Skab eventyr med korsikanske, aromatiske myrte eddike. Se hvordan du laver den bedste rød spidskålssalat!

Er du på Korsika? Og vil du opleve en korsikansk delikatesse, du kan tage med hjem og bruge i din egen madlavning? Så kør forbi et korsikansk supermarked og tag et par myrte eddiker med hjem i kufferten. Her får du et bud på, hvad du kan bruge den til.

Vi lavede denne fantastiske rød spidskålssalat efter vores 3. rejse til Korsika i 2015. Vi havde hjembragt nogle forskellige korsikanske delikatesser, som vi glædede os til at prøve af. Blandt andet myrte eddike. Da først vi opdagede hvor lækkert det smager lovede vi os selv at købe nogle flere med hjem, da vi tog derned igen her i sommer.

Så det gjorde vi. Denne gang dog ikke uden besvær. Vi gennemsøgte alle de korsikanske supermarkeder vi kom i for at finde de skønne dråber, men uden held. Først, da vi havde en time der skulle brændes af, inden vi skulle med færgen hjem, fandt vi en flaske. Men kun én. Genkendelsens glæde var stor, da vi igen fik lov at smage den dejlige smag, myrten giver.

Her får du den lette og fantastisk velsmagende rød spidskålssalat med korsikansk myrte eddike, som vi har haft så stor glæde af før – og nu igen.

Du kan bikse salaten sammen på 10-15 minutter (alt efter hvor hurtigt, du kan skære med en kniv).

Men inden du går i gang synes vi lige du skal vide, hvad myrte egentlig er for noget…

Hvad er myrte eddike egentlig?

Som ordet selv indikerer er myrte eddike, eddike lavet på myrte. Myrte er en lille stedsegrøn busk med hvide planter og mørkeblå bær, som har været kendt i Middelhavsområdet lige siden oldtiden. Bærrene indeholder æteriske olier og bruges derfor både i madretter og ved fremstilling af likører, parfume – og eddike.

Myrten er en del af de mange planter og buske som dækker næsten halvdelen af Korsika (også kaldet maki) og som spreder den velkendte korsikanske duft, der især trænger frem, når skyggerne bliver længere og solens stråler ikke er så stærke. Makien duftes især tydeligt om aftenen og det er blandt andet de æteriske olier fra myrten, du kan dufte.

Myrte eddike har en helt speciel aroma, er rosenrød og smager himmelsk. Prøv bare at bland den i dine dressinger som vi gør det i salaten herunder.

Myrteeddike
Myrteeddike Hældes Op

Det skal du bruge

1/3 rød spidskål
2 søde æbler
2 spsk. myrte eddike
4 spsk. creme fraiche (min 9%)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. honning eller sukker
En håndfuld mandler
Evt. andre nødder
Salt

Rød, spidskålssalat med myrte eddike – sådan gør du

Salaten
1) Skyl rød spidskål og æbler
2) Skær rød spidskål i små tern

Den røde spidskål snittes
Den røde spidskål snittes

3) Skær æblet i tynde skiver

Æblerne skæres ud i tynde skiver
Æblerne skæres ud i tynde skiver

4) Bland æbler og rød spidskål sammen i en skål
5) Bland salaten med dressingen
6) Skær mandler og evt. andre nødder i små stykker (brug evt. blender) og put dem på toppen af salaten.

En håndfuld mandler
En håndfuld mandler
Mandlerne hakkes
Mandlerne hakkes

Dressing til salaten
Dressingen blandes ved at blande olie, myrte eddike, creme fraiche og honning. Smag til sidst dressingen til med honning og salt.

Den korsikanske honning, vi købte på Korsika
Den korsikanske honning, vi købte på Korsika
Rødkålssalat med korsikansk myrteedike og honning
Rødkålssalat med korsikansk myrte edike og honningRødkålssalat med korsikansk myrte edike og honning

Privacy Preference Center