være stedet, du skal besøge en sommerdag! Se hvorfor her!

Det har været et par meget stille rejseår i vores lille familie. Jeg har været ramt af sygdom og har ikke kunnet rejse udenlands. Pga. smerter i mit ene ben, har vi heller ikke kunne bevæge os ret langt ud i Danmarks byer – eller for den sags skyld ud i naturen. 2022 blev i stedet året, hvor mikro eventyrene fik plads og med dem et par skønne ture i det danske. Bl.a. var vi et smut i Fjerritslev, hvor vi spiste frokost på Svinkløv Badehotel – og, som du kan læse her, en sommerlig smuttur til Sæby.

Sommer i Sæby

Turen til Sæby var egentlig en gave til min mor, fordi hun havde hjulpet os, da jeg var allermest syg. Min mor kommer fra Sæby og sammen med hende, tog vi en tur ned af “memory lane“, hvor min mor erindrede og fortalte om hendes barndom i Sæby. For mit eget vedkommende var det også en tur til barndommens ferieby, da jeg som barn ofte besøgte min mormor og morfar her.

Som så ofte før, startede vi vores by-oplevelse ved havnen. Når vi befinder os ved byens havn, får vi altid en god fornemmelse af byens udspring og placering. Denne gang var det nu også, fordi vi havde inviteret min mor til frokost på fiskerestauranten “Jacobs Fiskerestaurant”.

Flot fiskekutter i Sæby havn
Flot fiskekutter i Sæby havn

Drømmen var at opleve byen, mens den strålede i sol og at blive mindet om, hvor smuk og dejlig Danmark også kan være på en varm sommerdag. Med frisk fisk fra havnen og duften af saltvand i luften, indtog vi derfor Sæby gennem byens smukkeste bydel.

Sæby er, som jeg oplever det, delt i flere dele, men turen hertil var udelukkende koncentreret om byens havn og gamle bydel. Byens centrum har forandret sig meget siden jeg var barn, og jeg husker den mere hyggelig, end jeg oplever den i dag. Dette blogindlæg handler derfor om den gamle bydel, som jeg finder mest fascinerende, smuk og indbydende.

Stokroser udenfor hus i Strandgade, Sæby
Stokroser udenfor hus i Strandgade, Sæby

Den gamle bydel i Sæby

En af de mest interessante attraktioner i Sæby er den gamle bydel, der er fyldt med atmosfære, historie og charme. Den gamle bydel er kendt for sine smukke, gamle huse, der daterer sig tilbage til 1600-1700-tallet. De fleste af husene er malet i pastelfarver, hvilket bringer den skønneste atmosfære til området. De små, snoede gader og stier fører dig gennem bydelen, hvor du kan opleve den autentiske, nordjyske charme. Se bare her:

Husene i Sæby er så flotte. Her er Peter og Sebastian og min mor.

Bindingsværk i Sæby
Bindingsværk i Sæby
Smukt, gult hus i Sæby
Smukt, gult hus i Sæby
Hverdagsliv i Sæby indbefatter også flotte huse
Hverdagsliv i Sæby indbefatter også flotte huse
Rødt hus, Strandgade i Sæby
Rødt hus, Strandgade i Sæby

Is og kaffe i den gamle snedkergaard

Det er også her i den gamle bydel, at du finder nogle af byens bedste spisesteder. Her kan du nyde en traditionel nordjysk frokost eller middag med lokale retter, der er inspireret af havet og det nordjyske landskab. Selv, fik vi os en lækker fiskebuffet på havnen og senere en is og kop kaffe i Snedkergaardens hyggelige gårdhave.

Gårdhaven ved Snedkergaarden Iscafe i Sæby
Gårdhaven ved Snedkergaarden Iscafe i Sæby

Det er også i den gamle bydel i Sæby, at du finder de mange små hyggelige butikker og specialforretninger, hvor du kan købe lokale specialiteter og unikt kunsthåndværk. Bl.a. kan du gå direkte ind fra gaden og se, hvordan de skaber det smukkeste glaskunst i glaspusteriet.

Sæby kirke

En af de mest populære seværdigheder i Sæbys gamle bydel er Sæby Kirke. Sæby kirke er en smuk renæssancekirke, der er bygget i 1550. Kirken er kendt for sine smukke udskæringer og farverige vinduer.

Strandgade i Sæby
Strandgade i Sæby
På vej mod Sæby Kirke
På vej mod Sæby Kirke

Alt i alt er den gamle bydel i Sæby et must-visit for alle, der besøger byen. Det er et sted, hvor du kan trække vejret og opleve den autentiske nordjyske charme og historie. Vi blev selv betaget af den gamle bydels skønhed og charme og ja, en sommertur til Sæby er altid et besøg og eventyr værd.

Kan du overnatte i Sæby?

Der er mange muligheder for overnatning i Sæby. Her får du nogle af de mest populære steder:

  1. Hoteller: Der er ikke så mange, men du kan godt finde et par hoteller i Sæby, der tilbyder komfortable værelser med moderne faciliteter. Nogle af dem har også en restaurant og en bar på stedet.
  2. Bed & Breakfast: Der er også et udvalg af Bed & Breakfast i Sæby.
  3. Ferielejligheder: Der er et stort udvalg af ferielejligheder i Sæby, der kan rumme fra en enkelt person til en større gruppe. De fleste ferielejligheder har en fuldt udstyret køkken, så du kan lave din egen mad.
  4. Campingpladser: For dig, som foretrækker at campere, er der også en campingplads i nærheden af Sæby, hvor du kan leje en plads til din campingvogn eller telt.

Uanset hvilken type overnatning du vælger, vil du kunne nyde Sæby og de omkringliggende områder. Der er noget for enhver smag.

Oplevelser i Sæby vi ikke fik besøgt, men ønsker at (gen)besøge

Links til en sommerdag i Sæby

  Her finder du Sæby